martta_k 31.05.05, 13:23 własnie wróciłam od gina dostałam leki na grzybice za ok 150zł, powiedzcie mi czy są inne tańsze odpowiedniki: pevaryl 2op flumacon 2op macmiror complex 1op mam VI stopień czystości pochwy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gośka Re: czy są tańsze odpowiedniki tych leków na grzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 13:43 najlepiej zapytaj w aptece Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klarcia12341 Re: czy są tańsze odpowiedniki tych leków na grzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 14:49 wiem ze na grzybicę dobre i w miare tanie sa: nystatyna-antybiotyk i klotrimazol w masci i w pigułkach moze jednak masz jakies takie grzyby na które one nie działają. Szkoda ze nie powiedziałaś ginekologowi że nie stać cię na takie leki i żeby przepisał ci tańsze. Pozdrawiam, klarcia Odpowiedz Link Zgłoś
martta_k Re: czy są tańsze odpowiedniki tych leków na grzy 31.05.05, 15:10 Gość portalu: klarcia12341 napisał(a): > wiem ze na grzybicę dobre i w miare tanie sa: > nystatyna-antybiotyk i > klotrimazol w masci i w pigułkach antybiotyków mi nie chcial przepisac zreszta mam problem z układem pokarmowym a tam wiekszych problemów nie chce miec i poza tym mogłoby dojsc do interakcji z tym co juz biore. clotrimazol krem i globulki nie działaja, gynalgin nie działa, lekarz jak zobaczył isc plusów przy drozdzach, bakteriach, leukocytach i nabłonkach to zaczał mi szukac jakis ulotek a potem poopowiadał mi zasady higieny, które juz znam. Ceny leków zobaczyłam dopiero teraz w necie i dlatego zastanawiam sie czy wykupic to czy jest cos tańszego. Wynik wyszedł mi tragiczny a najsmieszniejsze jest to ze nic mnie nie swedzi, nie piecze, od czasu do czasu bezzapachowe upławy, zero pałeczek kwasu mlekowego i gdyby nie to ze trafiłam na normalnego lekarza, który najpierw mnie wysłał na posiew to pewnie nadal bym chodzila z taka chodowla w pochwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pelagia Re: czy są tańsze odpowiedniki tych leków na grzy IP: *.sjs / *.sjs-franziskus.wh.uni-erlangen.de 31.05.05, 15:55 ty wiesz co, a moze ty nic nie masz wcale... moze sie labolatorium pomylilo...bralas to pod uwage? Odpowiedz Link Zgłoś
kocio-kocio Re: czy są tańsze odpowiedniki tych leków na grzy 31.05.05, 16:00 Dokładnie! Powtórz badania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: czy są tańsze odpowiedniki tych leków na grzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 17:50 Ale Pevaryl krem ,czy glob. dopochw.? Gyno - Pevaryl 150 glob. miałam i jest to bardzo dobry lek, ale nie ma odpowiednika polskiego.3 tab. kosztuje 35 zł. Jeżeli to krem to po co ci 2 opakowania. Flumycon jest na refundację i w zależności od ilości tabletek kosztuje mniej lub więcej Macmiror comp. jest drogi, ale uważam że lepszy jest Gyno -Pevaryl. Nie wiem, czy miałas polski lek Gyno- Femidazol tani, a bardzo dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l79 Re: czy są tańsze odpowiedniki tych leków na grzy IP: *.crowley.pl 31.05.05, 18:39 Flumycon nie jest drogi, pozostale 2 nie maja odpowiednikow. Macmiror jest silnym lekiem, oprocz drozdzakow dziala rowniez na bakterie. A pevaryl przypisano w kremie czy Gyno-pevaryl globulki? Bo moze rzeczywiscie nie potrzebujesz 2 opakowan albo w aptece pozwola Ci wykupic "na raty"? Odpowiedz Link Zgłoś
malachowianka Re: czy są tańsze odpowiedniki tych leków na grzy 31.05.05, 19:34 Kurczę dziewczyno, dość zaawansowana ta twoja choroba. Wykup to co ci zalecił lekarz i może popraoś w aptece żebyś na razie mogła wykupić po 1 opakowaniu. Czasem można się dogadać i wziąć na raty. A swoją drogą to co to za lekarz do którego wcześniej chodziłaś, że nie rozpoznał grzybicy i pozwolił żebyś się doprowadziła do stopnia IV. Jakiś niedouczony czy co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martta_k Re: czy są tańsze odpowiedniki tych leków na grzy IP: *.dolsat.pl 31.05.05, 20:23 być może sie pomylili,ale tak naprawde ja dopiero teraz niedawno zaczełam chodzic do gina, najpierw dawali clotrimazolum i gynalgin, zmieniłam lekarza, ten obecny od razu wysłał mnie na czystosc - flora bakteryjna ++++ leukocyty +++ nabłonki +++ drożdzyca +++ Gyno -Pevaryl, Gyno- Femidazol - nie stosowałam w ogóle, pevaryl dostałam krem ale jeszcze nie wykupiłam bo mam to na osobnej recepcie. ale mam nadzieje ze po tym co mam przejdzie... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: czy są tańsze odpowiedniki tych leków na grzy IP: 213.241.34.* 31.05.05, 21:59 poproś o zamianę w aptece- mają obowiązek dać odpowiednik, o ile istnieje. > pevaryl 2op jeśłi masz krem, to jest odpowiednik o nazwie Pevazol. do globulek nie ma. > flumacon 2op Flumycon. ma odpowiedniki- ogólnie bedzie to któryś z Fluconazole- zależy od dawki > macmiror complex 1op brak odpowiednika. jest to chyba najpoważniejszy wydatek na tej liście- jakieś 45zł Odpowiedz Link Zgłoś
yomama Re: czy są tańsze odpowiedniki tych leków na grzy 31.05.05, 22:00 Witaj podaje link do artykulu...na koncu ktorego (dokladnie od strony 68) jest wyszczegolnienie zamiennikow lekow..od najtanszych do najdrozszych. www.farmacja.pl/fwp/literatura/Aptekarz/2004/aptekarz-2-2004.pdf Odpowiedz Link Zgłoś