Gość: Kamila IP: *.chello.pl 03.01.08, 18:09 Od kilku dni straszenie boli mnie prawa część podbrzusza - czuję jakby kamień. Co to może być? Wizytę u lekarza mam dopiero w poniedziałek i strasznie się stresuję... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lisia312 Re: ból w prawej części podbrzusza 03.01.08, 19:33 wiele rzeczy może być:zapalenie wyrostka, zapalenie jajnika, jelito drażliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
nero-ego Re: ból w prawej części podbrzusza 03.01.08, 19:53 Zgadzam się z Lisią. Musisz iść do lekarza, to się może dowiesz. Nie ma co spekulować...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: ból w prawej części podbrzusza IP: *.chello.pl 03.01.08, 20:25 Czuję taki ciężar w dole, że nawet kiepsko mi się chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizi Re: ból w prawej części podbrzusza IP: *.finemedia.pl 03.01.08, 22:48 To prawie napewno wyrostek, przy wyrostku boli bardziej jak się chodzi lub, rusza duzym palcem u prawej nogi, a czy czujesz jakies mdłości???? Najlepiej zgłoś sie na pogotowie, zapalenie wyrostka jest bardzo grożne jesli sie on wyleje, idz na pogotowie lepiej dmuchać na zimne. Pozdrawiam i dużo zdrówka. Napisz jak sie sprawa wyjasni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: ból w prawej części podbrzusza IP: *.chello.pl 03.01.08, 23:21 Nie nie mam żadnych mdłości, ale czuję się słabo, strasznie niepokoi mnie to uczucie ciężaru. Nigdy nie miałam takich dolegliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyrostek Re: ból w prawej części podbrzusza IP: *.gdynia.mm.pl 04.01.08, 00:07 idz na pogotowie, ja obstaiam wyrostek.. lepiej sie zbłaznic niz umrzec..wiem co mowie Odpowiedz Link Zgłoś
zosiaczek25 Re: ból w prawej części podbrzusza 04.01.08, 10:49 Jelito drazliwe jest z lewej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaraz_zaraz Re: ból w prawej części podbrzusza IP: 62.121.129.* 04.01.08, 11:16 A to ciekawostka... Zosiaczku, zespół jelita drażliwego, który popularnie nazywasz jelitem drażliwym, jest jednostką chorobową. Jak ona może być "z którejś strony"? Odpowiedz Link Zgłoś
zosiaczek25 Re: ból w prawej części podbrzusza 04.01.08, 11:34 Najwyrazniej moze. Od 2 lat ciepie na zespol roznych dolegliwosci. Mam bole wlasnie z lewej strony. Lekarzem nie jestem, pisze to, co zdiagnozowalo kilku fachowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaraz_zaraz Re: ból w prawej części podbrzusza IP: 62.121.129.* 04.01.08, 11:44 pisze to, co zdiagnozowalo kilku > fachowcow. Nie. Piszesz: "jelito drażliwe jest po lewej stronie", a nie "ja mam zdiagnozowany zespół jelita drażliwego i dolegliwości bólowe z lewej strony brzucha", a te dwa zdania niosą diametralnie różne treści - jedna jest bzdurna, a druga sensowna i pewnie prawdziwa. Nawiasem mówiąc, zespół jelita drażliwego może objawiać się dolegliwościami bólowymi w dowolnej okolicy brzucha, chociaż rzeczywiście najczęściej w podbrzuszu i lewym dolnym kwadrancie. Odpowiedz Link Zgłoś
zosiaczek25 Re: ból w prawej części podbrzusza 04.01.08, 11:52 A u ciebie to jeszcze PMS nie zdiagnozowano? Wyluzuj dziewczyno. Nie musze przy kazdej wypowiedzi tlumaczyc sie, ze pisze to z wlasnego doswiadczenia. Nie mam 15 lat, zeby radzic komus, piszac teorie wyszukane w googlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaraz_zaraz Re: ból w prawej części podbrzusza IP: 62.121.129.* 04.01.08, 12:24 > A u ciebie to jeszcze PMS nie zdiagnozowano? Uchowaj Boże, nie. Ale dziękuję za troskę. Nie musze przy kazdej wypowiedzi tlumaczyc sie, ze pisze to > z wlasnego doswiadczenia. Nie mam 15 lat, zeby radzic komus, piszac teorie > wyszukane w googlu. Nie chodzi o kwestię, czy wypowiedź oparta jest na własnym doświadczeniu, czy na informacjach z wyszukiwarki. Chodzi o to, że w ten sposób sformułowana jest po prostu nieprawdziwa (na czymkolwiek nie byłaby oparta). Ale rzeczywiście postulat o niepomnażaniu bełkotu na forum internetowym jest może nieco nazbyt wymagający. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viola Re: ból w prawej części podbrzusza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.08, 15:05 Wyrostek robaczkowy. Zwłaszcza jeśli boli przy ruchach. Choć moze też być zapalenie jajnika. Jak najszybciej do lekarza, żeby dał skierownie do szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś