GoĹÄ: Majka IP: *.elpos.net 17.07.06, 17:39 Czy cysta i torbiel na jajniku to to samo? Pozdrawiam Majka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agulka1001 Re: Czy cysta i torbiel na jajniku to to samo? 17.07.06, 17:54 ja mialam cyste-lekarz mowil,ze sie pojawia,jak pecherzy nie peka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marta Re: Czy cysta i torbiel na jajniku to to samo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 19:01 Torbiel, cysta jest to patologiczna przestrzeń w obrębie organizmu składająca się z jednej, lub większej ilości komór wypełnionych płynem, albo treścią galaretowatą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: squirrel23 Re: Czy cysta i torbiel na jajniku to to samo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 19:31 Cysta i torbiel to dwie nazwy na to samo schożenie. Nie wiem, być może czymś się różnią, może są do dwie różne odmiany tego stanu zapalnego. Ja miałam 16 cm pęchęrz na jajniku wypełniony jakimś płynem czy ropą, i lekarze określali to obydwoma nazwami wymiennie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Czy cysta i torbiel na jajniku to to samo? IP: *.netair.pl 17.07.06, 22:09 Squirell23 : cysta (torbiel) to nie jest stan zapalny. Cysta to spolszczenie z laciny slowa "cystis" co oznacza wlasnie "torbiel". Odpowiedz Link Zgłoś