Dodaj do ulubionych

Pomocy! Jak szybko "zagoić" skaleczenie?

06.08.07, 09:20
Wczoraj robiąc obiad obcięłam sobie kawałek palca, opuszek sad Boli jak #$%^^^&&, a muszę w miarę szybko usprawnić tą rękę. Jestem sama z dziećmi, za kilka dni wyjezdzamy, koszmar,
czy sa jakies maści, plyny, cokolwiek, co przyśpiesza gojenie?
Obserwuj wątek
    • haga78 Re: Pomocy! Jak szybko "zagoić" skaleczenie? 06.08.07, 09:54
      z pewnoscia masc Tribiotic,masc jest mam pojemnosc 1 g, jest dobra na roznego
      rodzaju male skaleczenie, bo ma szeroki zakres dzialania anybakteryjnego.
      No i masc alantanowa tez.
      • soemi Re: Pomocy! Jak szybko "zagoić" skaleczenie? 06.08.07, 14:48
        Najlepiej wietrzyć, nie zakrywać plastrem. Można tez posmarować maścią z Vit A
        i E-takową przepisze Ci lekarz pediatra lub internista
      • sionasble Re: Pomocy! Jak szybko "zagoić" skaleczenie? 06.08.07, 15:43
        haga78 napisała:

> z pewnoscia masc Tribiotic,masc jest mam pojemnosc 1 g, jest dobra na roznego
        > rodzaju male skaleczenie, bo ma szeroki zakres dzialania anybakteryjnego.
        > No i masc alantanowa tez.
        nooooooo - super pomysł ......
        odradzam - jeśli ran jest niezainfekowana tribiotic nic nie pomoże a i alantan
        na otwarte rany to nie najlepszy pomysł
        można spróbować salcoserylu w żelu - jedyne co mi przychodzi sensownego do głowy
        bez recepty
        na rp. - jakikolwiek steryd w maści lub spray'u lub iruxol mono w maści - ale
        bez kontroli lekarskiej odradzam
        • ledzeppelin3 Re: Pomocy! Jak szybko "zagoić" skaleczenie? 06.08.07, 15:54
          Jak to sącząca powierzchnia, podjedź do gab. zabiegowego, może będą mieli
          spongostan
          A jak mniejsza rzecz, to podobnie jak koleżanka wyżej optuję za solcoserylem w
          żelu, żadnych alantanów czy antybiotyków, jeśli rana jest niezakażona
          • sionasble Re: Pomocy! Jak szybko "zagoić" skaleczenie? 06.08.07, 15:57

> Jak to sącząca powierzchnia, podjedź do gab. zabiegowego, może będą mieli
            > spongostan
            takie rzeczy to tylko w erze smile)))))))

> koleżanka
            proszę mi nie dorabiać jajników smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka