Dodaj do ulubionych

wciagniety sutek!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 23:24
Dziewczyny pomożcie. Moja jedna brodawka sutkowa jest wciagnieta i nie wiem
czy to taka moja uroda czy to moze byc cos powaznego. Dodam ze jest ona
wciagnieta od zawsze a czasem wydobywa sie z niej biala wydzielin crying(
Obserwuj wątek
    • aga55jaga Re: wciagniety sutek!!! 17.03.07, 23:51
      oczywiście konsultowałaś to z lekarzem?
      • Gość: lisia312 Re: wciagniety sutek!!! IP: *.chello.pl 18.03.07, 09:25
        Natychmiast do lekarza!!!! Pozdrawiam cieplutko
    • Gość: ola Re: wciagniety sutek!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 09:50
      no, a co na to powiedział ginekolog/onkolog/radiolog od USG, z którym na pewno
      regularnie sie konsultujesz?
      • Gość: ala Re: wciagniety sutek!!! IP: *.elpos.net 18.03.07, 11:38
        Wciagniety sutek nawet "od zawsze" jest pierwsza oznaką nowotworu.
        • Gość: mimbla Re: wciagniety sutek!!! IP: *.rtr.bait.pl 18.03.07, 12:27
          Jedna wielka bzdura. Przepraszam za dosadność, ale ręce opadają. A do
          założycielki wątku - jak już dziewczyny doradziły, najlepszym rozwiązaniem jest
          wizyta u lekarza, bo tylko on jest w stanie fachowo ocenić skalę problemu.
          Pozdrawiam smile
        • Gość: monia.147 Re: wciagniety sutek!!! IP: 195.116.171.* 18.03.07, 12:29
          Nie straszcie dziewczyny ,jeśli masz tak od zawsze to podejżewam że taka twoja
          uroda po prostu.Będąc na porodówce leżełam na sali z dziewczyną która też miała
          wciągnięty sutek po prostu miała tylko kłopot z karmieniem dziecka.Tak czy
          inaczej powinnaś pokazać lekarzowi.
          • Gość: monia.147 Re: wciagniety sutek!!! IP: 195.116.171.* 18.03.07, 12:33
            To jeszcze raz ja. zastanawiam się jak można napisać coś takiego .że to
            nowotwór .Myślałam że na tym forum doradzamy sobie ,dzielimy się
            doświadczeniami a nie stawiamy durne diagnozy!!
            • jeanne72 Re: wciagniety sutek!!! 18.03.07, 12:35
              Prawdopodobieństwo, że to nowotwór jest bardzo małe.
            • Gość: ola Re: wciagniety sutek!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 12:40
              durne diagnozy? wszelkie zmiany w piersi należy obserowac, nawet jesli niby mamy
              je od urodzenia
              a zmiany w brodawce i wysięki to poważny sygnał alarmowy
              www.poradnia.pl/podstrony/nowotwory/rak.html
              natomiast, mam nadzieje, ze kolezanka JUZ DAWNO zasiegnęla opinii lekarza
              bo jesli chodzi o zmiany w sutku, to naprawde nie chodzi o nasze diagnozy, tylko
              o wlaczenie myslenia i zadbanie o sama siebie
              • Gość: monia.147 Re: wciagniety sutek!!! IP: 195.116.171.* 18.03.07, 13:35
                oczywiście że to durna diagnoza.Jesteś lekarzem żeby coś takiego pisać?Zresztą
                nawet jeśli to nie znam lekarza,który wystawia diagnozę na odległość .Przecierz
                wszystkie posty do autorki zawierają -zgłoś się do lekarza!wszystkie tu piszą
                że powinna tę pierś pokazać lekarzowi .to tak jakby zawyrokować że ktoś kto ma
                ciągłe bóle głowy ma raka mózgu.Zastanów się kobieto!!!
                • Gość: ola Re: wciagniety sutek!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 13:42
                  NIKT jej tutaj nie stawia diagnozy
                  nikt nie pisze - MASZ raka
                  wszyscy piszą - TAKICH RZECZY NIE WOLNO LEKCEWAŻYC, DO LEKARZA, TAK WŁAŚNIE
                  m.in. objawia się nowotwór

a ja czekam na post od założycielki wątku, w którym wyjaśni, jaką diagnozę
                  postawili jej lekarze, czy też jej troska o siebie ogranicza się do "dziewczyny
                  pomóżcie"
          • Gość: Edyta Re: wciagniety sutek!!! IP: *.nowiny.net 18.03.07, 12:38
            wciągnięty sutek, tym bardziej jeśli był taki od zawsze raczej nie oznacza
            niczego złego. ALe jeśli wydobywa się z niego jakaś wydzielina to dziewczyna
            powinna się jak najszybciej zgłosic do ginekologa lub do jakiejś poradni
            chorób piersi. Sama jestem pod opieką takiej poradni i widzę ile tam młodych
            dziewczyn, kóre swojego czasu coś tam zaniedbały, a teraz mają większe lub
            mniejsze problemy. Dla uspokojenia własnego sumienia radzę iść do lekarza.
            Lepiej wiedzieć czy z naszym ciałem nie dzieje się coś złego, mnie by
            zaniepokoiła ta wydobywajaca się wydzielina.
        • Gość: mama Re: wciagniety sutek!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 10:33
          Proszę nie pisz takich rzeczy,że wciągnięty sutek jest oznaka nowotworu.Raczej
          może być.Ja miałam wciągnięty sutek bardzo długo,ostatnio ze względu na raka
          piersi u mojej mamy,babci,prababci jestem pod opieką poradni genetycznej i co
          pół roku mam robione usg piersi i wszystko jest w jaknajlepszym
          porządku,żadnego nowotworu nie mam.A sutek wrócił do normy po tym jak urodziłam
          dziecko i używałam laktatora.Natomiast naprawde poważnie zainteresowałabym się
          problemem gdy tu czytam,że autorka postu pisze,iż wycieka jej dodatkowo płyn z
          brodawki.Dziewczyno biegnij natychmiast do lekarza,to moze być bardzo poważna
          sprawa.
    • klymenystra Re: wciagniety sutek!!! 18.03.07, 13:32
      do lekarza. wciagnieta brodawka od zawsze nie musi oznaczac nic groznego, ale
      ta wydzielina...
      • nglka Re: wciagniety sutek!!! 18.03.07, 13:50
        Wyciek z piersi moze być oznaką podwyższonego poziomu prolatktyny.
    • Gość: Ania niplette IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.03.07, 21:54
      Mialam obie brodawki wciagniete, lekarz robiacy mi usg piersi nic nie
      powiedzial, taka widocznie byla moja uroda (ale nie mialam zadnej wydzieliny w
      duzej ilosci). Kupilam sobie niplette, teraz mam sterczace, normalne brodawki.
      Jesli Cie martwi wyglad, to spraw sobie niplette - drogie, ale warte swojej
      ceny, bo po miesiacu bedziesz miala obie jednakowe.
      • Gość: ja Re: niplette IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 22:20
        Czy sa jakies przeciwwskazania do stosowania niplette?? Czy jednak lepiej nie
        uzywac ich bez konsultacji z lekarzem??
        • Gość: aga Re: niplette IP: *.tpnet.pl 18.03.07, 22:39
          Jezeli to sa TYLK<O wciagniete sutki od urodzenia to jest taka ich konstrukcja
          i mozna to naprawiac dzieki niplette.

ale jesli brodawka sie wciagnel jakis czas temu, a wczesniej taka nie byla i
          towarzyszy temu wysiek z piersi - to TRZEBA ISC DO LEKARZA!!!!!!!!!!!!!!!
          • bibi.mal Re: niplette 19.03.07, 16:44
            A co to jest, to Niplette??

Ja od jakiegoś czasu mam taką brodawkę, oczywiście po tym, jak tu na forum
            nastraszono mie rakiem - pobiegłam na usg i mammografie, ale niczego nie
            znaleziono i lekarka mnie uspokoiła, że to może być "chwilowe" i żeby wyciągać
            brodawkę przed snem...
            • to_jaaa Re: niplette 19.03.07, 16:59
              www.google.pl/search?hl=pl&q=niplette&lr=
              • bibi.mal Re: niplette 19.03.07, 17:08
                A ile to kosztuje?
              • bibi.mal Re: niplette 19.03.07, 17:08
                No i gdzie to kupić?? smile
                • Gość: ja Re: niplette IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.03.07, 22:07
                  Ja kupowalam na allegro, kupiłam jedną sztukę za ok. 120zł + wysyłka. Drogo,
                  ale naprawde warto, bo poprawia wyglad sutków na stale (ja mam normalne juz 5
                  lat). Z tym ze jesli problem dotyczy obu sutków, to lepiej zainwestować w dwa,
                  przekonałam się po sobie. Moze mozna tez je zdobyc w sklepach dla niemowlat, bo
                  najczesciej kupują to kobiety ktore chcą karmic dzieci piersią.
                  Trwaly efekt po ok. 3 miesiacach, u mnie na stale gdzies po 4.
                  Przeciwskazan nie ma, z wyjatkiem sytuacji, gdy sutek wciagnal sie nagle -
                  wtedy do lekarza i jesli nic sie nie dzieje mozna stosowac niplette i jeszcze
                  nie wolno go stosowac pod koniec ciazy.
                  • Gość: bibi.mal Re: niplette IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 11:48
                    Dzięki za odpowiedź... Zaraz poszukam na allegro smile A Twojej następczyni
                    odpowiadam: byłam u lekarza!!!
    • Gość: ,jnhbkjhgkj Re: niplette IP: *.tpnet.pl 21.03.07, 19:29
      PO CO podbijasz ten watek??????????????????????????????

do lekarza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: ola wyciągniete sutki IP: *.astral.lodz.pl 29.09.13, 17:44
      ja też mam taki problem mam wyciągniete sutki w obu piersiach a do tego piersi gruczołowo tłuszczowe wpiersi prawej poj torbiele do sr 5mm wezły chłonne pachowe bezcech adenopatii piersi gruczolowo - tłuszczowe z cehami dysplazji wł torbielowatej torbieliki w obu piersiach - wieksze i iwiecej w piersi prawej do sr 7mmwezły chlonne pachowe niepowiekszone i jestem pod opieką poradni onkologicznej przy szpitalu kopeniku w łodzi pod opieką onkologa dr marka tazbira specjalisty chirurga onkologa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka