Gość: malutka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 10:37 Nie wiem co mam robić Czymś się zatrułam, mam biegunkę wymioty, nie mogę nic jeść ani nawet pić Co ja mam zrobić?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaba_pelagia Re: Pomocy!!!!!! Grypa żołądkowa!!! 31.08.05, 10:44 jesli sie zatrułaś, to nie jest to grypa żoładkowa, którą wywołuje wirus (i która przechodzi po 3 dniach zostawiając człowieka w stanie rozkładu, ale zdrowego) Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Pomocy!!!!!! Grypa żołądkowa!!! 31.08.05, 10:52 przeczekać? i zmuszać się do picia, bo odwodnisz się za moment. czy aby na pewno to grypa, bo jeśli zatrucie to trzeba zwrócić uwagę od czego (toskyny, grzyby)? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9616 Re: Pomocy!!!!!! Grypa żołądkowa!!! 31.08.05, 12:45 Koniecznie musisz pić,ale najlepiej po łyżeczce. Żeby organizm od razu nie odrzucał. Mnie kiedyś lekarz doradził na wymioty odgazowaną Coca-colę. Bardzo pomogła.I szybko ustąpiły. Ponadto Cola zawiera pewne elektrolity,co szczególnie ważne jest przy odwodnieniu i aby jemu zapobiec. Jeżeli objawy będą się utrzymywały przez dłuższy czas lub nasilały koniecznie idź do lekarza.Trzymaj się ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malutka Re: Pomocy!!!!!! Grypa żołądkowa!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 13:31 dziekuje za rady! No faktycznie musze pic, ale jak wypije herbate to i tak zaraz...........ale bede piła po łyżeczce! No nic trzeba jakoś to przecierpieć. Dobrze, że nie mam nic zaplanowane na najbliższe parę dni Pozdrawiam gorąco! Odpowiedz Link Zgłoś
futrzasta Re: Pomocy!!!!!! Grypa żołądkowa!!! 31.08.05, 15:33 przerabiałam to w zeszłym tygodniu. myslałam, że zycie zakończe. lekarz zalecił Gastrolit na uzupełnienie elektrolitów i Trilac, i coś na biegunkę ale na recepte i nie pamietam. Pierwsze bez recepty, polecam, mi pomogło. trzymaj sie i faktycznie pij, pij,pij...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malutka Re: Pomocy!!!!!! Grypa żołądkowa!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 16:23 Dziękuje za rady...........Pozdrowionka - - - "Nikt nie mówił, że będzie łatwo......" Odpowiedz Link Zgłoś