Gość: gosc IP: *.elblag.dialog.net.pl 30.04.06, 10:32 Co moze oznaczac temperatura ciała 34 stopni, przyjmuje lek na serce Bisopromerck Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annb to że albo się termometr zepsuł albo hipotermię 30.04.06, 11:22 HIPOTERMIA – obniżenie temperatury ciała poniżej 35°C, wystąpić może przy dłużej trwającym narażeniu na zimno, zwłaszcza w środowisku wodnym, ze względu na 25-krotnie większe przewodnictwo cieplne wody niż powietrza. Hipotermia powoduje: • Upośledzenie pracy układu krążenia (zmniejszenie objętości wyrzutowej serca i zwiększenie oporu obwodowego) • Upośledzenie pracy układu oddechowego • Zaburzenia świadomości • Uszkodzenie nerek i wątroby • Zaburzenia gospodarki wodno-elektrolitowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: to że albo się termometr zepsuł albo hipoterm IP: *.elblag.dialog.net.pl 30.04.06, 12:18 termometr jest dobry, taka temperature mam od dłuzszego czasu od momentu kiedy zaczęłam leczyć sie na serce, do tego zimne stopy i dłonie i siniejąca skóra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: to że albo się termometr zepsuł albo hipoterm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 20:55 Do lekarza a nie pisac na forum. Jest to hipotermia, temperatura poniżej 36 stopni jest patologią! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: to że albo się termometr zepsuł albo hipoterm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 15:17 Ja od kilku lat mam temperaturę ok 35,5, ale czasami zdarza się ponieżej 35- najniższa, jaką miałam, to 34,3. Lekarz powiedział, że jeżeli stale mam niską temperaturę, to nie ma się czym przejmować, zalecił mi tylko ciepłe ubieranie się i picie dużej ilości ciepłych napojów, w tym dużo herbaty malinowej (tylko takiej prawdziwej, sypanej, z kawałkami malin). ale jeżeli Twoje problemy zaczęły się odkąd bierzesz nowy lek- idź do lekarza! Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: to że albo się termometr zepsuł albo hipoterm 01.05.06, 20:21 >temperatura poniżej 36 > stopni jest patologią! Nieprawda. Temperatura poniżej 36 stopnijest cechą osobniczą wielu osób, skłonność do niższej temperatury bywa dziedziczna. W mojej rodzinie zdecydowana większość kobiet ma średnią temperaturęok. 35 stopni, we wczesnych odzinach rannych waha się to ok. 34,5 stopmni nie objawiając się w żaden negatywny sposób, Nie jest prawdą, ze stała temperatura człowieka to 36,6. Temperatura zdrowego człowieka dość znacznie zmienia się w ciągu doby, wynosząc często u całkiem zdrowych osób od. ok. 35 do 37 stopni w ciagu doby... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: to że albo się termometr zepsuł albo hipoterm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 20:59 Bzdura. Poczytaj troche książek medycznych. Temperatura stale niższa niż 36 stopni świadczyc może o: wyniszczeniu organizmu, anoreksji i jest patologią. Ja jestem niskociśnieniowcem i nigdy nie miałam niższej temp niż 36 stopni - po chorobie, jest to osłabienie. A u niskociśnieniowców generalnie temp może być trochę niższa. Niska też jest w nocy bo są spowolnione procesy w organiźmie ale nigdy nie powinna spaść poniżej 36. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: to że albo się termometr zepsuł albo hipoterm 02.05.06, 08:55 > jestem niskociśnieniowcem i nigdy nie miałam niższej temp niż 36 stopni rozumiem, skoro Ty nie miałaś, to u innych to już tylko bzdura, patologia i osłabienie. Ale widzisz, świat nie kręci się tylko wokół Ciebie i u wielu osób zdrowych, faktycznie raczej tych z niskim ciśnieniem, nie po chorobie, bez oslabienie, nie po i w trakcie anoreksji zdarza się niska temperatura. I trwa tak całe życie i wszystko jest ok. Po prostu, niektórzy tak mają. Że czując się świetnie mają np. ok. 35 i pół. Odpowiedz Link Zgłoś