Dodaj do ulubionych

Skrzyp + pokrzywa + drożdze, a problemy z cerą

IP: *.jgora.dialog.net.pl 08.11.06, 18:32
Od tygodnia w ramach walki z wypadajacymi wlosami zaczelam zazywac witaminy w
tabletkach humavit ze skrzypem i pokrzywa oraz drozdzami...Jednoczesnie w
celu poprawienia przemiany meterii codziennie (prawie) wcinam owsianke...Juz
nie wiem co z tych skladnikow spowodowalo, ze wyskakuja mi syfki na buzi,
cere mam juz tak brzydka, bo z dnia na dzien mam ich wiecej....Jakos ten fakt
zgral sie z tymi kuracjami, wiec moze to przez te tabletki ... pisza na
ulotce, ze oczyszczaja organizm - i moze te pryszcze sa skutkiem tego
oczyszczenia? A ja mam ich juz dosc, ale jdnoczesnie chce poprawy kondycji
wlosow. Czy ktos mial podobne problemy, czy to moze byc skutkiem tych
tabletek i czy przestana mi z czasem wyskakiwac te niespodzianki? Nie mialam
nigdy problemow z cera i okres dojrzewania mam juz dawno za soba....Pomocy!

Obserwuj wątek
    • Gość: Martucha Re: Skrzyp + pokrzywa + drożdze, a problemy z cer IP: *.jgora.dialog.net.pl 09.11.06, 13:59
      Czy ktos mial podobne problemy? i czy zazywanie takich witamin moze miec skutki
      w postaci syfkow??
      • maalza Re: Skrzyp + pokrzywa + drożdze, a problemy z cer 09.11.06, 16:47
        Pryszcze moga wychodzic przez alergię. Ja mialam pryszcze przy uczuleniu na
        miód i laktozę. Przestałam opychac się miodem (ku mej rozpaczy sad ), na laktoze
        sie odczulilam i jest dobrze. Dodatkowo na skóre biore Silicę.
        Może jestes uczulona na tę owsiankę, którą się tak uparcie faszerujesz? Albo na
        drożdże?
    • lilith76 Re: Skrzyp + pokrzywa + drożdze, a problemy z cer 09.11.06, 16:49
      Ja piłam drożdże na trądzik, więc chyba to nie one.

Jest wyjście - odstawiaj na jakiś czas jeden składnik i obserwuj. Ale to może zająć dużo czasu.
      • maalza Re: Skrzyp + pokrzywa + drożdze, a problemy z cer 09.11.06, 16:54
        lilith76 napisała:

> Ja piłam drożdże na trądzik, więc chyba to nie one.

Tak, ale alergia to sprawa indywidualna.
        Ponoc bratek idealny jest na cerę, a gdy moja koleżanka zaczęła go pic po kilku
        dniach nie mogła w lustro patrzeć, tak ja wysypało. Przez uczulenie na bratek
        własnie.
        • Gość: Martucha Re: Skrzyp + pokrzywa + drożdze, a problemy z cer IP: *.jgora.dialog.net.pl 09.11.06, 21:58
          Ano to interesujace, nawet o tym nie pomyslalam,ze to moze byc to ...Dzieki
          • Gość: Martucha Re: Skrzyp + pokrzywa + drożdze, a problemy z cer IP: *.jgora.dialog.net.pl 09.11.06, 22:41
            tzn alergia big_grin
            • Gość: kika Re: Skrzyp + pokrzywa + drożdze, a problemy z cer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 11:54
              ja brałam drożdże właśnie na wypryski, przerazilam się gdy na początku mnie
              wysypało. Po pewnym czasie wszystko zeszlo, a cera była o wiele ładniejsza.
              Wydaje mi sie że one własnie tak działają, usuwaja wszystkie zanieczyszczenia
              spod skóry niestety najpierw na wierzch sad
              • Gość: Martucha Re: Skrzyp + pokrzywa + drożdze, a problemy z cer IP: *.jgora.dialog.net.pl 10.11.06, 15:40
                Przyjelam takie zalozenie smile i nadal je biore ... moze w nastepnym tyg. bede
                mogla pochwalic sie, ze mi te pryszcze z buzki zeszly ... mam taka nadzieje smile
                Dzieki za podzielenie sie doswiadczeniami.
    • kasia_kar Re: Skrzyp + pokrzywa + drożdze, a problemy z cer 10.11.06, 13:42
      Po tak krótkim czasie nie zobaczysz poprawy.

U mnie tabletki drożdżowe pomogły dopiero po ok. 1,5 miesiąca.
      • Gość: kika Re: Skrzyp + pokrzywa + drożdze, a problemy z cer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 22:21
        kasia_kar a bierzesz je nadal? ja brałam ok. roku tzn. z tymi odstępami itd.
        już nie biorę i wypryski choć w mniejszym stopniu wróciły. Jak było u Ciebie?
    • Gość: Martucha Re: Skrzyp + pokrzywa + drożdze, a problemy z cer IP: *.jgora.dialog.net.pl 19.11.06, 11:24
      Musze Wam powiedziec, ze to chyba byl szok organizmu na skutek tych
      tabletek...i oczyszczenia. Po tygodniu przestaly mi wyskakiwac pryszczole i
      buzia sie pogoila ... dzisiaj mam mala niespodzianke na policzku, ale to tylko
      jeden przypadek smile Efektow dla wlosow narazie nie widze, ale z tym trzeba
      poczekac ... Humanavit biore nadal ... jak cos zauwaze to dam znac ...
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka