Gość: kicia IP: *.pixs.philips.com 25.11.04, 12:44 dziewczyny, czy jest jakiś sposób na zatrzymanie okresu (tzn. spowodowanie żeby się skończył )? pilnie potrzebuję waszych rad, dziękuję z góry Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
an_ni Re: czy można zatrzymać/ przerwać okres? 25.11.04, 12:59 no chyba nie ma takich mozliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: czy można zatrzymać/ przerwać okres? IP: 194.106.193.* 25.11.04, 13:09 Musi się złuszczyć cała śluzówka macicy. Żeby zatrzymać krwawienie, można użyć kapturka dopochwowego (rodzaj mechanicznej antykoncepcji dobierany przez lekarza - mają rozmaite rozmiary). POzdrawiam, Ka Odpowiedz Link Zgłoś
monika_5 Re: czy można zatrzymać/ przerwać okres? 25.11.04, 13:11 kicia ale co się stało napisz konkretnie o co chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: czy można zatrzymać/ przerwać okres? IP: *.pixs.philips.com 25.11.04, 13:27 chodzi o to,że niespodziewanie po dwóch i pół tygodniach przerwy od ostatniego znowu dostałam okres i to obfity, a w sobotę mam bardzo ważne wydarzenie a czuję się fatalnie i chcę to jakoś rozwiązać Odpowiedz Link Zgłoś
mama22 można 25.11.04, 15:24 mozna! kilka dni przed spodziewanym okresem(3dni) bierze sie tabletki"orgametril" na recepte-kosztuja okolo 3 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bera Re: czy można zatrzymać/ przerwać okres? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 19:39 Ja mam długie i obfite krwawienia i za poradą lekarza stosuję Hemorigen. Są to tabletki ziołowe znacznie ograniczające i skutecznie skracające obfite miesiączki. Są dostępne w aptece i raczej bezpieczne. Nie sądzę ażeby było możliwe, bez poważniejszej ingerencji hormonalno-lekarskiej radykalne przerwanie trwającego już okresu. Odpowiedz Link Zgłoś