Gość: gatta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 12:19 Witam! Byłam u endokrynologa. Pani doktor kazała mi zrobic badania na oznaczenie poziomu testosterou i estadriolu. W jakim dniu cyklu powinnam je wykonać, bo zapomniałam zapytać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m_marta_m Re: badania hormonów - w którym dniu cyklu 03.09.06, 12:54 w 3-5 dniu cyklu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vccbcbv Re: badania hormonów - w którym dniu cyklu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 13:06 czy na czas badań hormonalnych nalezy odstawic tabletki antykoncepcyjne-Diane 35 i kiedy to zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gatta Re: badania hormonów - w którym dniu cyklu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 13:18 Ja mam zrobić badania biorąc diane, bo nie moge teraz przerwać. Dlatego mam do oznaczenia tylko te dwa hormony. Ale generalnie przed badaniem hormonów trzeba odstawić tabletki minimum na 6 tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: badania hormonów - w którym dniu cyklu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.06, 13:34 ja miałam zbadać poziom testosteronu w 19 dc i bez odstawiania antykoncepcji - tak mi zaleciła ginekolog endokrynolog, u której się leczę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gatta Re: badania hormonów - w którym dniu cyklu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 13:37 No to juz nie wiem, czy w 3 czy 19... Ech...człowiek mądry po szkodzie, mogłam zapytać na wizycie , ale wyleciało mi z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilka Re: badania hormonów - w którym dniu cyklu IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.06, 14:21 Tu jest taki wykaz: www.mamo-tato.pl/article_show.php?a_id=17&s_id=9&ss_id=13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dag07 Re: badania hormonów - w którym dniu cyklu IP: *.chello.pl 14.09.06, 08:00 up; dla spragnionych wiedzy o hormonach Odpowiedz Link Zgłoś
miska77 Re: badania hormonów - w którym dniu cyklu 04.09.06, 16:02 ja robilam kiedys wszystkie hormony to musialam robic w 7, 14 i 21 dniu cyklu Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: badania hormonów - w którym dniu cyklu 04.09.06, 17:02 najprostsza diagnostyka 3-5 dzien i po minimum 6 a nawet 9 tygodniach bez pigulek. wg innych wskazan nawet 3 m-ce. jesli chodzi o sprawdzenie jak dzialaja pigulki, to w trakcie. testosteron w byle jakim dniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??????? Re: badania hormonów - w którym dniu cyklu IP: *.chello.pl 25.09.06, 10:15 Uczcie się od innych bo wiedzy nigdy zbyt dużo a na pouczające wątki rzadko można trafić. Odpowiedz Link Zgłoś