Dodaj do ulubionych

Wycinek sromu-jak sie przygotować?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 09:06
Witam

Mam mieć robiony wycnek ze sromu (z kilku miejsc) do badania
histopatologicznego. Rany, jak ja się bojęsad
Proszę napiszcie mi dziewczyny jak się do tego przygotować bo z tego
wszystkiego nie dopytałam lekarza, czy mam sobie wygolić całe owłosienie
łonowe? Czy to boli? Pewnie w miejscach wycinku będę szyta.
Dziękuję za informacje
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: aneta Re: Wycinek sromu-jak sie przygotować? IP: 83.14.172.* 04.07.07, 09:23
      z jakiego powodu masz mieć robiony wycinek sromu?
      • Gość: anuśka Re: Wycinek sromu-jak sie przygotować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 09:58
        leukoplakia sad
        • Gość: ??? Re: Wycinek sromu-jak sie przygotować? IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.07, 10:27
          Możesz napisac jak ta leukoplakia wygląda, jakie są objawy?
          • paprotka001 Re: Wycinek sromu-jak sie przygotować? 04.07.07, 10:50
            Wklejam link na ten temat

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=57742907&a=57742907
    • tama27 Re: Wycinek sromu-jak sie przygotować? 04.07.07, 11:56
      Ja tez mialam pobierany wycinek. Chyba lepiej wygolic owlosienie. Rane mialam
      szyta ale szybko sie zagoilo. Wiesz cos moze o leczeniu leukoplaki? Ja mialam
      pelna narkoze
      • Gość: anuśka Re: Wycinek sromu-jak sie przygotować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 12:23
        Tama, błagam napisz coś o tym.
        Ja będę miala to robione raczej w znieczuleniu miejscowym. Tak mi się wydaje.
        Boże to już w piatek sad
        Nic więcej nie wiem. Proszę napisz jak wyglada sprawa z gojeniem się ranek. Czy
        można później bez problemu siedzieć?
        Pytam bo nie wiem czy mam wziąc zwolnienie a pracę mam siedzącą.
        A co do leczenia tonic nie wiem. Narazie będę miała pobrany wycinek i po
        zbadaniu okaże się co dalej
        • Gość: ja Re: Wycinek sromu-jak sie przygotować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 12:33
          Anuśka,
          Nie denerwuj się bo cała sprawa nie warta tego. Pobranie wycinków ze sromu
          najczęściej wykonuje się w znieczulenie miejscowym. Zakłada się na każde miejsce
          jeden szew. Rany są niewielkie, dobrze i szybko się goją. Weekend na pewno
          wystarczy, żeby dojść do siebie. Możesz się doraźnie wspomóc paracetamolem. Do
          podmywania już po zabiegu warto się zaopatrzyć w jakiś środek odkażający (Tantum
          Rosa w zupełności wystarcza).
          Golić się nie musisz, chyba że sama będziesz się czuła bardziej komfortowo.
          • Gość: anuśka Re: Wycinek sromu-jak sie przygotować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 12:46
            Dzięki za info.
            Cała ta sprawa mnie przeraża. I jak sobie pomyślę, że będę siedzała na fotelu z
            rozłożonymi nogami i kilka osób będzie się wokól mnie kręciło to mnie zimne
            poty oblewją sad
            Chciałabym mieć to już za sobą
            • tama27 Re: Wycinek sromu-jak sie przygotować? 05.07.07, 12:11
              Ja mialam pobierany tylko jeden maly wycinek . Mialam jeszcze usuwany laserowo
              chropowaty naskorek i dlatego mialam ogolne znieczulenie. Ranka po usunietym
              wycinku sie szybko zagoila , gorzej po laserze troche dluzej sie goilo.To bylo
              ok 2 lata temu. Pytam o leczenie poniewaz dolegliwosci znowu wrocily swedzenie
              szczypanie a przez 2 lata mialam spokoj. Nie boj sie na pewno to jest krepujace
              zreszta jak kazda wizyta u gin. ale przeciez nie ty jedyna przechodzisz przez
              takie cos. Musze sie znowu wybrac do lekarza niech mi cos poradzi. Acha a lekarz
              u Ciebie juz stwierdzil leukoplakie czy dopiero po analizie wycinka stwierdzi?
              Stosujesz moze jakies mascie na leukoplakie? Nie boj sie pozdrowienia
              • Gość: anuśka Re: Wycinek sromu-jak sie przygotować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 13:38
                Tak, lekarz stwierdził, że mam leukoplakię bez żadnego badania. A wycinek mam
                pobrać po to żeby stwierdzić czy zmiana jest łagodna czy nie. Szczerze mówiąc
                to nie bardzo wiem o co chodzi. Wydaje mi się, że nalezy wykluczyć nowotwór po
                prostu.
                A tak w ogóle to to jakby mniej mi to wszystko dokuczało (ze strachu chyba) a
                trwa to już parę dobrych lat.
                Nie stosuję na razie żadnych maści specjalnych na te dolegliwość (chociaż w
                dramatycznych momentach smaruję czym popadnie)
                Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka