Dodaj do ulubionych

co pod żebrem lewym?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 11:04
jaki narząd znajduje sie tuz pod lewym żebrem?
Obserwuj wątek
    • Gość: pepegi Re: co pod żebrem lewym? IP: *.edipresse.pl 17.05.07, 11:26
      A masz tylko jedno?
    • Gość: agata Re: co pod żebrem lewym? IP: 213.25.26.* 17.05.07, 11:41
      pod lewym żebrem jest trzustka
      • Gość: ewa Re: co pod żebrem lewym? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 11:50
        spojrzałam na zdjęcie w wikipedii i widze ze żoładek
        • Gość: ewa Re: co pod żebrem lewym? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 11:52
          no zobaczcie tu:

pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Trzewia_czlowiekaBKKL.jpg
    • Gość: gl Re: co pod żebrem lewym? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 14:09
      Trzustka boli z tamtej strony
      • mamuska-kaska Re: co pod żebrem lewym? 17.05.07, 14:14
        Pod lewym to trzustka,pod prawym watrobasmile
        • Gość: ewa żołądek czy trzustka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 14:16
          pobolewa mnie w tym miejscu np. jak sie napije kawy, lub zjem za dużo na raz np
          chleba
          • mamuska-kaska Re: żołądek czy trzustka 17.05.07, 14:19
            Wiesz co ja mam np.problemy z zolądkiem po jedzeniu,zrobilam gastroskopięsadi
            okazalo się ze mam helikobakter pyroli.Dodam,że też z poczatku myślałam że to
            trzustka lub wątroba,ciezko mi bylo zlokalizowac zródlo bólu.
            • Gość: JM Re: żołądek czy trzustka IP: *.icpnet.pl 17.05.07, 16:55
              Często się zdarza, że ból pojawia się w tym miejscu na tle nerwowym.
              • Gość: ewa Re: żołądek czy trzustka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.07, 14:31
                widzę, że to żebro mam bardziej wysuniete niż prawe
                • Gość: nina Re: żołądek czy trzustka IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.07, 18:46
                  Zrób sobie USG pod kontem kamicy woreczka żółciowego
                  • Gość: iza Re: żołądek czy trzustka IP: *.gdynia.mm.pl 20.05.07, 22:25
                    pod którym żebrem?
    • miss.capricorn Re: co pod żebrem lewym? 20.05.07, 23:22
      obstawiam śledzionę...
    • Gość: enta111 Re: co pod żebrem lewym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 08:03
      Wiesz co, ja też mam problem z wysunięty lewym żebrem. U mnie lekarz
      zdiagnozował tak: mam alergię pokarmową a do tego zespół jelita wrażliwego. Jak
      zjem coś czego nie powinnam lub przy silnym stresie jelita zaczynają mi wariować
      i przesuwają się (trochę mam bałagan z tymi jelitami bo są nie tam gdzie
      powinny) i gniotą mi śledzionę. Czasem żebro boli mnie tak mocno, że nie mogę
      normalnie funkcjonować.
      • Gość: ewa Re: co pod żebrem lewym? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 15:43
        ale na co jestes uczulona??? i co z tym robisz???

mnie boli jak napiję się kawy (mielonej) , jak za długo jestm głodna, jak zjem
        za dużo chleba itp.
        • matya Re: co pod żebrem lewym? 21.05.07, 16:13
          mialam podobnie, bol niesamowity czasem. pierwszy gasrtolog pomacal i stwierdzil
          ze to trzustka i jak boli to "trzeba pankreatynke lyknac". kiedys dopadl mnie
          taki bol ze ledwo chodzilam i oczyswiscie zadna pankreatynka nic nie pomogla.
          trfilm do innego gastrologa, ktory stwierdzil ze po pierwsze to sie o problemach
          z trzustka nie da stwierdzic za pomoca badania palpacyjengo a po drugie zalecil
          serie badan. po gastroskopii okazalo sie ze to nietolerancja glutenu. jedynym
          lekartswem jest bezglutenowa dieta. od roku ja stosuje, czuje sie swietnie. Moze
          u ciebie tez ten problem.
          Nietoleranjca glutenu jest coraz czesciej diagnozowana u doroslych, ktorzy nie
          mieli tej przypadlosci w dziecinstwie, podloze nie jest do konca znane. czesto
          tez idzie w parze z nietolerancja laktozy. moze powinns sie przebadac w tym
          kierunku?
          pozdr
          m.
        • matya Re: co pod żebrem lewym? 21.05.07, 16:16
          zwlaszcza, ze piszesz, ze boli Cie jak zjesz duzo chelba. po kawie tez mnie
          bolalo. sprawdz tez czy nie masz helicobacter pylori. leczy sie to antybiotykami.
          • Gość: ewa Re: co pod żebrem lewym? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 12:33
            up
            • matya Re: co pod żebrem lewym? 24.05.07, 00:03
              jelsli jestes z Warszawy i bedziesz miala chwile czasu to mozesz przejdz sie na
              rynek Nowego Miasta 2go czerwca.
              www.celiakia.org.pl/
              • Gość: ewa Re: co pod żebrem lewym? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.07, 07:37
                nie jestem z Warszawy, a co?
    • Gość: zabcia Re: co pod żebrem lewym? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.07, 13:36
      hmm, mnie tez boli pod lewym zebrem, wydaje mi sie ze wlasnie moze to byc
      spowodowane tymi baktereami o ktorych pisalyscie,tak moga objawiac sie wrzody uncertain
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka