Dodaj do ulubionych

Szczepienie na zapalenie wątroby typu B

31.05.06, 12:25
Czesc dziewczyny, powiedzcie mi czy szczepiłyście sie może przed ciążą na
zapalenie wątroby typu B? Czy jeśli przed ciążą przyjmie się dwie dawki to
trrzecią można przyjąć dopiero po urodzeniu dziecka?
Obserwuj wątek
    • kocio-kocio Re: Szczepienie na zapalenie wątroby typu B 31.05.06, 12:30
      Można.
    • asia0212 Re: Szczepienie na zapalenie wątroby typu B 31.05.06, 12:32
      Ja tak zrobiłam.Trzecią dawkę,która powinna być pół roku po drugiej dostałam
      po2latach jak wróciłam do pracy.
      • Gość: sisi Re: Szczepienie na zapalenie wątroby typu B IP: *.aster.pl 31.05.06, 17:49
        A gdzie sie mozna zaszczepic i ile to kosztuje? Musze miec skierowanie?
        • dolores5 Re: Szczepienie na zapalenie wątroby typu B 01.06.06, 10:14
          A czy przed szczepieniem najpierw badałyscie sie w tym kierunku? Czy można sie
          zaszczepić biorąc w danym momencie antybiotyk? I jak myslicie, ma sens to
          szczepienie?
          • Gość: pati Re: Szczepienie na zapalenie wątroby typu B IP: *.21.pl / *.21.pl 01.06.06, 15:23
            Zaszczepić powinna się każda osoba, a kobieta planująca ciązę tym bardziej.
            Kto wie czy nie bedziesz potem mieć cc lub innej operacji gdzie bardzo łątwo
            można zarazić się zółtaczką. Biorąc pod uwagę jeszcze polskie szpitale sad( to
            lepiej nie ryzykowac. Zresztą takze w trakcie np. wizyty u dentysty lub
            kosmetyczni istnieje szansa zakażenia. Przed szczepieniem powinno się zrobić
            badanie z krwi na obecnośc antygenu hbs. A potem przyjmujemy szczepionke w
            dawkach jak podaje lekarz za którą niestety trzeba sobie zapąłcić bo NFZ jej nie
            refunduje.
            • dolores5 Re: Szczepienie na zapalenie wątroby typu B 01.06.06, 19:23
              A ile kosztuje badanie krwi odnośnie antygenu hbs?
              • tigrusek Re: Szczepienie na zapalenie wątroby typu B 05.06.06, 20:23
                To zależy gdzie robisz,ja zapłaciłam w Krakowie w Diagnostyce za hbs 15
                zł.Szczepienie kosztuje 40-50 zł (w zależności od tego czy polskie czy jakieś
                inne; mnie lekarz polecił to polskie).Trzecią dawkę można przyjąc do 3 lat od
                drugiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka