Dodaj do ulubionych

Brak miesiaczki

13.06.05, 19:26
Ostatnia miesiaczke mialam 18 marca dokladnie i od tej pory nic a nic. Tak
sobie czekam i czekam, ostatnio zwatpilam i zrobilam test ciazowy i tez nic.
Zastanawiam sie, czy dalej sobie czekac, czy juz czas sie wybrac do lekarza.
Dodam, ze mam nieregularne miesiaczki i 1,5-2 miesiaca przerwy to u mnie
standard i jakos moj lekarz sie tymi przerwami zbytnio nie przejmuje. Tylko
teraz to chyba moj rekord niedlugo pobije, juz prawie 3 miesiace - ginekolog
twierdzi, ze moge to uregulowac pigulkami, ale pigulek nie chce brac. Czy to
jest jakis problem, ze mam te miesiaczki tak rzadko i powinnam sie tym
przejmowac?
Obserwuj wątek
    • very_martini Re: Brak miesiaczki 13.06.05, 19:29
      Miesiączki mogą sobie być i rzadsze, byle regularne, a u Ciebie chyba nie do
      końca tak jest...
      Jeśli nie chcesz się faszerować pigułami, spróbuj ziołowych tabletek Castagnus,
      Herbapolu chyba. Trochę było o nich i na tym forum, i na forum niepłodność. I
      pewnie na innych w polskim necie też, ale nie bywam, więc nie wiemsmile

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatia
      • Gość: m_19 Re: Brak miesiaczki IP: *.dobrafirma.com / *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 00:28
        u mnie okres też nieregularny, ostatnio prawie 3 miesiące czekałam.. ale boję
        się lekarza, więc pewnie nic się samo nie zmieni. noszę zawsze ze sobą tampaxy,
        bo je najszybciej zakładam i najbardziej im ufam.... i tyle (wiem, że powinnam
        pójść do ginekologa, ale ja wolę czekać, założyć tampon i po sprawie, na samą
        myśl, że ktoś miałby mnie badać..... fuj...... )
        • lilith76 Re: Brak miesiaczki 14.06.05, 09:33
          > pójść do ginekologa, ale ja wolę czekać, założyć tampon i po sprawie, na samą
          > myśl, że ktoś miałby mnie badać..... fuj...... )

ech, a potem ktoś się dziwi, że choroby kobiece, które w innych krajach są już
          w niemal 100% wyleczalne, w Polsce są groźne i śmiertelne...
        • zaba_pelagia ..... 14.06.05, 10:57
          wiem, że powinnam
          > pójść do ginekologa, ale ja wolę czekać, założyć tampon i po sprawie, na samą
          > myśl, że ktoś miałby mnie badać..... fuj...... )

dobra, będę brutalna
          na raka szyjki tez sobie założysz tampon?
          fuj.....
          • Gość: m_19 Re: ..... IP: 83.16.113.* 25.06.05, 23:37
            nie, ja nie to miałam na myślismile chodzę do ginekologa, ale rzadko, bo nie lubię.
            ostatni raz byłam pół roku temu i powiedział, żebym zaczęła brać tabletki na ten
            mój okres nieregularny, no, ale z forsą krucho, więc na razie musiałam to odłożyć.
    • mar_kotka Re: Brak miesiaczki 14.06.05, 11:15
      nefele napisała:
      Tak sobie czekam i czekam, ostatnio zwatpilam i zrobilam test ciazowy i tez
      nic. Zastanawiam sie, czy dalej sobie czekac,

cierpliwość jest wskazana u wędkarzy
      skoro robiłaś test ciążowy to znaczy,że współżyjesz
      a to już jest powód do systematycznych odwiedzin ginekologa
      nawet jeśli ma się regularne miesiączki
      • nefele Jupiiii :)))) 15.06.05, 15:18
        Sukces - po 3 miesiacach dzisiaj dostalam smile)) Do ginekologa chodze w miare
        czesto (tak raz na 8 miesiecy srednio) i ostatnio bylam jakos nie tak bardzo
        dawno, jak mnie widzi to juz dostaje drgawek (tak jestem marudna
        hipochondryczka), ale tym razem sie udalo bez niczego, dostalam sama z siebie -
        naturalnie smile))
        A co do testu to sie zabezpieczam (prezerwatywy) no ale jak ma sie miesiaczki
        raz na 3 miesiace to mozna sie niezle czasami zestresowac (szczegolnie jak po 3
        miesiacach tuz przed miesiaczka brzuch jest napuchniety, nastroj zmienny i juz
        mam wizje siebie z wozeczkiem...)
        • marta2777 NPR 18.06.05, 01:43
          hej, zainetersuj sie mierzeniem podstawowej temp ciala (naturalne metody
          antyk). Zacznij sobie mierzyc temp i wtedy zobaczysz kiedy masz owulacje i czy
          w ogole masz. Przynajmniej wowczas nie bedziesz musiala sie denerwowac czy
          jestes w ciazy i kiedy dostaniesz okres, bo okres nastepuje zawsze okolo 2
          tygodnie po owulacji. U kazdej kobiety jest to zawsze ta sama ilosc dnia. Ja
          tez mam nieregularne miesiaczki i mierzenie temp chroni mnie przynajmniej przed
          niepotrzebnymi nerwami. W internecie jest wiele informacji na ten temat. Zawsze
          mozesz sie tez ze mna skonatktowac o porade w tej dziedzinie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka