Gość: Katrina IP: *.ismedia.pl / *.ismedia.pl 09.09.05, 17:58 Już trzeci raz powraca do mnie zapalenie cewki moczowej. Do tej pory brałam Nifuratio lub Furaginum. Czy te leki, albo podobne można kupić bez recepty?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: df Re: Leki bez recepty na zapalenie cewki moczowej IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.09.05, 18:40 urosept? Chyba na receptę, ale kiedy przedstawiłam mój problem w aptece podczas oastatnich wakacji, to farmaceuta dał mi urosept tak o. Odpowiedz Link Zgłoś
netka2 Re: Leki bez recepty na zapalenie cewki moczowej 09.09.05, 20:49 Urosept nie jest na recepte, tak samo ginjal. Furagin - wydaje mi sie ze tez nie jest na recepte, ale pewnosci nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martta Re: Leki bez recepty na zapalenie cewki moczowej IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 09.09.05, 20:53 furagina jest na recepte jest jeszcze cos takiego jak urinal Odpowiedz Link Zgłoś
miszel21 Re: Leki bez recepty na zapalenie cewki moczowej 09.09.05, 20:54 witaj Ja zapalenie pęcherza przechodzę średnio raz na dwa miesiące .Bez furaginu w torebce się nie ruszam z domu - jest on na recepte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miskiak Re: Leki bez recepty na zapalenie cewki moczowej IP: *.magma-net.pl 09.09.05, 22:04 z doświadczenia radze: zrób posiew moczu. wiekszosc tego co dziewczyny polecaja to leki ziolowe i sluza jako wspomagacze,ale przy nawracających zapaleniach warto sie przebadac, bo moga nie wystarczyc. chociazby i po to zeby nie dac sobie pozniej przepisac antybiotykow w ciemno.. bakterie lubia sie uodparniac, niestety...i dolecz to, nie na zasadzie ze czujesz ze ci przeszlo, tylko powtorz wynik. ja ze swoimi bakteriami walcze dokladnie rok, a poczatkowo tez jadlam furagin niemal non stop... upierdliwe toto, nikomu nie życze.. Odpowiedz Link Zgłoś
mroovka3 Re: Leki bez recepty na zapalenie cewki moczowej 12.09.05, 12:56 popieram w 100%.....ja właśnie rozpoczęłam wojnę z E.coli...... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomidorekk Re: Leki bez recepty na zapalenie cewki moczowej IP: *.acn.waw.pl 12.09.05, 13:01 furargin na pewno na receptę, ale ostatnio brałam urosept i też zadziałał, dodatkow można łykac duzo witaminy C i robic tzw nasiadówki - ogrzać dupcie na parze z ziół -odpowiednie zioła dobierze aptekarz. Jako mała dziewczynka tak robiłam, miałam non stop zapelenia i wade wrodzoną cewki moczowej. Lepiej jednak sie przebadać przy nawrotach, bo bakterie mogą sie przedostac do dróg rodnych. acha, jeżeli bierzesz tabletki anty, to duzych dawek witaminy C nie łykaj.Mogą obniżac skuteczność. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: Leki bez recepty na zapalenie cewki moczowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 10:39 Uro-wxom Rewelacyjna szczepionka w tabletkach. Na zawsze pozbedziecie się dolegliwosci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Leki bez recepty na zapalenie cewki moczowej IP: *.acn.waw.pl 15.09.05, 20:55 na E.coli najlepiej przyjmowac uro-vaxom przez 3 miesiace lacznie z ginjalem, po tej terapii ani razu sie nie powtorzylo zakazenie(juz 7 miesiecy).Wczesniej przez rok na zmiane: furagina, cirofloxacyna,augumentin... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Leki bez recepty na zapalenie cewki moczowej IP: 193.24.24.* 15.09.05, 13:57 do tego dołóż tabletki z zurawiny i jak wyzej duzo wit. C pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
baba38 Re: Leki bez recepty na zapalenie cewki moczowej 16.09.05, 12:19 Bez recepty można kupić tabletki żurawinowe. E.coli ma przyssawki, którymi przywiera do błon sluzowych dróg moczowych. Powoduje to, ze nie można się ich pozbyć np. poprzez siusianie. Żurawina powoduje, ze E.coli nie może się przyssać i zostaje usuwana przy siusianiu. Żurawina jest rewelacyujna na E. coli. Wytrąca im ich broń z ręki. Odpowiedz Link Zgłoś