Gość: jula IP: *.ikatel.pl 13.11.05, 11:33 czy termin ma w tym przypadku znaczenie tak, jak przy cytologii? czy powinnam zrobić usg między 10 a 15 dniem cyklu, czy nie ma to znaczenia i mogę kiedykowliek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kika Re: kiedy zrobić usg jajnika? IP: *.acn.waw.pl 13.11.05, 11:58 zależy co chcesz na tym usg zobaczyć jak rosnący pęcherzyjk to pdp 10-15 będzie dobry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jula Re: kiedy zrobić usg jajnika? IP: *.ikatel.pl 13.11.05, 12:09 nie wiem, co chcę zobaczyć pewnie nic. chodzi o to, że od jakiś paru miesięcy boli mnie lewy jajnik i trochę mnie to niepokoi. wybieram sie do gina, będę robić cytologię. zastanawiałam się kiedy ewentualnie najlepiej jest zrobić usg. tak, jak cytologia rządzi się swymi parwami, tak badanie piersi można zrobić zawsze, ale najbardziej miarodajny wynik jest bodajże między 4 a 6 dniem cyklu. stąd moje pytanie, czy podobne "prawo" wiąże się z usg jajników? Odpowiedz Link Zgłoś
anna_deszczowa Re: kiedy zrobić usg jajnika? 13.11.05, 22:47 zasadniczo, to wiem ze mozna pomylic mala torbiel na jajniku z pecherzykiem graffa... wiec lepiej nie isc w okolicy owulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jula Re: kiedy zrobić usg jajnika? IP: *.ikatel.pl 14.11.05, 10:19 dzięki, to już mi cos mówi pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś