Dodaj do ulubionych

Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 12:45
Czy możliwe jest takie badanie i czy konieczne. Nadmienię że mam 28 lat i nie
współzyłam jeszcze. Dziewczyny jak to wyglądało u Was? Maisłyście robioną
cytologię przed współzyciem?
Obserwuj wątek
    • kwietniowe_cappuccino Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy 07.04.06, 13:02
      jest możliwe - zajrzyj do wyszukiwarki
      a w tym wieku (nieważne, dziewica, czy nie) to już najwyższy czas
    • Gość: agatam26 Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 13:08
      Oczywiście, że jest możliwe. Ja mam latek 26 i też jestem dziewicą, smile, a
      miałam robioną cytologię już 2 razy. Nikt specjalnie mi sie o nic nie pytał.
      Lekarz skierował na cytologię, pani pielęgnirka pobrała wymaz. Tylko jest
      jakiśwymóg że chyba trzeba być w pierwszej połowie cyklu, o ile się nie mylę.
      • Gość: Kasis Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 13:16
        A nie boało Cię to całe badanie i pobieranie materiału? Nie rozerwał Ci błony?
        • agatam26 Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy 07.04.06, 14:37
          troszkę było nieprzyjemne - to oczywiste jak cię ktoś drapie po wrażliwej
          śluzówce. Ale z błoną dziewiczą nie miło to nic wspólnego. Otworek w błonie
          wystarcza na wprowadzenie cienkiej szpatułki którą pobiera sięmateriał do
          badania.
          • Gość: Kasis Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 15:42
            Agatam ale wkładał Ci chyba wziernik?
            • aleksandra1977 Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy 07.04.06, 15:58
              cytologia jest mozliwa do wykonania u kobiety, ktora jeszcze nie wspolzyla.
              Stosuje sie odpowiedni wziernik dla dziewic. Nie ma sie czego bac, badanie jak
              kazde inne, a naprawde bardzo wazne.
    • Gość: jjj Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: 145.225.171.* 07.04.06, 13:36
      Dziewczyny, jakim cudem ma rozerwać błoną, wkłada się cienki patyczek i już!
      A tampon rozrywa Ci błonę ???
      Pytania jakbyście miały po 15lat, a nie blisko 30 smile
      Przecież błoda dziewicza nie osłania wam całkowicie pochwy, poczytajcie trochę
      o tym!
      • Gość: Kasis Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 13:39
        Ja nie używam tamponów. A oprócz cienkiego patyczka chyba musi włożyć wziernik,
        który już nie jest malutki.
        • Gość: zołza pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 15:53
          a powiedz mi słonko co się tak martwisz o tę błonę? do emerytury zamierzasz ją
          hodować? devil
          • blaszany_dzwoneczek Re: pytanie 07.04.06, 15:57
            Aleś dowcipna...
          • garraretka Re: pytanie 07.04.06, 19:47
            no prawdziwa zołza.
            • Gość: Kasis Re: pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 20:21
              No wiesz chciałabym żeby ją przerwał ukochany mężczyzna kiedyś a nie obcy facet
              lub kobieta do której nie żywię żadnych uczuć plastikowym bądz metalowym
              wziernikiem.
              • Gość: . Ale po co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 10:30
                Po to żeby Ci ból sprawił?
                Nie rozumiem. Dawniej była to oznaka, że laska jest na pewno dziewicą, ale
                teraz nie ma to już znaczenia, a Ty przecież wiesz jak jest naprawdę, więc po
                co Ci to?
    • Gość: Celinka Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 21:01
      Ja też jestem dziewicą (mam 25 lat). Cytologię miałam robioną dwa razy. Czuje
      się pewnien dyskomfort, ale to nic strasznego i można ją wykonać u dziewicy. A
      wzierniki lekarz stosuje takie specjalne, dla dziewic, o wiele mniejsze od
      normalnych.
      Z cytologią jest podobnie jak z usg dopochwowym, też można je wykonać u
      dziewicy.

Pozdrawiam i głowa do góry, bo wszystko będzie dobrze, a badanie jest bardzo
      ważne!
    • Gość: vopa Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 21:27
      Bez problemowo, oprócz oczywiście chamskiego zachowania lekarza/lekarki,
      co się jadnak zdarza rzadko.
      • kwietniowe_cappuccino Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy 07.04.06, 21:35
        oprócz oczywiście chamskiego zachowania lekarza/lekarki,

A możesz to wyjaśnić?
        • Gość: Ewa Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 07:53
          A jakie Wam wychodzą wyniki tych cytologii?
          • Gość: vopa Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 10:09
            powinny wyjść od I do V (od 1 do 5).
            1- bardzo dobrze.
            5- bardzo niedobrze.
            Reszta wyniki pośrednie.
        • Gość: vopa Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 10:07
          > oprócz oczywiście chamskiego zachowania lekarza/lekarki,
          Poczytaj to forum to się dowiesz.
          Napisałm , ze to się zdaża rzadko na szczęscie,
          częściej lekarze są nikompetentni , niż chamscy.
          Ale zawsze dla własnego zdrowia psychicznego trzeba być na to chamstwo
          przygotowanym, zwłaszcza jeśli ktoś zadaje takie pytanie na forum.
          • Gość: Ewa Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 12:20
            Podobno dziewice powinny mieć 1 grupe czy to prawda?
            • Gość: Celinka Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.06, 12:47
              Nie zawsze mają pierwszą grupę. Ja jestem dziewicą i mam drugą grupę, więc nie
              jest to regułą.
    • kasia_kar Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy 08.04.06, 13:00
      Ja miałam w zeszłym tygodniu pobrany pierwszy raz materiał do cytologii, a też
      jeszcze nie współżyłam. Lekarka powiedziała, że mnie "obejrzy" i stwierdziła, że
      da się zrobić cytologię. Wzięła taki najmniejszy wziernik - jego wsadzenie było
      trochę nieprzyjmne - i pobrała materiał szpatułką - to nie było bolesne.
      Błona nie została naruszona, nie miałam żadnego krwawienia ani plamnienia po
      badaniu.
      Wszystko zależy od tego jak jesteś zbudowana, ale lekarze mówią, że generalnie
      da się zrobić cytologię u kobiet, które nie współżyły.

• Gość: Ewa Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 16:19
        Kasiu a jaką masz błonę? Pierścieniowatą?
        • kasia_kar Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy 08.04.06, 18:27
          Przyznam się,że nie wiem. Nie przyszło mi do głowy żeby o to zapytać, a pani
          doktor nic nie powiedziała na temat kształtu błony.
          Stwierdziła tylko, że nie mam żadnych wad budowy i mój narzeczony nie powinien
          mieć szczególnych problemów za pierwszym razem wink
    • Gość: anka Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 16:50
      Boże, co tu tyle dziewic w "takim wieku" sie perobiło! Dziewczyny, wy sie o
      swoje głowy a nie błony martwcie.
      • Gość: Judytka Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.06, 16:59
        Nie przesadzasz przypadkiem?

Nie wiem, co dla Ciebie znaczy "w takim wieku"? W końcu nie pojawiły się tu 50
        czy 60 - latki, tylko młode dziewczyny.
        A nie pomyślałaś przypadkiem, że one chcą ten pierwszy raz przeżyć z kimś kogo
        będą naprawdę kochały, a nie z pierwszym lepszym facetem, który stanie na ich
        drodze?
        Trochę więcej taktu...
        • Gość: Ewa Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 17:43
          Brawa dla Judytki. Dzieki za to że stanęłaś w obronie dziewic. My nie
          krytykujemy że ktoś już współzyje to niech te co już prowadza życie erotyczne
          nie ktytykują tych które jeszcze mają to przed sobą. Jest dokładnie tak jak
          Judyta napisała. Nie chcemy tego zrobić z byle kim.
          • Gość: zołza Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 15:56
            Gość portalu: Ewa napisał(a):

> Nie chcemy tego zrobić z byle kim.

heheheh...albo po prostu nie macie z kim ;p
            • Gość: Marta Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 16:01
              za to ciebie zołzo pewnie przeleciało pól osiedla... hehehe
              • Gość: anka Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 16:02
                Albo to ona przeleciała pół osiedla? Ech, ta kobieca cnotliwość i służalczość.
              • Gość: zołza zdanie zołzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 16:18
                pół osiedla?

za słabo mnie cenisz!

moja droga - a teraz poważnie - seks to fantastyczne przeżycie - pod warunkiem,
                że obie strony chcą, są gotowe i dojrzałe.

Jednocześnie seks to zwykła czynność organizmu, fizjologia i dla kogoś, kto jest
                już dawno po okresie dojrzewania nie powinno stanowić to problemu. Oczywiście
                zdarzają się 14latki, które twierdzą, że "sex fajnom zabaffom jessst" i
                nagminnie w szkolnych toaletach oddają się takim "przyjemnością" ale to
                patologia - tak samo jak hodowanie dziewicta do emerytury.

Wydaje mi się, że takie "czekanie" na księcia z bajki wynikało z wyboru ale
                teraz to już jest konieczność. Z całym szacunkiem - ale 28-letnia kobieta często
                ma już 3-4letnie dziecko... nie mówiąc o tym, że jest po inicjacji.

Sądzę, że problem nie tkwi w braku tego wyśnionego księcia na białym rumaku
                tylko ze strachu - i wcale się nie dziwię - ktoś kto do 30stki pielęgnuje jakiś
                skrawek błony i nie twierdzi, że nie jest gotowy na seks - potrzebuje pomocy
                specjalisty.
                • Gość: Judytka Re: zdanie zołzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 17:45
                  Przecież nikt nie prosi o rady, czy dobrze jest być dziewicą w wieku 25 - 28
                  lat, czy nie. Wątek został założony z innego powodu, czysto medycznego, więc
                  jeśli nie masz nic do powiedzenia, właśnie z tego medycznego punktu, to po co w
                  ogóle zabierasz głos?
                  Nikt nie prosi o Twoją opinię, w sprawie dziewictwa.
                  Zastanowiłabym się nad tym, czy dziewictwo jest patologią. Prędzej uznałabym
                  utratę jego przez nastolatki, a nawet dzieci, niż stwarzała problem, czy 28 -
                  letnia dziewica to już okaz muzealany, czy jeszcze nie. Nikt nie napisał tu, że
                  zamierza pozostać dziewicą do emerytury, ani, że czeka na księcia z bajki, nikt
                  też nie ma obowiązku posiadania w wieku 28 lat 3 - 4 letnich dzieci, jak
                  napisałaś i nikt też nie napisał, że nie jest gotowy na seks i tylko dlatego
                  postanowił zostać dziewicą do grobowej deski.

A może to Ty masz jakiś problem i chcąc się wyładować piszesz takie brednie?
                  To, czy ktoś zachowuje dziewictwo do ślubu, czy nie i kiedy rozpoczyna życie
                  seksulane, to jego indywidualana sprawa. A porady u specjalisty, wydaje mi się,
                  że to Ty powinnaś zasięgnąć.
                  Tylko nie napisz mi, że to moja wypowiedź jest podyktowana tym, że jestem też
                  dziewicą, bo nie jestem, nie czekałam też na księcia z bajki, tylko na
                  normalnego faceta, do którego będę miała zaufania, z którym będę się rozumiała
                  i którego będę kochała, a który jakiś czas temu został moim mężem.
                  Zabrałam jednak głos, bo dyskusja staje się bezsensowna, więcej taktu i kultury
                  i czasem zastanowienia się nad sobą, bo wydaje mi się, że co niektórym i Tobie
                  zołzosmile po prostu jej brakuje...

• la_veuve_noire Re: zdanie zołzy 09.04.06, 18:07
                    Gość portalu: Judytka napisał(a):

> To, czy ktoś zachowuje dziewictwo do ślubu, czy nie i kiedy rozpoczyna życie
                    > seksulane, to jego indywidualana sprawa.

No właśnie! Z tym że ja uważam, że jeśli jakaś kobieta chce zachować dziewictwo
                    do emerytury, czekać na księcia z bajki itd. to też ma do tego prawo i nikt nie
                    powinien jej oceniać i radzić, żeby zajęła się swoją głową. Ludzie są różni,
                    różnie odczuwają i realizują swoją seksualność a osobom postronnym nic do tego.
                    I z tego również powodu nie krytykuję i nie nazywam "puszczalskimi" osób, które
                    mają wielu partnerów seksualnych - bo to też nie moja sprawa. I dziewice (nawet
                    te w wieku emerytalnym) i uprawiające seks nastolatki mają prawo dokonywać
                    takich a nie innych wyborów.

I nie zaliczyłabym siebie do "frontu obrony podstarzałych dziewic" - ja tu
                    bronię właśnie wolności wyboru (wiem, górnolotnie to brzmi smile).

Przy czym muszę przyznać, że z ekonomicznego punktu widzenia wolę
                    pięćdziesięcioletnie dziewice niż piętnastoletnie matki. Tym pierwszym
                    przynajmniej nie trzeba wypłacać zasiłków z tytułu ich dziewictwa.
            • Gość: magdam26 Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 21:53
              To żenujące, że dla ciebie jeżeli kobieta nie współżyje to oznacza że nie ma z
              kim. Ja mam chłopaka od 6 lat (za 2 miesiące ślub) i też nie współżyłam.
              Zamierzamy to zrobić po ślubie - bo wtedy jest na to, według nas, odpowiednia
              pora. Jesteśmy ludźmi wierzącymi i mamy swoje zasady.
              Daruj , ale jest wiele ciekawszych i ambitniejszych zajęć które można robić
              wspólnie niż "manipulowanie sobie między nogami"
              • Gość: Kasis Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 22:33
                Bardzo mnie zaintrygowało to co napisała nigera. To znaczy, że możliwe jest
                żeby kobieta nie współzyjąca miała nadżerkę? Ja słyszałam opinie w tym także
                lekarzy że nadżerka powstaje w wyniku otarcia więc jak u kobiety, która nigdy
                tam nic nie miała otarcie?
                Moje pytanie wynika stąd, że jak poszłam do lekarza to mnie tylko obejrzał z
                zewnątrz, zrobił usg brzuszne i stwierdził ze więcej badań zrobić nie może bo
                mam błonę. Wydał opinię że jestem okazem zdrowia.
                • Gość: Marta Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 22:35
                  Kasis, nadżerkę mogą miec nawet małe dziewczynki, wiec kobiety niewpołżyjące
                  też. I nadzerki nie robia sie od obtarc czy czegos podobnego.. po prostu SIE
                  ROBIĄ.
              • Gość: m. Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 23:27
                ja troche od rzeczy...
                kochanie sie z osoba, ktora kochasz, to dla Ciebie jedynie "manipulowanie miedzy
                nogami"...?
        • Gość: anka Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 15:53
          Wiesz, jeśli w wieku 25 czy 28 lat jeszcze nie znalazło sie kogoś z kim chce
          sie to zrobić to chyba cos jest nie tak, może powinna zastanowić sie nad sobą?
          No chyba, że dziewczyna ma wymagania w stylu chodzący ideał i miłość aż po grób
          jak z telenoweli - z takim podejściem to mogę tylko powodzenia życzyć...wink
          • Gość: Marta Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 15:58
            szanowna aniu - to JEJ SPRAWA czy sie puszcza na prawo i lewo, czy tez czeka
            na "właściwą osobę". I niekoniecznie ONA MA JAKIS PROBLEM, moze jej z tym
            dobrze.
            Ja takie dziewczyny szanuje, w przeciwienstwie do takich, ktore tylko szukaja,
            komu tu d.upy dać na dyskotece,
            • Gość: anka Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 16:01
              Uuu, to mamy święte, wspaniałe cnotki i te puszczające sie suki co uprawiaja...
              eee.. ten... no jak to powiedzieć (rumieniec) seks, bleee...
              A szanować mogę kogoś za inne rzeczy a nie za to jak uprawia seks, z kim, jak
              często i po co.
              I jeszcze raz zycz powodzenia w czekaniu, znam takie co maja 30 pare lat i
              ciągle czekają, ale to oczywiście jest normalne, może im z tym dobrze.smile))
              • Gość: Marta Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 16:04
                a kto ma wiekszy problem? 28-latka dziewica czy 14-latka puszczalska?

ja szanuję tą pierwszą.
                A TAKIE PUSZCZALSKIE POTEM STOJĄ NA POBOCZACH I ROBIA USTAMI ZA 50 ZL
                • Gość: Kasis Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 16:18
                  Jeżeli chcecie wiedzieć to spotykam się z kimś od dwóch lat i przyrzekliśmy
                  sobie czystość do ślubu. Wiem że mnie teraz większość wyśmieje ale ja uważam to
                  za coś cudownego. Mój chłopak jest wspaniały i też jeszcze czyściutki.
                  • Gość: Kasis Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 16:21
                    A poza tym założyłam ten wątek z powodów zdrowotno - medycznych a nie
                    moralnych, żeby ktoś oceniał starsze wiekiem dziewice. Oczekiwałam odpowiedzi
                    na pytanie czy możliwe jest zrobienie cytologii u dziewicy a nie że mnie
                    jeszcze nikt nie "przelecieł" jak to niektóre mówią, bo to dla mnie nie ejst
                    problemem. Pozdrawiam Martę.
                  • garraretka co?! 09.04.06, 16:23
                    Gość portalu: Kasis napisał(a):

> Mój chłopak jest wspaniały i też jeszcze czyściutki.

a czy Ty uważasz, że bliskość, czułość, miłość a w konsekwencji seksualność
                    dwojga kochających się ludzi jest czymś "brudnym"???
                    • Gość: m. Re: co?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 23:30
                      ...to samo przyszlo mi do glowy...
                • Gość: anka Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 16:28
                  > a kto ma wiekszy problem? 28-latka dziewica czy 14-latka puszczalska?
                  >
                  > ja szanuję tą pierwszą.
                  > A TAKIE PUSZCZALSKIE POTEM STOJĄ NA POBOCZACH I ROBIA USTAMI ZA 50 ZL

A Ciebie gdzie boli? Jakieś kompleksy na tym punkcie? smile
                  • Gość: Marta Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 17:18
                    nir, to ty masz problem, bo jestes puszczalska
                    • Gość: anka Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 17:26
                      Ja nie mam problemu bo nie oburzam sie na to z kim się "sekszą" obce mi osoby,
                      a Ty tak.
                      Dochodzi jeszcze problem natury psychicznej - ja nie potrafie przez net
                      stwierdzić jakie zachowania seksualne przejawia osoba z którą rozmawiam, a Ty
                      tak - wydaje Ci sie, że jesteś medium.smile
                      Co, facet zostawił dla bardziej przebojowej?
                      • Gość: Marta Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 17:34
                        chyba ciebie zostawil facet...
                        ja mam faceta, od dlugiego czasu i jest nam bardzo dobrze smile
                        wkurza mnie, ze ktos uwaza dziewice za jakies "uposledzone" i biedne...
                        A one NIE MAJĄ PROBLEMU tylko TAKI JEST ICH WYBÓR!
                        I ja ten wybór szanuje

a ty nie wmawiaj im, ze "cos jest z nimi nie tak" - bo to bezczelne.
                        • Gość: anka Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 17:35
                          Dziewica piętnastoletnia jest zjawiskiem jak najbardziej normalnym.
                          Dwudziestopięcioletnia już mniej.
                          • Gość: Marta Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 17:40
                            tu nie chodzi o ocene dziewic tylko o porade dotyczaco cytologii

wiec swoje oceny wsadz sobie miedzy posladki

PS. dziewica nie jestem juz od kilku ładnych lat.
                            • Gość: anka Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 18:31
                              Nie pisałam o Tobie, nie interesuje mnie od ilu lat nie jesteś dziewicą i z
                              kim/z czym dziewictwo straciłaś.
                              Wyraziłam swoje zdanie, a Ty ciągniesz dyskusję. Co ciekawe zaciekle atakując,
                              jak to nazywasz "puszczalskie", chociaż o nich nie było mowy. I to ja odbiegam
                              od tematu.smile
                              • Gość: Marta Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 18:48
                                to TY zaczelas wątek, ze dziewice to maja jakis problem i cos z nimi nie gra,
                                skorow tym wieku sa dziewicami...
                                wiec to ty odbieglas od tematu, bo twoja uwaga NIJAK nie miala sie do tematu
                                cytologii

a to, ze nie jestem dziewica napisalam, zebys wiedziala, ze nie naleze do
                                jakiegos wymyslonego przez ciebie "klubu starych dziewic"
                                • Gość: anka Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 18:55
                                  Nie zaczęłam wątku tylko wypowiedziałam swoje zdanie, a Tuy zaczęłaś
                                  dyskutować. Dorzucając ni z gruszki ni z pietruszki temat jakichś puszczalskich
                                  i jeszcze wyskakując z tekstami, że ja czy też inna forumowiczka sie puszczamy.
                                  Więc kto tu odbiega od tematu i się przychrzania.
                                  • Gość: Marta Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 19:01
                                    to ty ODBIEGLAS OD TEMATU.. BO NIC W NIM NIE DOTYCZYLO CYTOLOGII!!!!!!!

wiec to ty zaczelas!
          • m_marta_m Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy 09.04.06, 17:33
            Gość portalu: anka napisał(a):
            > Wiesz, jeśli w wieku 25 czy 28 lat jeszcze nie znalazło sie kogoś z kim chce
            > sie to zrobić to chyba cos jest nie tak, może powinna zastanowić sie nad
            sobą?

droga anko-proponowałabym z takimi radami i przemyśleniami przenieść się na
            forum psychologia. poza tym, nie ładnie zaglądać komuś do łóżka. i pytanie
            dotyczyło czego innego.
            • Gość: anka Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 17:36
              Jak ktoś zadaje pytanie może się spodziewać, że odpowiedzi będą różne.
              Ale już siedzę cicho bo widzę, że powstał jakiś front obrony podstarzałych
              dziewic.smile
    • Gość: Majka Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 16:27
      Oczywiście. Ale zależy chyba jak masz zbudowaną błonę dziewiczą, musi w niej być
      otwór na tyle duży aby ginekolog włożył wziernik. Ja miałam 1 cytologię gdy
      miałam jakieś 18 lat i byłam jeszcze dziewicą.
    • Gość: Kasis Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 18:51
      Widzę że swoim pytaniem spowodowałam zagorzałą dyskusję.
      • Gość: Marta Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 18:53
        widzisz Kasis, to przykre, ze niektorzy uwazaja cie za kuriozum i istote godną
        pożałowania.
        Widac w dzisiejszych czasa normalniejszym zjawiskiem jest 14 w ciazy, nie
        wiadomo z kim, bo "po piwie, w toalecie dyskoteki"...

co za czasy..
        • Gość: Kasis Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 19:01
          Ja tam się tym nie przejmuję, po prostu jestem sobą, mama jakieś zasady i nie
          czują się w żaden sposób gorsza, upośledzona czy chora psychicznie. Dziękuję
          Martuś za zrozumienie.
          • Gość: Marta Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 19:05
            Kasis - i tak trzymaj!
            Ja tez czekalam i warto smile naprawde
            i tez kiedy stracilam dziewictwo bylam juz po 20-tce smile

warto czekac na wlasciwego czlowieka i odpowiednia chwilę
            pozdrawiam Cie goraco smile
            • magdalaena1977 Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy 09.04.06, 19:14
              Gość portalu: Marta napisał(a):
              > Ja tez czekalam i warto smile naprawde
              > i tez kiedy stracilam dziewictwo bylam juz po 20-tce smile
              moim zdaniem "po 20-tce " to wcale nie jest strasznie późno .
              A napisałaś to tak jakbyś do emerytury ten wianek chowała wink
              • Gość: Marta Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 19:16
                no, wedlug anki "po 20-tce" to juz emerytura
            • Gość: m. Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 23:32
              hmmm....a bez slubu to nie moze byc ten wlasciwy?
              • Gość: Marta Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 23:37
                Gość portalu: m. napisał(a):

> hmmm....a bez slubu to nie moze byc ten wlasciwy?

a czy ja napisalam, ze zrobilam to po slubie????
                nie nadinterpretuj!
    • nigera Musze coś napisać, bo mnie cholera weźmie... :-] 09.04.06, 19:44
      Może wróćmy do tematu ? A pytanie było o cytologię u dziewicy. A może najpierw
      zdefiniujmy słowo "dziewica"? Czy to dziewczyna co ma tzw "błonę" czy to ta, co
      nie wspołżyła jeszcze? A w ogóle to bardzo mnie ciekawi fakt, co się kobiety
      tak przywiązują do tego kawałka nabłonka między nogami? Jak dla mnie dziewictwo
      traci się współzyjąc, a nie u ginekologa. Moja koleżanka pozbyła się błony w
      trakcie zabiegu ginekologicznego ( usuwanie krwiaka jajowodu). I jakoś nie
      rozpaczała..a nawet w ogóle ją to nie ruszyło. A jej "pierwszy raz" był tak
      samo odczuwany jak u dziewczyn z błoną ... bo chodzi w ogóle o , że po raz
      pierwszy odczuwasz, czego wczesniej jeszcze nie doświadczyłaś. A całe ścianki
      pochwy są "nie rozciągnięty" i nie potrafisz się odpowiednio zrelaksować. Stąd
      ból.
      A ja będąc dziewicą miałam robione i parę razy cytologię, i usg dopochwowe i
      wszystkie normalne badania, jakie każda kobieta powinna sobie regularnie
      robić !!!!!!!!!!!!!!

Cholera mnie trafia , jak słyszę moją koleżankę, która jest dziewicą w wieku 25
      lat i nie chce pójść do ginekologa !!!! Dlaczego? Bo nie chce, aby
      ją "nadruszył". No, ba, pewnie.... niech czeka jeszcze rok, dwa... obojętnie w
      jakim wieku i w jakim stanie: każda kobieta powinna robić badania!!! Ja będąc
      dziewicą miałam już nadżerkę... gdybym tak se poczekała 3 lata bez badań..nie
      wiem, czy bym to tym świecie chodziła jeszcze.
      Błagam... nie bagatelizujcie tego i podchodźcie trochę bardziej zyciowo do
      swojego zdrowia.
      • Gość: ja Re: Musze coś napisać, bo mnie cholera weźmie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 19:52
        dziewica jeste kobieta, ktora NIE WSPOLZYLA.. tylko i wylacznie.
    • Gość: Judytka Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 22:48
      Drogie dziewczyny!

Po co całe to zamieszanie i rozpoczęcie zagorzałej dyskusji bez powodu. Czytam
      to wszystko i aż nie mogę uwierzyć, że dorosłe kobiety tak potrafią się
      zachowywać i "obrzucać nawzajem".
      Nikt nie ma prawa nikogo osądzać pod względem seksualności, a tym bardziej
      wyśmiewać, że utrata dziewictwa w wieku 20 paru lat jest czymś złym,
      zasługującym na potępienie. Czy z tego powodu dziewczyny, które są dziewicami
      mają czuć się gorsze? A przecież na pewno są interesującymi kobietami, które
      mają swoje zainteresowania, pasje, pracują, uczą itd. Tak samo, jak nikt nie ma
      prawa potępiać tych dziewczyn, które mają wielu partnerów, lub rozpoczęły
      współżycie wcześnie. To jest każdego indywidualna sprawa, każdy ma prawo
      postępować według swoich zasad, a przecież na czole nikt nie ma wypisane, czy
      jest dziewicą, czy też nie i czy ma wielu partnerów seksulanych, czy tylko
      jednego. Trochę więcej tolerancji, zrozumienia, poszanowania..., bo dyskusja
      obróciła się w jedną wielką kłótnię, która nic nie ma wspólnego z pytaniem w
      poście. I po co to wszystko, żeby mieć tylko satysfkację, że się coś napisało,
      wprowadziło trochę zamieszania i zamętu?

• kalinovvski11 Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy 10.04.06, 00:29
      Wiem o co chodzi bo jestem ginekologiem. Takie badanie jest praktycznie
      równoznaczne z rozprawiczeniem dziewicy.
      • Gość: Kasis Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 07:20
        Czyli u dziewicy nie powinno się wykonywać zadnych badań? Jesteś ginekologiem
        więc wypowiedz się - wykonywałeś takie badanie u dziewic?
        • Gość: Malwinka Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 11:27
          Badanie cytologiczne jak najbardziej można wykonać u dziewicy, podobnie jak z
          innymi podstawowymi badaniami ginekologicznymi. Wiem coś o tym, bo sama, gdy
          byłam dziewicą miałam wykonywaną i cytologię i usg dopochwowe i żaden lekarz, u
          którego byłam, nie robił z tego powodu problemu, ani nikogo nie wyśmiewał, więc
          wypowiedź owego ginekologasmile(kaliniowski11) jest po prostu niedorzeczna i
          bezsensowna - kolejny zamęt w wątku.
          Gdyby nie można było wykonywać takich badań u dziewic, to nie wiem, czy jeszcze
          byłabym wśród "żywych" - przeszłam poważną chorobę nowotworową.
          Tak więc badania te są jak najbardziej wskazane i nie masz się co obawiać, bo
          nic złego nie będzie się działo, a chyba lepiej mieć pewność, że wszystko jest
          w porządku.

Pozdrawiam, miłego dnia!
          • Gość: Ewa Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 12:32
            Malwinko miałaś nowotwór na narządach rodnych? Ale wszystko już jest w porządku?
            • Gość: Malwinka Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 19:04
              Tak, miałam raka jajnika, przeszłam dwie poważne operacje, potem chemioterapię.
              Na razie jest w porządku, co jakiś czas muszę robić badania kontrolne i
              pilnować tego.
              Nowotwor wykryto u mnie, gdy byłam jeszcze dziewicą (miałam 24 lata) i
              zaręczam, że nie ma żadnych przeciwskazań do wykonania badań ginekologicznych u
              dziewicy, a byłam wtedy na konsultacji u kilku lekarzy.
              Zajrzałam tu przez przypadek i ogarnęło mnie po prostu zdziwienie, co niektórzy
              tu wypisują, z czysto medycznego wątku, zrobiła się dyskusja, czy lepiej jest
              być dziewicą powyżej 20, czy nie, czy to dobrze, czy źle, padają wyzwiska..., a
              przecież kogo to obchodzi, czy ktoś jest dziewicą, czy nie, każdy ma prawo
              wyboru i wolności, postępowania zgodnie z własnymi zasadami.
              Niepotrzebna burza w szklance wodysmile

Ewa, dziękuję za troskę!

Pozdrawiam ciepłosmile
              • Gość: Ewa Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 21:21
                Malwinko cieszę się że już wszystko w porządku. Pozdrawiam Cię gorąco i życzę
                dużo zdrówka.
      • agatka_to_ja Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy 10.04.06, 08:25
        ginekolog? hahahahaha.. akurat....
      • Gość: Malwinka Re: Czy możliwe jest zrobienie cytologii dziewicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 11:16
        Jeśli jesteś ginekologiem, to bardzo specyficznym..., a wszystkim pacjentkom z
        całą pewnością odradzałabym wizytę u Ciebie...
        A tak naprawdę, to po co robić kolejną prowokację w tym wątku?
      • Gość: gość apropos mowy polskiej IP: *.chello.pl 10.04.06, 12:43
        ...z rozprawiczeniem dziewicy...
        To chyba wtedy, jak dziewica jest chłopcem wink
    • Gość: k wątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 08:14
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=39328346&v=2&s=0

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka