Dodaj do ulubionych

Pani Doktor bardzo prosze o krotki komentarz!Pilne

03.10.03, 08:49
Witam!
Zrobilam niedawno badania. Testosteron, z tego wzgledu, ze wystepuje u mnie
nadmierne owlosienie, nie mam nadwagi. Testosteron 4,5; Prolaktyna 544! Moja
pani ginekologpodala mi jedynie mastodynon i zaproponowala mierzenie
temperatury, zeby sprawdzic czy wystepuje wogole owulacja. Mam bardzo bolesne
miesiaczki i dziwny, uciazliwy bol lewego jajnika. Wystepowal do tej pory
sporadycznie, a teraz naprawde czesto. Usg. wykazalo co nastepuje: lewy
jajnik wiekszy o mniejszej ilosci pecherzykow, z zanikajacym pecherzykiem
dominującym14,1mm wielkości oraz od tylu przysrodkowo uwypuklonym
pecherzykiem12,2mm srednicy, jajnik wielkosci 49x23mm. Czy mam sie czym
martwic? Skad te bole? Moja pani doktor twierdzi, ze nie sa chyba az tak
uciazliwe i ze ona nie widzi wiekszych nieprawidlowosci.
Bardzo dziekuje za poswiecony czas!
Obserwuj wątek
    • neti87 Re: Pani Doktor bardzo prosze o krotki komentarz! 03.10.03, 09:11
      a czy pani doktor zdiagnozowała u Ciebie PCO (zespół policystycznych jajników)?
      Miałam podobne objawy do Twoich (USG jajników bardzo podobne, brak dominującego
      pęcherzyka, a do tego torbiel czynnościowa na jednym jajniku) z tym, że mnie
      jajniki nie bolały. Oczywiście bardzo bolesne i nieregularne miesiączki oraz
      bolesność piersi przed okresem. Ja dostałam Mastodynon (potem Castagnus, potem
      znów Mastodynon) i dobrze dobrany akurat dla mnie lek Gravistat 125 (oczywiście
      Tobie inny może posłużyć). Lek dobierałam bardzo długo z lekarzem, bo na źle
      dobraną pigułkę bardzo źle reagowalam. Teraz biorę tylko Gravistat, nie
      potrzebuję już Mastodynu. Miesiączkuję regularnie, nie mam żadnych bóli.
    • monika.antepowicz Re: Pani Doktor bardzo prosze o krotki komentarz! 03.10.03, 14:11
      nienapisała Pani jakie są normy testosteronu w Pani laboratorium? ( w moim do
      2,75!) czyli jest on podwyzszony, również w moim laboratorium prolaktyna jest
      do 700, ale wobec dolegliweości warto wykonać test z metocloipramidem!
    • monika.antepowicz Re: Pani Doktor bardzo prosze o krotki komentarz! 03.10.03, 14:11
      nienapisała Pani jakie są normy testosteronu w Pani laboratorium? ( w moim do
      2,75!) czyli jest on podwyzszony, również w moim laboratorium prolaktyna jest
      do 700, ale wobec dolegliweości warto wykonać test z metocloipramidem!
      • zdezorientowana1 Re: Pani Doktor bardzo prosze o krotki komentarz! 03.10.03, 22:29
        Witam ponownie, wg. danych z laboratorium, w ktorym robilam badanie prolaktyna
        max. jest w granicach 530 u mnie 544! Wspomne jeszcze, ze mam 23 lata, i ze nie
        bylam jeszcze nigdy w ciązy. Testosteron natomiast miesci sie w granicach.
        Policystycznych jajnikow u mnie nie stwierdzono, ale chyba poprosze jeszcze o
        osobista konsultacje z innym ginekologiem. Dziekuje Pani Doktor za odpowiedz!
        Pozdrawiam!
    • mandy Re: Pani Doktor bardzo prosze o krotki komentarz! 04.10.03, 19:33
      zmierz sobie jeszcze poziomy androstendionu i DHEAS

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka