Dodaj do ulubionych

Hemoroidy-wyszły na zewnątrz??? Pomocy !!!

21.03.05, 06:50
Witam!
Jestem 5 miesięcy po porodzie i dotychczas dokuczały mi - z przerwami jak
stosowałam czopki i maści- hemoroidy wewn. A teraz wyszła mi jakaś kulka na
wierzch. I teraz mnie to trochę boli przy chodzeniu, siedzeniu, nie wiem co
będzie jak pójdę do WC.
Pomocy!!!
Czy stosować maść tą co stosowałam wewnątrz-tez teraz zewnątrz??
Co zrobić żeby to dziadostwo znikło?
Tylko lekarza mi nie proponujcie.
Natalia
Obserwuj wątek
    • Gość: 01 Re: Hemoroidy-wyszły na zewnątrz??? Pomocy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 07:32
      owszem,
      wyszły ci hemoroidy - ty wyjdz do lekarza
      • nataliamackowiak Re: Hemoroidy-wyszły na zewnątrz??? Pomocy !!! 21.03.05, 08:44
        Ale jesteś pomocna-pisałam że nie piszcie mi o lekarzu tylko z własnego
        doświadczenia piszcie rady!!!
        Co zrobić moge sama w domu aby sobie pomóc?
        Natalia
        • pszczolaasia Re: Hemoroidy-wyszły na zewnątrz??? Pomocy !!! 21.03.05, 08:53
          a dlaczego nie do lekarza???? on ci najlepiej pomoże... to nie jest takie
          straszne... sama byłam i przeżyłam... z domowych sposobów- tak maście, i
          tabletki detralex.
          • nataliamackowiak Re: Hemoroidy-wyszły na zewnątrz?do:pszczolaasia 21.03.05, 09:15
            napisałam maila do Ciebie na adres gazetowy
            Natalia
        • jop Re: Hemoroidy-wyszły na zewnątrz??? Pomocy !!! 21.03.05, 09:29
          > Ale jesteś pomocna-pisałam że nie piszcie mi o lekarzu tylko z własnego
          > doświadczenia piszcie rady!!!

Piszemy z własnego doświadczenia - najlepiej pomaga lekarz.

> Co zrobić moge sama w domu aby sobie pomóc?

Iść do lekarza.
          • nataliamackowiak Re: Hemoroidy-wyszły na zewnątrz??? Pomocy !!! 21.03.05, 09:35
            Nie wiem czy to jest dla Was zabawne-ja piszę "prosze nie pisac że mam iść do
            lekarza" tylko oczekuję pomocy od tych, które mają lub miały ten problem, a Wy
            piszecie jak np. ostatni post-"idź do lekarza".
            Szkoda czasu mojego żeby czytac takie "rozwinięte" posty.
            Ja potrzebuję pomocy i wsparcia.
            Natalia
            • jop Re: Hemoroidy-wyszły na zewnątrz??? Pomocy !!! 21.03.05, 10:04
              > Nie wiem czy to jest dla Was zabawne-ja piszę "prosze nie pisac że mam iść do
              > lekarza" tylko oczekuję pomocy od tych, które mają lub miały ten problem, a
              > Wy piszecie jak np. ostatni post-"idź do lekarza".

Przepraszam, jakie Ty masz IQ, że jeszcze nie załapałaś, że nie ma żadnych
              domowych ani dostępnych bez pomocy lekarza metod, które byłyby w stanie uporać
              się z tym problemem?

> Szkoda czasu mojego żeby czytac takie "rozwinięte" posty.

Lepszych nie dostaniesz, obawiam się.

> Ja potrzebuję pomocy i wsparcia.

Ile Ty masz lat, że trzeba Cię po główce głaskać? Nie zachowuj się jak
              czternastolatka "poradźcie co robić, bo do lekarza nie pójdę".
    • Gość: ja Re: Hemoroidy-wyszły na zewnątrz??? Pomocy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 10:12
      kup w aptece wyciąg z kasztanowca,złagodzi i pomoże
      wypróbowałam
      • nataliamackowiak Re: Hemoroidy-wyszły na zewnątrz??? Pomocy !!! 21.03.05, 10:16
        Używam maści z kasztanowca-Neo Aesculan-rzeczywiście łagodzi, ale jak używałam
        tej maści wewnętrznie przez specjalną końcówkę, to chyba za zewnątrz tez mogę
        nie?
        Dziękuję.
        Natalia
        • Gość: ja Re: Hemoroidy-wyszły na zewnątrz??? Pomocy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 10:45
          możesz zewnętrznie jak najbardziej
          dwa,trzy dni i będzie dobrze...aż do następnego razu,ale póki co możesz poóc
          sobie w ten sposób wink
          • nataliamackowiak Re: Hemoroidy-wyszły na zewnątrz??? Pomocy !!! 21.03.05, 11:08
            Dziekuję za odp.
            Natalia
      • nataliamackowiak Re: Hemoroidy-wyszły na zewnątrz??? Pomocy !!! 21.03.05, 10:18
        Acha-jak zdecyduję sie iść do lekarza to napiszę-dziewczyny poradźcie mi -jak
        nazywa się taki lekarz, co robi itp
        A teraz chcę i to mój wybór kobiety 25-cio letniej-znać sposoby domowe, np.
        takie jak używanie wyciągu z kasztanowca.
        Jak się komuś nie podoba mój watek i moje pytania to proszę nie czytać.
        Natalia
        • to_jaaa Re: Hemoroidy-wyszły na zewnątrz??? Pomocy !!! 21.03.05, 10:21
          nataliamackowiak napisała:
          mój wybór kobiety 25-cio letniej-znać sposoby domowe

a nasz wybór, kobiet w róznym wieku - z wypadającym hemoroidem natychmiast
          pójśc do lekarza
          a nie po domowemu drażnić go bielizną, żeby przerodził się w coś o wiele
          gorszego
          • jop Re: Hemoroidy-wyszły na zewnątrz??? Pomocy !!! 21.03.05, 10:33
            Zwłaszcza, że jak wypadł, to sprawa jest dość poważna i domowe środki mogą
            pomóc tylko na chwilę, jeśli w ogóle.
    • zaba_pelagia Re: Hemoroidy-wyszły na zewnątrz??? Pomocy !!! 21.03.05, 10:30
      nataliamackowiak napisała:
      I teraz mnie to trochę boli przy chodzeniu, siedzeniu, nie wiem co
      > będzie jak pójdę do WC. Pomocy!!!

Interesujące. A co się musi jeszcze wydarzyć, zebyś poszła do lekarza? No cóż,
      życze miłej kuracji domowymi środkami. I miłego siedzenia.
    • mojakarolinka Re: Hemoroidy-wyszły na zewnątrz??? Pomocy !!! 21.03.05, 11:18
      witaj,
      mam ten sam problem co Ty, i też chciałbym się obejść bez pomocy lekarza ale
      kiedyś czytałam, że jak już wyszły to niestety same się nie cofnąsad nie wiem
      czy to prawda? na razie wybieram się do apteki po pomoc, bo ostatnio przy
      wizycie w toalecie szczypało i krew poleciała...

pozdrawiam i mam nadzieję, że ktoś mimo wszystko poda nam "babcine sposoby" na
      tę niemiłą przypadłość
    • Gość: Ania Re: Hemoroidy-wyszły na zewnątrz??? Pomocy !!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.03.05, 14:10
      Mam ten sam problem ,tylko ja na zewnatrz mam to juz przeszło rok,Uzywam masci
      PROCTO-GLYVENOL.Mnie to nie boli,wieczorem po myciu smaruje mascią,przez noc
      chowa sie, a rano jest na zewnatrz.Na te cholerne hemoroidy z przerwami cierpie
      od lat,zazwyczaj potrafiłam je wyleczyc, a teraz mam tak jak ci napisałam.Leki,
      które proponuja w postach na mnie nie działały.Kiedys lekarz kazał kupic ta
      masc i tak jej uzywam.Kup sobie oprócz tej masci jeszcze takie same
      czopki,wciagnie ci to szybko.A ja bede musiała isc do lekarza by to chociaz
      skonsultowac, o operacji nie mysle, bo wiem ze mozna to
      opanowac.Pozdrawiam,życzę zdrówka.
      • pszczolaasia Re: natalia wysłałam ci odpowiedź. 21.03.05, 14:12
        pozdrawiam.
        • nataliamackowiak Re: natalia wysłałam ci odpowiedź. 21.03.05, 14:48
          Dziękuję Wam kochane dziewczyny za fajne odpowiedzi i za maile.
          O to mi chodziło, żeby napisał mi ktoś komu ten problem jest lub był bliski.
          Ja karmię piersią więc wszystkich czopków i maści używać narazie nie mogę-
          niektóre tak.
          Dziś pierwszy dzień jak wyszedł mi na zewnątrz-przypuszczam że to hemoroid,
          skoro miała wewnątrz.
          A propo wygląda tak-taka chrostka, szara a na końcu ciemna plamka.
          Natalia
        • nataliamackowiak Re: do :pszczolaasia 21.03.05, 14:49
          Odpisałam Ci na maila
          Proszę odpisz mi, bo pytałam o coś jeszcze
          I o tym leku napisz
          Pozdrawiam.
          Natalia
          • pszczolaasia Re: do :pszczolaasia 21.03.05, 15:22
            wysłałam ci odpowiedź. słuchaj naprawdę nie ma co się denerwować a można tylko
            sobie zaszkodzić.
            • nataliamackowiak Re: do :pszczolaasia 21.03.05, 16:09
              Dziękuje za liczne odpowiedzi
              Nataliasmile
              • pszczolaasia1 Re: do :pszczolaasia 21.03.05, 17:11
                nie ma problemu, kochana. jeszcze raz powtarza, nie ma czego się bać trzeba
                zasuwać do lekarza. operacja naprawdę odbywa się w bardzo zaawansowanym
                stadium, a z tego co pisałaś na priv, to spoko malina, tylko bez wizyty sie nie
                obejdzie, oni naprawdę moga ci pomóc. a to przecież o to chodzi. rozumiem, że
                nikomu nie uśmiecha się iść w "takiej" kwesti, ale naprawdę mówię ci od roku
                nie mam żadnych problemów, a były!!!!! odwagi kochana!!!!!!!
                • pszczolaasia1 Re: do :pszczolaasia 21.03.05, 17:11
                  jak jestem w domu to jestem pszczolaasia1.
    • Gość: piekielna24 Re: Hemoroidy-wyszły na zewnątrz??? Pomocy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 21:38
      Ja akorat dzis rozmawialam na ten temat z polozna, bo jestem dwa tygodnie po
      porodzie. Nie mam na szczescie tego problemu, ale wiem ze moze sie to
      przyczepic o wiele pozniej. Pytalam o skuteczne srodki i ponoc najlepsze jest
      (z domowych sposobow zaznaczam) smarowanie miodem owego hemoroida, z tym ze
      miod musi byc naturalny. Ponoc dobrze jest zetrzec na tarce cebule i surowa
      taka przetarta przykladac w bolace miejsce. Czynnosci te zapewne nalezy
      powtarzac. Nie wiem na ile to skuteczne, ale skoro polozna poleca moze warto
      sprobowac. Powrotu do zdrowia zycze.
    • Gość: Patrycja hemoroida IP: *.free.aero2.net.pl 15.02.14, 21:54
      Witam, mam ten sam problem.
      Używam obecnie maści Procto Hemolan i zauważyłam że dzięki niej nie odczuwam bólu.
      Aczkolwiek wizyta u lekarza jest konieczna.
      W niektórych przypadkach, kiedy ktoś przez długi okres czasu nie reaguje na to i nie stosuje niczego może być konieczna operacja, dlatego radziłabym wybranie się do lekarza.
      W późniejszych okresach może mieć Pani taki sam problem, więc jednorazowe kurowanie może nic nie dać.
      • osmanthus Re: hemoroida 15.02.14, 23:36
        Zakladasz, ze autorka watku zaglada do niego regularnie od 9 lat ?

Gość portalu: Patrycja napisał(a):

> Witam, mam ten sam problem.
        > Używam obecnie maści Procto Hemolan i zauważyłam że dzięki niej nie odczuwam bó
        > lu.
        > Aczkolwiek wizyta u lekarza jest konieczna.
        > W niektórych przypadkach, kiedy ktoś przez długi okres czasu nie reaguje na to
        > i nie stosuje niczego może być konieczna operacja, dlatego radziłabym wybranie
        > się do lekarza.
        > W późniejszych okresach może mieć Pani taki sam problem, więc jednorazowe kurow
        > anie może nic nie dać.
    • komorebi_zdrowia Re: Hemoroidy-wyszły na zewnątrz??? Pomocy !!! 09.02.21, 19:54
      Polecam bezinwazyjną bezbolesną i skuteczną metodę chiropraktyki Kwantowej. Przy jej pomocy usuwane jest źródło schorzenia (bardzo często to konflikt powięź owy więzadłowy k guzicznych i kk krzyżowych powoduje drażnienia i komplikacje w układzie krążenia) nie tylko same objawy co zabezpiecza przed nawrotami.
      manufakturaspa.pl/rehabilitacja/chiropraktyka-kwantowa/
      • lunatycc Re: Hemoroidy-wyszły na zewnątrz??? Pomocy !!! 24.02.21, 20:04
        U mnie z hemoroidami było tak, że dopóki nie poszłam do proktologa to problem był i nie pomagały preparaty z apteki. Dopiero zabieg skleroterapii pomógł mi skutecznie się ich pozbyć. Miałam taki robiony w Ober Clinic przez dr Annę Wiączek. Wcześniej pani doktor mnie konsultowała, bardzo dobry lekarz. Bardzo szybko doszłam do siebie, praktycznie po zabiegu można wrócić do normalnego funkcjonowania.
    • maupiatka Re: Hemoroidy-wyszły na zewnątrz??? Pomocy !!! 13.02.23, 17:47
      A o sądzicie o ziołach na hemoroidy? Warto wogóle?
      • horpyna4 Re: Hemoroidy-wyszły na zewnątrz??? Pomocy !!! 14.02.23, 10:27
        Istnieje mieszanka Rektosan, może pomóc, ale nie musi. Wiele osób skarży się, że nie pomaga.

Na hemoroidy najlepszym lekarstwem jest ograniczenie siedzenia i jak najwięcej chodzenia piechotą. To choroba cywilizacyjna, powstaniu jej sprzyja długie wysiadywanie przy komputerze i podjeżdżanie wszędzie samochodem.

Warto zmienić sposób myślenia i nawyki; chodzić, ile tylko się da, a na dłuższe podróże najlepszy jest samolot (podróż trwa krótko) lub pociąg (można spacerować w trakcie jazdy). Nie samochód i nie autobus.

Jeżeli rodzaj pracy wymaga dłuższego siedzenia, to istnieją specjalne poduszki z dziurą pośrodku, żeby nie uciskać odbytu. Przeważnie o toroidalnym kształcie, jak koło ratunkowe.

Zioła można stosować, ale tylko jako wspomaganie wyżej opisanych działań.
      • szarlatynka Re: Hemoroidy-wyszły na zewnątrz??? Pomocy !!! 13.06.23, 13:07
        prawoślaz, skrzyp czy rdest są chyba fajne
        • zupa-serowa Re: Hemoroidy-wyszły na zewnątrz??? Pomocy !!! 26.09.23, 11:01
          I szybko działają? Jak je mieszać?
    • czikita211 Re: Hemoroidy-wyszły na zewnątrz??? Pomocy !!! 16.02.23, 15:30
      Słuchajcie, jeśli jesteście aktywne fizycznie - sportowo, zawodowo, seksualnie polecam najlepsze rozwiązanie aby zatrzymać komfort podczas miesiączki, a mianowicie kubeczki menstruacyjne Beppy Cup. Ja jestem zadowolona, nie musze użerać się już z przesuwającymi się podpaskami, zawodnym klejem, czy sznurkami od tamponów z drogerii!
    • umamiramen Re: Hemoroidy-wyszły na zewnątrz??? Pomocy !!! 24.04.23, 18:23
      A próbowałaś je leczyć od wewnątrz?
      • mimoza91 Re: Hemoroidy-wyszły na zewnątrz??? Pomocy !!! 23.05.23, 18:06
        W sensie jak? Czopkami?
        • jamniczqa Re: Hemoroidy-wyszły na zewnątrz??? Pomocy !!! 02.08.23, 11:08
          Albo naparami ziołowymi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka