Gość: anna IP: *.crowley.pl 25.08.04, 09:50 Mam na nogach żylaki. Smaruje nogi rożnymi maściami iżelam, ale to mało pomaga. Może ktoś ma żylaki lub miał i doradzi co jest najlepsze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anuteczek Re: Co najlepsze na żylaki? 25.08.04, 10:03 Żylaki wymagają kompleksowego leczenia i zmiany stylu życia. Bardzo ważne jest zachowanie odpowiedniej diety bogatej w błonnik. Należy jeść dużo owoców i warzyw i naprawdę dużo pić. Warto włączyć do diety dużo kaszy gryczanej i potraw z grochu i fasoli. Należy unikać wysokich obcasów, przegrzewania nóg (gorące kąpiele, solarium, opalanie). Ostrożnie z obcisłymi ściągaczami skarpet i podkolanówek. Warto zainwestować w dobre rajstopy przeciwżylakowe, a na noc bandażować nogi bandażem elastycznym. Najlepiej spać z nogami lekko uniesionymi do góry - np. wałek pod nogi. Z leków polecam venotrex (dawkowanie na ulotce), aescin 3*1 i cerutin 3*1, możesz spróbować maści esceven - wyciąg z kasztanowca + heparyna pozdrawiam andzia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Co najlepsze na żylaki? IP: 213.241.34.* 25.08.04, 10:17 smarowanie i tabletki poprawiają komfort, ale nie zlikwidują istniejących juz żylaków, co najwyżej zadziałaja profilaktycznie. żylaki niestety usuwa się zabiegowo. Odpowiedz Link Zgłoś
anuteczek Re: Co najlepsze na żylaki? 25.08.04, 11:12 Tak, oczywiście, jednak czasami udaje się "zmniejszyć" już istniejące farmakologicznie i zapobiec powstawaniu nowych a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Co najlepsze na żylaki? IP: 213.241.34.* 25.08.04, 11:25 ja (brak żylaków, "tylko" ciężkie nogi) najlepsze efekty odczuwam łączac detralex/pelethrocin (na receptę) z Liotonem 1000 lub Haematovenem do smarowania. niezły jest też Cyclo3Fort, Otrex 600 (10 tbl bez recepry) oraz preparaty z troxerutyną (venoruton i spółka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doerotka Re: Co najlepsze na żylaki? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.04, 19:17 Cześć! Interesuje mnie pelethrocin i cyclo3fort. Tzn. cena i skład. Możesz coś napisać, czy mają przeciwskazania,albo skutki uboczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Co najlepsze na żylaki? IP: 213.241.34.* 25.08.04, 20:24 pelethrocin=detralex. tu masz ulotki leków: Pelethrocin tabl. powl.: 30 szt. (Rp) Skład 1 tabl. powl. zawiera 450 mg diosminy i 50 mg hesperydyny. Działanie Preparat zawierający diosminę i hesperydynę o działaniu ochronnym na naczynia krwionośne. W obrębie układu żylnego kurczy rozszerzone chorobowo naczynia zmniejszając zastój żylny. Preparat zwiększa napięcie żylne, wskutek czego u osób z niewydolnością żylną skraca czas opróżnienia układ żylnego kończyn dolnych. W zakresie mikrokrążenia przywraca sprawność kapilar i zwiększa ich wytrzymałość. Preparat jest wydalany głównie z kałem, natomiast średnio 14% jest wydalane z moczem w postaci metabolitów. Wskazania Zachowawcza terapia niewydolności żylnej kończyn dolnych. Przeciwwskazania Nadwrażliwość na składniki preparatu. Ciąża i okres karmienia piersią Nie należy stosować w I trymestrze ciąży, w pozostałym okresie ciąży preparat może być stosowany jedynie w przypadku zdecydowanej konieczności. Nie stosować w okresie karmienia piersią. Działanie niepożądane Sporadycznie alergia skórna, zaburzenia żołądkowo-jelitowe, bóle głowy i stany zapalne. Interakcje Nie obserwuje się interakcji z doustnymi lekami przeciwzakrzepowymi. Dawkowanie Doustnie. Dorośli: 2 tabl. dziennie (1 tabl. w południe i 1 tabl. wieczorem). Preparat należy przyjmować w trakcie posiłku, bez rozgryzania, popijając niewielką ilością płynu. Cyclo 3 Fort kaps. twarde: 30 szt. Skład 1 kaps. twarda zawiera 150 mg suchego wyciągu z ruszczyka kolczastego (zawierającego 22% sumy heterozydów sterolowych), 150 mg metylochalkonu hesperydyny i 100 mg kwasu askorbowego. Działanie Preparat o działaniu ochronnym na naczynia krwionośne. Poprawia napięcie ściany naczyń żylnych w wyniku bezpośredniego pobudzenia receptorów a1 i a2- adrenergicznych oraz pośrednio w wyniku przesunięcia noradrenaliny zmagazynowanej w zakończeniach nerwowych. Zawarta w preparacie hesperydyna zmniejsza przepuszczalność naczyń włosowatych i przeciwdziała powstawaniu obrzęków. Jej działanie wzmacnia kwas askorbowy (zmniejsza przepuszczalność naczyń). Wskazania Leczenie objawów niewydolności naczyń żylnych i limfatycznych (ból, obrzęki, drżenie nóg, uczucie ciężkości nóg) oraz dolegliwości bólowych związanych z żylakami odbytu. Krwawienia lub plamienia z dróg rodnych spowodowane środkami antykoncepcyjnymi z użyciem małych dawek progestagenu lub wkładką wewnątrzmaciczną (decyzja o podaniu leku powinna być poprzedzona badaniem ginekologicznym). Przeciwwskazania Nadwrażliwość na składniki preparatu. Działanie niepożądane Sporadycznie objawy ze strony przewodu pokarmowego (ból żołądka, nudności). Interakcje Stosowanie preparatu z lekami blokującymi receptory a-adrenergiczne i antagonistami wapnia może nasilać działanie noradrenaliny. Dawkowanie Doustnie. W niewydolności naczyń żylnych i limfatycznych oraz w krwawieniach z dróg rodnych 2-3 kaps. dziennie. Żylaki odbytu 4-5 kaps. dziennie. W przypadku wystąpienia nudności lub bólu żołądka lek należy przyjmować razem z posiłkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Co najlepsze na żylaki? IP: 213.241.34.* 25.08.04, 20:26 cena: 30-35 zł każdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doerotka Re: Co najlepsze na żylaki? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.04, 22:32 DZIĘKI!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doerotka Re: Co najlepsze na żylaki? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.04, 19:14 od tygodnia biore granulki homeopatyczne o ktorych byla niedawno mowa.czuję ulgę,ale to też zapewne sprawa pogody.Nie mam żylaków, ale w czasie upwałów zyły pojawiają się i BOLĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: Co najlepsze na żylaki? 26.08.04, 10:59 A co to za granulki, z ciekawości spytam? Kompleksowe dagomed czy inszy Heel? Mam swoje zdanie na temat leków kompleksowych, stąd pytanie. Jeśli w czasie upałów masz ogólnie kiepskie samopoczucie, to objawy somatyczne mogą się zwiększyć. Spróbuj więcej pić, jeśli masz wrażenie opuchlizny - opuchlizna to nic innego, jak zatrzymywanie wody w tkankach i czasami w ten sposób organizm broni się przed utratą wody 16%VOL 22%VAT Takie tam... Forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doerotka Re: Co najlepsze na żylaki? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.04, 15:47 HAMAMELIS VIRGINIANA.Wczoraj byłam pewna,że działają a dziś czuję drętwienie...chyba jednak zacznę brać coś z wtmieninych wyżej.Panicznie boję się żylaków!!! Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: Co najlepsze na żylaki? 26.08.04, 16:12 eeeh... Nie mogę tego odnaleźć. Czy to lek pojedynczy (tubka boirona), czy złożony? I czy zaordynował Ci go homeopata? leczenie żylaków kompleksami to żadna homeopatia. szkoda kasy, lepiej jeździć na rowerze. Takie rzeczy powinno się leczyć pod kontrolą homeopaty, wtedy zdecydowanie ma to sens, bo z lekami kompleksowymi bywa tak, że zadziałają, albo i nie, to samo dotyczy leków pojedynczych - żylaki żylakom nierówne i lek trzeba dobrać indywidualnie 16%VOL 22%VAT Takie tam... Forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doerotka Re: Co najlepsze na żylaki? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.04, 20:45 tak wiem, ale mieszkam ,że tak powiem prawie na wsi i szukam kontaktu z homeopatą zwłascza, że jeszce dokuczają mi zatoki. Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: Co najlepsze na żylaki? 27.08.04, 21:55 Na forum homeopatia jest lista lekarzy, może znajdziesz kogoś blisko siebie, a jeśli nie, postaramy się pomóc kogoś znaleźć. 16%VOL 22%VAT Takie tam... Forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
ken-ya Re: Co najlepsze na żylaki? 19.05.21, 20:09 Sprawdz gestosc krwi. ja przy gestej krwi duzo gorzej chodze, po tym poznaje ze mam krew za gesta. Witamina b 6 rozrzedza krew, no i niesmiertelny czosnek.Juz w kilka minut po jednym zabku swierzego czosnku krew ladnie plynie. Katroluje swoja krew klujac sie w wydezynfekowany palec.Ja kluje sie sama ,ale mozna urzywac aparacik jaki uzywaja ludzie chorujacy na cukrzyce .Podstawa to czystosc. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia32 Re: Co najlepsze na żylaki? 27.08.04, 22:12 Cześć Aniu Jak już masz żylaki to z nimi nic konkretnego , oprócz operacji Ci nie zostało .Oczywiście możesz wzmocnić swoje żyły różnymi preparatami , aby się inne nie pojawiały , ale jeżeli zaczną boleć Cię te , żylaki które już masz to nic innego tylko kriooperacja ( ja takową przechodziłam i nie ma śladu po żylakach , które wycięto , ale pojawiły się nowe ). Na żylaki ma wpływ również dziedziczność ( u mnie własnie tak jest ). Mam nadzieję , że nie zabardzo Cię przestraszyłam , ale tak właśnie jest z tą dolegliwością. pozdrawiam sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abigail Re: Co najlepsze na żylaki? IP: *.nsm.pl / *.nsm.pl 28.08.04, 13:35 Witam, wiem że wiele kobiet ma kłopoty z zylakami, na przykład wszystkie w mojej rodzinie i ja już też. Po braniu 3 lata tabletek zaczęły mi pękać naczynka na nogach i zaczęły być widoczne małe fioletowe popękane żyłki... U mnie w rodzinie, oprócz mojej mamy, wszsytkie kobiet miały też operacje na żylaki, po których i tak żylaki wracały. Moja mama nie miała ani operacji i żylaki przestały się rozrastać...mówi że nawet trochę zmalały. To nie jest sposób medyczny ani homeopatyczny jednak postanowiłam o nim tu napisać. Moja mama...a również ja, od niedawna, nacieramy nogi...octem jabłkowym. Mi żyłki które popękały zminiejszyły się i mam nadzieję znikną Ja nacieram nim nogi rano i wieczorem..niewielką ilośćią... Nam pomogło. Nie zaszkodzi wypróbować Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Co najlepsze na żylaki? IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.13, 14:18 mam pytanko,czy nacierasz cale nogi czy tylko miejsca zmienione chorobowo,no i czy czystym octem czy roztworem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Ja wole Pelethrocin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.14, 13:12 Ja wolę Pelethrocin.Kiedyś brałam Detralex i był naprawdę dobry,po tym jak zniknął używałam innych ale jednak Pelethrocin sprawdził się najlepiej,potem się dowiedziałam że to dokładny odpowiednik Detralexu.Teraz stosuję na stałe i jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
zebra12 Re: Ja wole Pelethrocin 06.05.14, 10:44 A czy to jest na receptę? Ile kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz kkkk IP: *.32.11.vie.surfer.at 26.05.14, 18:39 Pijawki lekarskie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
shelby9 Re: Co najlepsze na żylaki? 16.05.17, 18:37 Ja zdecydowanie polecam Diohespan max. Naprawdę dobry lek. Łagodzi obrzęk nóg i ból po całym dniu. Pracuję w sklepie, mimo wszystko dużo siedzę z ladą i naprawdę czuję różnicę… nogi mnie nie bolą, nie mam ich tak nabrzmiałych od żylaków. Odpowiedz Link Zgłoś
delphinia01 Re: Co najlepsze na żylaki? 08.08.17, 21:36 Najlepszy jest krem varive, ale nie zamawiaj na Varive.info, bo tam są sami oszuści, co zarabiają kasę na naiwniakach Polecam ci inne strony z tym kremem, które są normalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werka Re: Co najlepsze na żylaki? IP: 87.117.204.* 15.02.18, 22:37 Słyszałam coś o varive, ale Varosin lepszy, przynajmniej w moim wypadku, stosowałam oba. Zostawiam linka, gdyby ktoś chciał zerknąć (varosin.pl/bl1/5a85704b990ad/47). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a_nawrot1 Re: Co najlepsze na żylaki? IP: *.sileman.net.pl 09.02.18, 12:30 witam, ja od lat stosuję kompresję uciskową, noszę rajstopy 2 klasa kompresji. Mam swoje ulubione firmy, bardzo szybka realizacja i fajnan obsługa polecam sklep www.nazylaki.pl. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
superdominika Re: Co najlepsze na żylaki? 22.02.18, 10:03 U mnie w rodzinie jest to niestety problem genetyczny. Mój tato miał kilka lat temu zabieg, ale ostatnio żylaki znów zaczęły pojawiać się od nowa. Najlepiej zdecydować się na zabieg stosunkowo szybko, bo jest większa szansa, ze da się ten problem usunąć. Niestety żylaki z czasem się powiększają, więc wszystkie pończochy, maści, czy inne środki można traktować raczej jako profilaktykę. Odpowiedz Link Zgłoś
reginakw Re: Co najlepsze na żylaki? 29.09.20, 06:24 Ja kilka lat temu miałam operację, po której żylaki szybko zaczęły wracać… A nogi nie wyglądały ładnie, długo się goiły, były przebarwienia, różne niekomfortowe sprawy i problemy… Dlatego obiecałam sobie, że już nigdy nie pójdę z żylakami pod nóż. Ale jednocześnie chciałam się ich pozbyć, więc szukałam alternatywy. Znalazłam, z pomocą mojego wspaniałego lekarza, metodę ScleroSafe: usunzylaki.pl/oferta-dla-pacjentow/, po niej nie było żadnych powikłań i żadnej rekonwalescencji. Kilkuminutowy zabieg w gabinecie, bez podawania znieczulenia, bez bólu. Zabieg polega na jednym wbiciu igły, więc byłam w szoku – jednocześnie jest usuwana krew, w miejsce której podaje się środek leczący problem żylaków. I już, tyle. Żadnych powikłań, problemów, nawrotów. Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta.blondynka Re: Co najlepsze na żylaki? 30.04.21, 14:29 Koniecznie spraw sobie skarpetki lub pończochy uciskowe.... zupełnie inaczej się poczujesz po całym dniu chodzenia pmt24.pl/salvi-kompresja Odpowiedz Link Zgłoś
lukulis Re: Co najlepsze na żylaki? 01.07.21, 15:43 Moim zdaniem nie ma co czekać i czym prędzej powinnaś w takiej sytuacji umówić się do specjalisty, w Warszawie polecam to miejsce Tekst linku Odpowiedz Link Zgłoś
ken-ya Re: Co najlepsze na żylaki? 16.07.21, 21:25 Kazdy kto ma zylaki powinien kontrolowac gestosc krwi , Nie zatrzymamy tego ze krew robi nam sie gesta . jedyne wyjscie to rozrzedzac ja czosnkiem. Za duzo roznego swinstwa w komercyjnym jedzeniu. Ominac ciezko bo juz do maki dokladane jest menadione i to duzo miligram na kilo maki. Wiec nawet jak upieczesz swoje ciasto czy buleczki ,to nie uchronicie sie od tego. Hulda Clark pisala ze sloiczki z jedzeniem dla niemowlat zawieraja denaturat [ alkochol drzewny.]byl czas ze duzo malych dzieci nosilo okulary , bo wlasnie denarurat psuje oczy. To co za skur ludzie pracowali przy robieniu tych jedzen i nie powiedzieli tego matkom malenkich dzieci. Polska dzieki zydom zrobila sie oszukanczy kraj i dlatego Polakom wiedzie sie coraz gorzej. Zobaczcie sobie na Chiny . Wyglada ze jednak Bog ich bardziej lubi. Za wiekrza uczciwosc i pracowitosc . Odpowiedz Link Zgłoś
kasztaniak123 Re: Co najlepsze na żylaki? 09.05.22, 14:39 Hej, na żylaki szczerze polecam krem sofia z ekstraktem z pijawki medycznej oraz maść kasztanową, ja uzywam z firmy gorvita. Oba produkty kupuje na stronie www.imbio.pl i sa rewelacyjne! Odpowiedz Link Zgłoś