Dodaj do ulubionych

pokonałam opryszczke w jeden dzień- długie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 08:40
zaczęłam ją czuć w niedziele wieczorem - lekkie spuchnięcie na wargach,
swędzenie. posmarowałam sobie to na noc rozpuszczoną polopiryną s. rano
pęcherzyk urósł do dość dużych rozmiarów, wypełnił się płynem. a że nie lubie
mieć takich rzeczy na ustach postanowiłam zadziałać drastyczniesmile Bardziej
wrażliwi niech nie czytają dalej...
wzięłam sterulną cienką igłe i przekłułam pęcherzyk i wycisnęłam płyn na
czysty wacik. posmarowałam znowu polopiryną s. w ciągu dnia jeszcze raz
pęcherzyk się napełnił ale opróżniłam go już tylko ściskając go palcami
(czystymi oczywiściewink ). po powrocie wieczorem do domu nałożyłam jeszcze na
niego zwykłą pastę do zębów, która go podsuszyła a przed pójściem spać raz
jeszcze posmarowałam polopiryną s. i rano ku mojej wielkiej radości obudziłam
się z małym strupkiem bez śladu opuchnięcia i płynu w środku. opryszczka
zniknęłasmile)) i do dziś nie powróciłasmile jak ktoś ma odwagę niech próbujesmile

Obserwuj wątek
    • Gość: ula Re: pokonałam opryszczke w jeden dzień- długie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 08:45
      ps. mała uwaga dla tych którzy będą chcieli spróbować- zaraz po wyciśnięciu
      tego płynu i w ciągu dnia warga może nie wyglądać w tym miejscu najlepiej- jest
      zaczerwieniona i trochę opuchnięta, ale nie zrażajcie się tym. potem po
      wieczornym posmarowaniu pastą i kolejnej porcji polopiryny s nie będzie po tym
      następnego dnia śladusmile
    • saba76 Re: pokonałam opryszczke w jeden dzień- długie 12.04.06, 08:53
      ja polecam smarowanie już swedzącego miejsca ostrą pasta do zębów- 2 dni
      maksyalnie i mi znika
    • i_renka Re: pokonałam opryszczke w jeden dzień- długie 12.04.06, 09:50
      a ja myslalam, ze sama tak robiesmile
      tyle, ze ja jeszcze po wycisnieciu tego plynu "przysuszam" krostke spirytusem
      salicylowymsmile
      • Gość: ula Re: pokonałam opryszczke w jeden dzień- długie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 10:08
        no to jest nas dwiesmile tyle że ja jestem tchórz i na spirytus się nie odważęsmile
    • Gość: martta Re: pokonałam opryszczke w jeden dzień- długie IP: *.dolsat.pl / 85.219.248.* 12.04.06, 20:22
      po paście do zębów miałam 4 razy wiekszą opryszczkę ale polopiryny s używam już
      od kilku lat więc dla mnie to zadna nowość
    • Gość: Lilu Re: pokonałam opryszczke w jeden dzień- długie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 11:25
      Za każdym razem gdy czuję takie swędzenie smaruje to miejsce hascovirem i
      opryszczka sie nie "wykluwa", polecam smile
      • Gość: K Re: pokonałam opryszczke w jeden dzień- długie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 11:37
        Ja kupuję w aptece maść na opryszczkę i samruję kilkanaście razy dziennie.
        • podyanty Re: pokonałam opryszczke w jeden dzień- długie 15.04.06, 12:59
          Po co te cuda? Kup sobie Zovirax i posmaruj (oszczednie) jak tylko zorientujesz sie, ze cie swedzi.
          • liina Troche to postępowanie nie za bardzo. 15.04.06, 13:16
            Generalnie opisany sposób moze dac opłakane skutki, wystarczy, ze niedomytym
            palcem dotkniesz oka i taka oopryszczaka moze ci wyskoczyc na oku...lub w
            dowlnym miejscu gdzie wirusa zatrzesz.Z wycisakaniem plynu ze srodka , to nie
            jest najlepszy pomysl, moze sie rozniesc i bedzie jeszcze gorzej.
          • aneczka741 Re: pokonałam opryszczke w jeden dzień- długie 19.04.06, 10:53
            zovirax jest drogi, lepszy i tańszy jest vratizolin.
            • Gość: kati Re: pokonałam opryszczke w jeden dzień- długie IP: *.chello.pl 25.04.06, 03:30
              dziewczyny,
              jak ja stosuje różne kremy i maście zakupone w aptece (zovirax, vratizoli,
              hascovir) to opryszcza nie schodzi przez tydzień. wyglada to okropnie, niby
              przysycha ale caly czas jest spuchnięte i boli sad((
              ostatnio nie posmarowałam niczym... zebral mi się płyn wycisnęłam i spokój,
              następnego dnia mały strupek... wiem, że skutki moga nie być najlepsze... ale
              przy zachowaniu ostrożności lepsze to niż tydzień męczarni... pozdrawiam, i
              jeśli macie jakiś pomysł co moge zrobić, żeby nie zaszkodzic sobie i
              jednocześnie nie bac się wyjść z domu przez tydzień czekam na rady smile)
              • Gość: Olka Re: pokonałam opryszczke w jeden dzień- długie IP: *.elpos.net / *.elpos.net 25.04.06, 06:45
                Co znaczy "ostra pasta do zębów"?
                • venus22 Re: pokonałam opryszczke w jeden dzień- długie 25.04.06, 10:36
                  >>>Co znaczy "ostra pasta do zębów"?<<<<

taka ktora zabija wirusa opryszczki ...

wink

Venus
    • Gość: meggi Re: pokonałam opryszczke w jeden dzień- długie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 12:13
      a ja dostałąm od pani doktor heviran taki antybiotyk na wirusa opryszczki i
      ospy... i przez dwa lata mam juz spokój. Wiem że to świństwo ale zadziałało.
      Polopiryna też działa ale heviran uspał tego wirusa ... mam nadzieję ze na
      zawsze
    • korgulek Re: pokonałam opryszczke w jeden dzień- długie 18.01.23, 15:10
      Gratuluję cierpliwości z tym przebijaniem pęcherzyka ale przed ok. 10 laty pojawił się skuteczny żel na opryszczkę TONISAN H (dostępny bez recepty za ok 10 zł ) i proponuję następnym razem go zastosować . Grubą warstewkę tego , żelu nakładam tuż po pojawieniu się opryszczki . Po kilku minutach następuje jej zasuszenie i ustąpienie pieczenia . Ale tylko taki zabieg nie wystarcza gdyż po pewnym czasie delikatna warstewka żelu pęka i następuje nawrót pieczenia itd. Aby do tego nie dopuścić na białą warstewkę żelu tonisan nakładam grubą warstewkę drugiego żelu SALUMIN ( dostępny również bez recepty za ok 10 zł ), który po zaschnięciu tworzy wytrzymały opatrunek . Po kilku dniach całość odpada. - Pozdrawiam .
      Konkin - mgr inż. emeryt (korgulek@gazeta.pl)
    • czikita211 Re: pokonałam opryszczke w jeden dzień- długie 16.02.23, 15:36
      WItajcie! wszystkim aktywnym fizycznie kobietom - sportowo, zawodowo, seksualnie polecam najlepsze rozwiązanie aby zatrzymać komfort podczas miesiączki, a mianowicie kubeczki menstruacyjne Beppy Cup. Ja jestem zadowolona, nie musze użerać się już z przesuwającymi się podpaskami, zawodnym klejem, czy sznurkami od tamponów z drogerii!

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka