GoĹÄ: Kasis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 12:45 Czy możliwe jest takie badanie i czy konieczne. Nadmienię że mam 28 lat i nie współzyłam jeszcze. Dziewczyny jak to wyglądało u Was? Maisłyście robioną cytologię przed współzyciem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kwietniowe_cappuccino Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy 07.04.06, 13:02 jest możliwe - zajrzyj do wyszukiwarki a w tym wieku (nieważne, dziewica, czy nie) to już najwyższy czas Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: agatam26 Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 13:08 Oczywiście, że jest możliwe. Ja mam latek 26 i też jestem dziewicą, , a miałam robioną cytologię już 2 razy. Nikt specjalnie mi sie o nic nie pytał. Lekarz skierował na cytologię, pani pielęgnirka pobrała wymaz. Tylko jest jakiśwymóg że chyba trzeba być w pierwszej połowie cyklu, o ile się nie mylę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kasis Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 13:16 A nie boało Cię to całe badanie i pobieranie materiału? Nie rozerwał Ci błony? Odpowiedz Link Zgłoś
agatam26 Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy 07.04.06, 14:37 troszkę było nieprzyjemne - to oczywiste jak cię ktoś drapie po wrażliwej śluzówce. Ale z błoną dziewiczą nie miło to nic wspólnego. Otworek w błonie wystarcza na wprowadzenie cienkiej szpatułki którą pobiera sięmateriał do badania. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kasis Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 15:42 Agatam ale wkładał Ci chyba wziernik? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy 07.04.06, 15:58 cytologia jest mozliwa do wykonania u kobiety, ktora jeszcze nie wspolzyla. Stosuje sie odpowiedni wziernik dla dziewic. Nie ma sie czego bac, badanie jak kazde inne, a naprawde bardzo wazne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jjj Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: 145.225.171.* 07.04.06, 13:36 Dziewczyny, jakim cudem ma rozerwać błoną, wkłada się cienki patyczek i już! A tampon rozrywa Ci błonę ??? Pytania jakbyście miały po 15lat, a nie blisko 30 Przecież błoda dziewicza nie osłania wam całkowicie pochwy, poczytajcie trochę o tym! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kasis Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 13:39 Ja nie używam tamponów. A oprócz cienkiego patyczka chyba musi włożyć wziernik, który już nie jest malutki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zołza pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 15:53 a powiedz mi słonko co się tak martwisz o tę błonę? do emerytury zamierzasz ją hodować? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kasis Re: pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 20:21 No wiesz chciałabym żeby ją przerwał ukochany mężczyzna kiedyś a nie obcy facet lub kobieta do której nie żywię żadnych uczuć plastikowym bądz metalowym wziernikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: . Ale po co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 10:30 Po to żeby Ci ból sprawił? Nie rozumiem. Dawniej była to oznaka, że laska jest na pewno dziewicą, ale teraz nie ma to już znaczenia, a Ty przecież wiesz jak jest naprawdę, więc po co Ci to? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Celinka Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 21:01 Ja też jestem dziewicą (mam 25 lat). Cytologię miałam robioną dwa razy. Czuje się pewnien dyskomfort, ale to nic strasznego i można ją wykonać u dziewicy. A wzierniki lekarz stosuje takie specjalne, dla dziewic, o wiele mniejsze od normalnych. Z cytologią jest podobnie jak z usg dopochwowym, też można je wykonać u dziewicy. Pozdrawiam i głowa do góry, bo wszystko będzie dobrze, a badanie jest bardzo ważne! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: vopa Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 21:27 Bez problemowo, oprócz oczywiście chamskiego zachowania lekarza/lekarki, co się jadnak zdarza rzadko. Odpowiedz Link Zgłoś
kwietniowe_cappuccino Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy 07.04.06, 21:35 oprócz oczywiście chamskiego zachowania lekarza/lekarki, A możesz to wyjaśnić? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 07:53 A jakie Wam wychodzą wyniki tych cytologii? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: vopa Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 10:09 powinny wyjść od I do V (od 1 do 5). 1- bardzo dobrze. 5- bardzo niedobrze. Reszta wyniki pośrednie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: vopa Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 10:07 > oprócz oczywiście chamskiego zachowania lekarza/lekarki, Poczytaj to forum to się dowiesz. Napisałm , ze to się zdaża rzadko na szczęscie, częściej lekarze są nikompetentni , niż chamscy. Ale zawsze dla własnego zdrowia psychicznego trzeba być na to chamstwo przygotowanym, zwłaszcza jeśli ktoś zadaje takie pytanie na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 12:20 Podobno dziewice powinny mieć 1 grupe czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Celinka Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.06, 12:47 Nie zawsze mają pierwszą grupę. Ja jestem dziewicą i mam drugą grupę, więc nie jest to regułą. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_kar Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy 08.04.06, 13:00 Ja miałam w zeszłym tygodniu pobrany pierwszy raz materiał do cytologii, a też jeszcze nie współżyłam. Lekarka powiedziała, że mnie "obejrzy" i stwierdziła, że da się zrobić cytologię. Wzięła taki najmniejszy wziernik - jego wsadzenie było trochę nieprzyjmne - i pobrała materiał szpatułką - to nie było bolesne. Błona nie została naruszona, nie miałam żadnego krwawienia ani plamnienia po badaniu. Wszystko zależy od tego jak jesteś zbudowana, ale lekarze mówią, że generalnie da się zrobić cytologię u kobiet, które nie współżyły. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 16:19 Kasiu a jaką masz błonę? Pierścieniowatą? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_kar Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy 08.04.06, 18:27 Przyznam się,że nie wiem. Nie przyszło mi do głowy żeby o to zapytać, a pani doktor nic nie powiedziała na temat kształtu błony. Stwierdziła tylko, że nie mam żadnych wad budowy i mój narzeczony nie powinien mieć szczególnych problemów za pierwszym razem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anka Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 16:50 Boże, co tu tyle dziewic w "takim wieku" sie perobiło! Dziewczyny, wy sie o swoje głowy a nie błony martwcie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Judytka Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.06, 16:59 Nie przesadzasz przypadkiem? Nie wiem, co dla Ciebie znaczy "w takim wieku"? W końcu nie pojawiły się tu 50 czy 60 - latki, tylko młode dziewczyny. A nie pomyślałaś przypadkiem, że one chcą ten pierwszy raz przeżyć z kimś kogo będą naprawdę kochały, a nie z pierwszym lepszym facetem, który stanie na ich drodze? Trochę więcej taktu... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 17:43 Brawa dla Judytki. Dzieki za to że stanęłaś w obronie dziewic. My nie krytykujemy że ktoś już współzyje to niech te co już prowadza życie erotyczne nie ktytykują tych które jeszcze mają to przed sobą. Jest dokładnie tak jak Judyta napisała. Nie chcemy tego zrobić z byle kim. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zołza Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 15:56 Gość portalu: Ewa napisał(a): > Nie chcemy tego zrobić z byle kim. heheheh...albo po prostu nie macie z kim ;p Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marta Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 16:01 za to ciebie zołzo pewnie przeleciało pól osiedla... hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anka Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 16:02 Albo to ona przeleciała pół osiedla? Ech, ta kobieca cnotliwość i służalczość. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zołza zdanie zołzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 16:18 pół osiedla? za słabo mnie cenisz! moja droga - a teraz poważnie - seks to fantastyczne przeżycie - pod warunkiem, że obie strony chcą, są gotowe i dojrzałe. Jednocześnie seks to zwykła czynność organizmu, fizjologia i dla kogoś, kto jest już dawno po okresie dojrzewania nie powinno stanowić to problemu. Oczywiście zdarzają się 14latki, które twierdzą, że "sex fajnom zabaffom jessst" i nagminnie w szkolnych toaletach oddają się takim "przyjemnością" ale to patologia - tak samo jak hodowanie dziewicta do emerytury. Wydaje mi się, że takie "czekanie" na księcia z bajki wynikało z wyboru ale teraz to już jest konieczność. Z całym szacunkiem - ale 28-letnia kobieta często ma już 3-4letnie dziecko... nie mówiąc o tym, że jest po inicjacji. Sądzę, że problem nie tkwi w braku tego wyśnionego księcia na białym rumaku tylko ze strachu - i wcale się nie dziwię - ktoś kto do 30stki pielęgnuje jakiś skrawek błony i nie twierdzi, że nie jest gotowy na seks - potrzebuje pomocy specjalisty. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Judytka Re: zdanie zołzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 17:45 Przecież nikt nie prosi o rady, czy dobrze jest być dziewicą w wieku 25 - 28 lat, czy nie. Wątek został założony z innego powodu, czysto medycznego, więc jeśli nie masz nic do powiedzenia, właśnie z tego medycznego punktu, to po co w ogóle zabierasz głos? Nikt nie prosi o Twoją opinię, w sprawie dziewictwa. Zastanowiłabym się nad tym, czy dziewictwo jest patologią. Prędzej uznałabym utratę jego przez nastolatki, a nawet dzieci, niż stwarzała problem, czy 28 - letnia dziewica to już okaz muzealany, czy jeszcze nie. Nikt nie napisał tu, że zamierza pozostać dziewicą do emerytury, ani, że czeka na księcia z bajki, nikt też nie ma obowiązku posiadania w wieku 28 lat 3 - 4 letnich dzieci, jak napisałaś i nikt też nie napisał, że nie jest gotowy na seks i tylko dlatego postanowił zostać dziewicą do grobowej deski. A może to Ty masz jakiś problem i chcąc się wyładować piszesz takie brednie? To, czy ktoś zachowuje dziewictwo do ślubu, czy nie i kiedy rozpoczyna życie seksulane, to jego indywidualana sprawa. A porady u specjalisty, wydaje mi się, że to Ty powinnaś zasięgnąć. Tylko nie napisz mi, że to moja wypowiedź jest podyktowana tym, że jestem też dziewicą, bo nie jestem, nie czekałam też na księcia z bajki, tylko na normalnego faceta, do którego będę miała zaufania, z którym będę się rozumiała i którego będę kochała, a który jakiś czas temu został moim mężem. Zabrałam jednak głos, bo dyskusja staje się bezsensowna, więcej taktu i kultury i czasem zastanowienia się nad sobą, bo wydaje mi się, że co niektórym i Tobie zołzo po prostu jej brakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
la_veuve_noire Re: zdanie zołzy 09.04.06, 18:07 Gość portalu: Judytka napisał(a): > To, czy ktoś zachowuje dziewictwo do ślubu, czy nie i kiedy rozpoczyna życie > seksulane, to jego indywidualana sprawa. No właśnie! Z tym że ja uważam, że jeśli jakaś kobieta chce zachować dziewictwo do emerytury, czekać na księcia z bajki itd. to też ma do tego prawo i nikt nie powinien jej oceniać i radzić, żeby zajęła się swoją głową. Ludzie są różni, różnie odczuwają i realizują swoją seksualność a osobom postronnym nic do tego. I z tego również powodu nie krytykuję i nie nazywam "puszczalskimi" osób, które mają wielu partnerów seksualnych - bo to też nie moja sprawa. I dziewice (nawet te w wieku emerytalnym) i uprawiające seks nastolatki mają prawo dokonywać takich a nie innych wyborów. I nie zaliczyłabym siebie do "frontu obrony podstarzałych dziewic" - ja tu bronię właśnie wolności wyboru (wiem, górnolotnie to brzmi ). Przy czym muszę przyznać, że z ekonomicznego punktu widzenia wolę pięćdziesięcioletnie dziewice niż piętnastoletnie matki. Tym pierwszym przynajmniej nie trzeba wypłacać zasiłków z tytułu ich dziewictwa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magdam26 Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 21:53 To żenujące, że dla ciebie jeżeli kobieta nie współżyje to oznacza że nie ma z kim. Ja mam chłopaka od 6 lat (za 2 miesiące ślub) i też nie współżyłam. Zamierzamy to zrobić po ślubie - bo wtedy jest na to, według nas, odpowiednia pora. Jesteśmy ludźmi wierzącymi i mamy swoje zasady. Daruj , ale jest wiele ciekawszych i ambitniejszych zajęć które można robić wspólnie niż "manipulowanie sobie między nogami" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kasis Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 22:33 Bardzo mnie zaintrygowało to co napisała nigera. To znaczy, że możliwe jest żeby kobieta nie współzyjąca miała nadżerkę? Ja słyszałam opinie w tym także lekarzy że nadżerka powstaje w wyniku otarcia więc jak u kobiety, która nigdy tam nic nie miała otarcie? Moje pytanie wynika stąd, że jak poszłam do lekarza to mnie tylko obejrzał z zewnątrz, zrobił usg brzuszne i stwierdził ze więcej badań zrobić nie może bo mam błonę. Wydał opinię że jestem okazem zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marta Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 22:35 Kasis, nadżerkę mogą miec nawet małe dziewczynki, wiec kobiety niewpołżyjące też. I nadzerki nie robia sie od obtarc czy czegos podobnego.. po prostu SIE ROBIĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: m. Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 23:27 ja troche od rzeczy... kochanie sie z osoba, ktora kochasz, to dla Ciebie jedynie "manipulowanie miedzy nogami"...? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anka Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 15:53 Wiesz, jeśli w wieku 25 czy 28 lat jeszcze nie znalazło sie kogoś z kim chce sie to zrobić to chyba cos jest nie tak, może powinna zastanowić sie nad sobą? No chyba, że dziewczyna ma wymagania w stylu chodzący ideał i miłość aż po grób jak z telenoweli - z takim podejściem to mogę tylko powodzenia życzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marta Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 15:58 szanowna aniu - to JEJ SPRAWA czy sie puszcza na prawo i lewo, czy tez czeka na "właściwą osobę". I niekoniecznie ONA MA JAKIS PROBLEM, moze jej z tym dobrze. Ja takie dziewczyny szanuje, w przeciwienstwie do takich, ktore tylko szukaja, komu tu d.upy dać na dyskotece, Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anka Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 16:01 Uuu, to mamy święte, wspaniałe cnotki i te puszczające sie suki co uprawiaja... eee.. ten... no jak to powiedzieć (rumieniec) seks, bleee... A szanować mogę kogoś za inne rzeczy a nie za to jak uprawia seks, z kim, jak często i po co. I jeszcze raz zycz powodzenia w czekaniu, znam takie co maja 30 pare lat i ciągle czekają, ale to oczywiście jest normalne, może im z tym dobrze.)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marta Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 16:04 a kto ma wiekszy problem? 28-latka dziewica czy 14-latka puszczalska? ja szanuję tą pierwszą. A TAKIE PUSZCZALSKIE POTEM STOJĄ NA POBOCZACH I ROBIA USTAMI ZA 50 ZL Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kasis Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 16:18 Jeżeli chcecie wiedzieć to spotykam się z kimś od dwóch lat i przyrzekliśmy sobie czystość do ślubu. Wiem że mnie teraz większość wyśmieje ale ja uważam to za coś cudownego. Mój chłopak jest wspaniały i też jeszcze czyściutki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kasis Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 16:21 A poza tym założyłam ten wątek z powodów zdrowotno - medycznych a nie moralnych, żeby ktoś oceniał starsze wiekiem dziewice. Oczekiwałam odpowiedzi na pytanie czy możliwe jest zrobienie cytologii u dziewicy a nie że mnie jeszcze nikt nie "przelecieł" jak to niektóre mówią, bo to dla mnie nie ejst problemem. Pozdrawiam Martę. Odpowiedz Link Zgłoś
garraretka co?! 09.04.06, 16:23 Gość portalu: Kasis napisał(a): > Mój chłopak jest wspaniały i też jeszcze czyściutki. a czy Ty uważasz, że bliskość, czułość, miłość a w konsekwencji seksualność dwojga kochających się ludzi jest czymś "brudnym"??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: m. Re: co?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 23:30 ...to samo przyszlo mi do glowy... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anka Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 16:28 > a kto ma wiekszy problem? 28-latka dziewica czy 14-latka puszczalska? > > ja szanuję tą pierwszą. > A TAKIE PUSZCZALSKIE POTEM STOJĄ NA POBOCZACH I ROBIA USTAMI ZA 50 ZL A Ciebie gdzie boli? Jakieś kompleksy na tym punkcie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marta Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 17:18 nir, to ty masz problem, bo jestes puszczalska Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anka Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 17:26 Ja nie mam problemu bo nie oburzam sie na to z kim się "sekszą" obce mi osoby, a Ty tak. Dochodzi jeszcze problem natury psychicznej - ja nie potrafie przez net stwierdzić jakie zachowania seksualne przejawia osoba z którą rozmawiam, a Ty tak - wydaje Ci sie, że jesteś medium. Co, facet zostawił dla bardziej przebojowej? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marta Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 17:34 chyba ciebie zostawil facet... ja mam faceta, od dlugiego czasu i jest nam bardzo dobrze wkurza mnie, ze ktos uwaza dziewice za jakies "uposledzone" i biedne... A one NIE MAJĄ PROBLEMU tylko TAKI JEST ICH WYBÓR! I ja ten wybór szanuje a ty nie wmawiaj im, ze "cos jest z nimi nie tak" - bo to bezczelne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anka Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 17:35 Dziewica piętnastoletnia jest zjawiskiem jak najbardziej normalnym. Dwudziestopięcioletnia już mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marta Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 17:40 tu nie chodzi o ocene dziewic tylko o porade dotyczaco cytologii wiec swoje oceny wsadz sobie miedzy posladki PS. dziewica nie jestem juz od kilku ładnych lat. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anka Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 18:31 Nie pisałam o Tobie, nie interesuje mnie od ilu lat nie jesteś dziewicą i z kim/z czym dziewictwo straciłaś. Wyraziłam swoje zdanie, a Ty ciągniesz dyskusję. Co ciekawe zaciekle atakując, jak to nazywasz "puszczalskie", chociaż o nich nie było mowy. I to ja odbiegam od tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marta Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 18:48 to TY zaczelas wątek, ze dziewice to maja jakis problem i cos z nimi nie gra, skorow tym wieku sa dziewicami... wiec to ty odbieglas od tematu, bo twoja uwaga NIJAK nie miala sie do tematu cytologii a to, ze nie jestem dziewica napisalam, zebys wiedziala, ze nie naleze do jakiegos wymyslonego przez ciebie "klubu starych dziewic" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anka Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 18:55 Nie zaczęłam wątku tylko wypowiedziałam swoje zdanie, a Tuy zaczęłaś dyskutować. Dorzucając ni z gruszki ni z pietruszki temat jakichś puszczalskich i jeszcze wyskakując z tekstami, że ja czy też inna forumowiczka sie puszczamy. Więc kto tu odbiega od tematu i się przychrzania. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marta Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 19:01 to ty ODBIEGLAS OD TEMATU.. BO NIC W NIM NIE DOTYCZYLO CYTOLOGII!!!!!!! wiec to ty zaczelas! Odpowiedz Link Zgłoś
m_marta_m Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy 09.04.06, 17:33 Gość portalu: anka napisał(a): > Wiesz, jeśli w wieku 25 czy 28 lat jeszcze nie znalazło sie kogoś z kim chce > sie to zrobić to chyba cos jest nie tak, może powinna zastanowić sie nad sobą? droga anko-proponowałabym z takimi radami i przemyśleniami przenieść się na forum psychologia. poza tym, nie ładnie zaglądać komuś do łóżka. i pytanie dotyczyło czego innego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anka Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 17:36 Jak ktoś zadaje pytanie może się spodziewać, że odpowiedzi będą różne. Ale już siedzę cicho bo widzę, że powstał jakiś front obrony podstarzałych dziewic. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Majka Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 16:27 Oczywiście. Ale zależy chyba jak masz zbudowaną błonę dziewiczą, musi w niej być otwór na tyle duży aby ginekolog włożył wziernik. Ja miałam 1 cytologię gdy miałam jakieś 18 lat i byłam jeszcze dziewicą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kasis Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 18:51 Widzę że swoim pytaniem spowodowałam zagorzałą dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marta Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 18:53 widzisz Kasis, to przykre, ze niektorzy uwazaja cie za kuriozum i istote godną pożałowania. Widac w dzisiejszych czasa normalniejszym zjawiskiem jest 14 w ciazy, nie wiadomo z kim, bo "po piwie, w toalecie dyskoteki"... co za czasy.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kasis Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 19:01 Ja tam się tym nie przejmuję, po prostu jestem sobą, mama jakieś zasady i nie czują się w żaden sposób gorsza, upośledzona czy chora psychicznie. Dziękuję Martuś za zrozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marta Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 19:05 Kasis - i tak trzymaj! Ja tez czekalam i warto naprawde i tez kiedy stracilam dziewictwo bylam juz po 20-tce warto czekac na wlasciwego czlowieka i odpowiednia chwilę pozdrawiam Cie goraco Odpowiedz Link Zgłoś
magdalaena1977 Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy 09.04.06, 19:14 Gość portalu: Marta napisał(a): > Ja tez czekalam i warto naprawde > i tez kiedy stracilam dziewictwo bylam juz po 20-tce moim zdaniem "po 20-tce " to wcale nie jest strasznie późno . A napisałaś to tak jakbyś do emerytury ten wianek chowała Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marta Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 19:16 no, wedlug anki "po 20-tce" to juz emerytura Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: m. Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 23:32 hmmm....a bez slubu to nie moze byc ten wlasciwy? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marta Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 23:37 Gość portalu: m. napisał(a): > hmmm....a bez slubu to nie moze byc ten wlasciwy? a czy ja napisalam, ze zrobilam to po slubie???? nie nadinterpretuj! Odpowiedz Link Zgłoś
nigera Musze coś napisać, bo mnie cholera weźmie... :-] 09.04.06, 19:44 Może wróćmy do tematu ? A pytanie było o cytologię u dziewicy. A może najpierw zdefiniujmy słowo "dziewica"? Czy to dziewczyna co ma tzw "błonę" czy to ta, co nie wspołżyła jeszcze? A w ogóle to bardzo mnie ciekawi fakt, co się kobiety tak przywiązują do tego kawałka nabłonka między nogami? Jak dla mnie dziewictwo traci się współzyjąc, a nie u ginekologa. Moja koleżanka pozbyła się błony w trakcie zabiegu ginekologicznego ( usuwanie krwiaka jajowodu). I jakoś nie rozpaczała..a nawet w ogóle ją to nie ruszyło. A jej "pierwszy raz" był tak samo odczuwany jak u dziewczyn z błoną ... bo chodzi w ogóle o , że po raz pierwszy odczuwasz, czego wczesniej jeszcze nie doświadczyłaś. A całe ścianki pochwy są "nie rozciągnięty" i nie potrafisz się odpowiednio zrelaksować. Stąd ból. A ja będąc dziewicą miałam robione i parę razy cytologię, i usg dopochwowe i wszystkie normalne badania, jakie każda kobieta powinna sobie regularnie robić !!!!!!!!!!!!!! Cholera mnie trafia , jak słyszę moją koleżankę, która jest dziewicą w wieku 25 lat i nie chce pójść do ginekologa !!!! Dlaczego? Bo nie chce, aby ją "nadruszył". No, ba, pewnie.... niech czeka jeszcze rok, dwa... obojętnie w jakim wieku i w jakim stanie: każda kobieta powinna robić badania!!! Ja będąc dziewicą miałam już nadżerkę... gdybym tak se poczekała 3 lata bez badań..nie wiem, czy bym to tym świecie chodziła jeszcze. Błagam... nie bagatelizujcie tego i podchodźcie trochę bardziej zyciowo do swojego zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: Musze coś napisać, bo mnie cholera weźmie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 19:52 dziewica jeste kobieta, ktora NIE WSPOLZYLA.. tylko i wylacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Judytka Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 22:48 Drogie dziewczyny! Po co całe to zamieszanie i rozpoczęcie zagorzałej dyskusji bez powodu. Czytam to wszystko i aż nie mogę uwierzyć, że dorosłe kobiety tak potrafią się zachowywać i "obrzucać nawzajem". Nikt nie ma prawa nikogo osądzać pod względem seksualności, a tym bardziej wyśmiewać, że utrata dziewictwa w wieku 20 paru lat jest czymś złym, zasługującym na potępienie. Czy z tego powodu dziewczyny, które są dziewicami mają czuć się gorsze? A przecież na pewno są interesującymi kobietami, które mają swoje zainteresowania, pasje, pracują, uczą itd. Tak samo, jak nikt nie ma prawa potępiać tych dziewczyn, które mają wielu partnerów, lub rozpoczęły współżycie wcześnie. To jest każdego indywidualna sprawa, każdy ma prawo postępować według swoich zasad, a przecież na czole nikt nie ma wypisane, czy jest dziewicą, czy też nie i czy ma wielu partnerów seksulanych, czy tylko jednego. Trochę więcej tolerancji, zrozumienia, poszanowania..., bo dyskusja obróciła się w jedną wielką kłótnię, która nic nie ma wspólnego z pytaniem w poście. I po co to wszystko, żeby mieć tylko satysfkację, że się coś napisało, wprowadziło trochę zamieszania i zamętu? Odpowiedz Link Zgłoś
kalinovvski11 Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy 10.04.06, 00:29 Wiem o co chodzi bo jestem ginekologiem. Takie badanie jest praktycznie równoznaczne z rozprawiczeniem dziewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kasis Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 07:20 Czyli u dziewicy nie powinno się wykonywać zadnych badań? Jesteś ginekologiem więc wypowiedz się - wykonywałeś takie badanie u dziewic? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Malwinka Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 11:27 Badanie cytologiczne jak najbardziej można wykonać u dziewicy, podobnie jak z innymi podstawowymi badaniami ginekologicznymi. Wiem coś o tym, bo sama, gdy byłam dziewicą miałam wykonywaną i cytologię i usg dopochwowe i żaden lekarz, u którego byłam, nie robił z tego powodu problemu, ani nikogo nie wyśmiewał, więc wypowiedź owego ginekologa(kaliniowski11) jest po prostu niedorzeczna i bezsensowna - kolejny zamęt w wątku. Gdyby nie można było wykonywać takich badań u dziewic, to nie wiem, czy jeszcze byłabym wśród "żywych" - przeszłam poważną chorobę nowotworową. Tak więc badania te są jak najbardziej wskazane i nie masz się co obawiać, bo nic złego nie będzie się działo, a chyba lepiej mieć pewność, że wszystko jest w porządku. Pozdrawiam, miłego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 12:32 Malwinko miałaś nowotwór na narządach rodnych? Ale wszystko już jest w porządku? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Malwinka Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 19:04 Tak, miałam raka jajnika, przeszłam dwie poważne operacje, potem chemioterapię. Na razie jest w porządku, co jakiś czas muszę robić badania kontrolne i pilnować tego. Nowotwor wykryto u mnie, gdy byłam jeszcze dziewicą (miałam 24 lata) i zaręczam, że nie ma żadnych przeciwskazań do wykonania badań ginekologicznych u dziewicy, a byłam wtedy na konsultacji u kilku lekarzy. Zajrzałam tu przez przypadek i ogarnęło mnie po prostu zdziwienie, co niektórzy tu wypisują, z czysto medycznego wątku, zrobiła się dyskusja, czy lepiej jest być dziewicą powyżej 20, czy nie, czy to dobrze, czy źle, padają wyzwiska..., a przecież kogo to obchodzi, czy ktoś jest dziewicą, czy nie, każdy ma prawo wyboru i wolności, postępowania zgodnie z własnymi zasadami. Niepotrzebna burza w szklance wody Ewa, dziękuję za troskę! Pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 21:21 Malwinko cieszę się że już wszystko w porządku. Pozdrawiam Cię gorąco i życzę dużo zdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy 10.04.06, 08:25 ginekolog? hahahahaha.. akurat.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Malwinka Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 11:16 Jeśli jesteś ginekologiem, to bardzo specyficznym..., a wszystkim pacjentkom z całą pewnością odradzałabym wizytę u Ciebie... A tak naprawdę, to po co robić kolejną prowokację w tym wątku? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość apropos mowy polskiej IP: *.chello.pl 10.04.06, 12:43 ...z rozprawiczeniem dziewicy... To chyba wtedy, jak dziewica jest chłopcem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: k wątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 08:14 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=39328346&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś