Dodaj do ulubionych

pierwszy kres po poordzie-załamka

18.12.06, 09:24
No własnie przechodze załamke, dostałam pierwsza miesiaczke po poordzie 9nie
karmie piersia wiec nadeszła szybko) i myslałam ze bóle które miałam przed
ciążo po dziecku mina, a tu psinco prawda, bóle sa nadal, tabletki nadal nie
działają aczkolwiek faszeruje sie nimi bo pewnie byłoby gorzej jak bym ich nie
zażyła, i wogóle okres mam obfitszy niz zwykle, czyli nadal 2 dni w miesiącu
wyciete z zyciorysu, a co z dzieckie, dobrze ze teraz był weekend to taus sie
dzieckiem zajmował, a jak przypadnie w dzien kidy mąż bedzie w pracu, tego
sbie nie wyobrazam naprawde tak boli ze az mdeje, i weź dziecko na reke, szok,
Co począc??? lekarze nie pomagają
Obserwuj wątek
    • aliennis Re: pierwszy kres po poordzie-załamka 18.12.06, 11:20
      Mnie na szczęscie przeszły bóle (a były naprawde cięzkie;-( )
      Może bierz tabl anty -one też znoszą ból menstruacyjny z większym lub mniejszym
      skutkiem..
    • aniadavid Re: pierwszy kres po poordzie-załamka 18.12.06, 12:59
      Ja tez sie nasluchalam ze po pierwszym dziecku bole znikna. A jednak wszystko
      pozostalo bez zmian. Zdarza sie ze sa tach obfite ze szok ale ostatnio troche
      zmalaly, wiec moze z czasem to sie unormuje
    • mamapiotra Re: pierwszy kres po poordzie-załamka 18.12.06, 22:32
      Ja przez jakiś czas po porodzie okresy miałam równie trudne, jak przed ciążą, ale od jakiegoś czasu stają się bardziej znośne, może z czasem i u ciebie się to zmieni? Dodam, ze u mnie okres trwał 8 dni, z czego trzy pierwsze to był niemal krwotok z dodatkiem bolesnych skurczów. teraz to trochę złagodniało.
    • gosiaar Re: pierwszy kres po poordzie-załamka 18.12.06, 23:29
      Poproś swojego lekarza o pigułkiantykoncepcyjne. Ja miełam też takie bóle, żę
      pogotowie do mnie wzywali. W końcu poszłam do rozum do głowy i wzięłam pigułki -
      - jak ręką odjął!!! Naprawdę to jest spósób na bolesne miesiączki

PS. Tylko trzeba uważać jak się robi przerwy - u nas z takiej przerwy pojhawiło
      się bobo smile
      • m.fiorella Re: pierwszy kres po poordzie-załamka 19.12.06, 09:04
        jesli mozna spytac, w czasie jakiej przerwy? tej siedmiodniowej pomiedzy
        kolejnymi opakowaniami tabletek? prosze o wyjasnienie
        • pati986 Re: pierwszy kres po poordzie-załamka 19.12.06, 09:20
          ja też jestem załamana-znowu mdleję z bólu. niestety, ja muszę nosić dziecko,
          chociaż staram się to robić jak najmniej. u mnie problemem w tym wypadku jest
          karmienie piersią-ja nie mogę brać żednych leków przeciwbólowych, z wyjątkiem
          paracetamolu, który-jak się zapewne domyślacie-nijak nie działa. i tak mi już
          minęły dwa okresy-mdlejąco, czyli tak, jak przed ciążąsad
        • gosiaar Re: pierwszy kres po poordzie-załamka 20.12.06, 09:37
          nie nie tej pomiędzy okresem a końcem opakowania. Po roku przxyjmowania pigułek
          (moze nawet 1,5 roku) lekarz zalecił mi zrobić przerwę na jakies 2, 3 miesiące
          żeby upewnić się czy gospodarka hormonalna się unormowała. I w zasadzie 2 dni
          po odstawieniu pigułek (tak wynika mniej więcej z obliczeń) zaszłam w ciążę. W
          moim przypadku to była szczęśliwa wiadomość bo i tak chcieliśmy się zacząć
          starać o dziecko. Problem polegał na tym, że bezpieczniej jest odczekać
          przynajmniej 3 miesiace z ciazą po odstawieniu pigułek - w przeciwnym razie
          występuje ryzyko różnych schorzeń dziecka lub zagrożenie ciąży - jak było w
          moim przypadku.naszczęście wszystko dobrze się skończyło. pozdrawiam

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka