Gość: AKA IP: *.rybnet.pl 24.01.05, 22:55 Jakie mogą być skutki podwyższonego estradiolu?? (progesteron, testosteron, prolaktyna w normie) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AKA Re: podwyższony estradiol IP: *.rybnet.pl 25.01.05, 13:13 Przeszukiwałam posty o hormonach....nie trafiłam na nic o podwyższonym estradiolu...raczej o zbyt niskim poziomie tego hormonu. Ja miałam robione badania w fazie lutealnej i norma jest do 220 pg/ml , a ja mam 231,45. Oczywiście mam zaburzenia miesiączki, choć ostatnio 3 razy było regularnie co 28 dni, a teraz jest 33 dzień i wciąż czekam ..zdarzało sie równierz, że miesiączki miałam co 12-14dni...Poza tym wypadają mi włosy i mam problemy z cerą. Odpowiedz Link Zgłoś
urbanchaos Re: podwyższony estradiol 25.01.05, 13:38 to nie jest duże przekroczenie,ale wzrost tego chormownu obserwuje się przy zaburzeniach miesiączkowania: brak lub skąpe krwawienia miesiączkowe, krwotoki miesiączkowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AKA Re: podwyższony estradiol IP: *.rybnet.pl 25.01.05, 14:31 a czy ma to wpływ na płodność? tzn. czy trudniej jest zajść w ciążę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azalia1 Re: podwyższony estradiol IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.05, 19:33 teżjestem zainteresowana tym tematem czy podwyższony estradiol ma wplyw na plodnośc Odpowiedz Link Zgłoś
azalia1 Re: podwyższony estradiol 18.04.05, 22:02 czy ktoś się spotkal z podwyższonym pozimoem estradiolu w drugiej polowie cyklu i czy ma to wplyw na zajście w ciąże Odpowiedz Link Zgłoś
urbanchaos Re: podwyższony estradiol 18.04.05, 22:29 Oznaczanie poziomu estradiolu przydatne jest w diagnostyce zaburzeń miesiączkowania. Stężenie estradiolu wzrasta wyraźnie w okresie ciąży i przy stosowaniu tabl.anty. 7 dni po owulacji więcej niż 60 pg/ml to dobrze,Ciałko żółte oprócz progesteronu produkuje również estradiol Podwyższone E2 może oznaczać obecność torbieli lub obniżoną rezerwę jajnikową-jeśli badamy w 3 d.c.-> <75 pg/ml więc wszystko zalezy od tego kiedy jest badany E2 Odpowiedz Link Zgłoś