Dodaj do ulubionych

Ciągle mi burczy w brzuchu.... dlaczego?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.09, 22:49
Jem i czuję się głodna, nawet w trakcie jedzenia i chwilę po po prostu burczy
mi w brzuchu i mam taki posmak w ustach jak się jest głodnym. Tyję przez to bo
nie mam w ogóle uczucia sytości. Wkurza mnie to, bo głód to nieprzyjemne
uczucie. Czy to coś z moją głową czy to mogą być oznaki jakiejś choroby? Nigdy
tak nie miałam.... i nie jestem w ciąży.
Obserwuj wątek
    • kropla_beskidu Re: Ciągle mi burczy w brzuchu.... dlaczego? 02.02.09, 23:49
      Burczenie w brzuchu związane jest z przemieszczaniem się znajdujących się w
      jelitach gazów. Zwiększona ilość gazów powstaje, gdy ktoś spożywa pewne pokarmy
      – znane jest działanie w tym względzie cebuli, fasoli czy grochu, ale nie każdy
      wie, że ilość gazów może ulegać zwiększeniu u osób odżywiających się duża
      ilością batonów oraz innych słodyczy. Zwiększenie gazów może również wystąpić u
      osób, które dużo mówią podczas jedzenia lub szybko jedzą – dochodzi w takich
      przypadkach do mimowolnego połykania powietrza. Rada na zmniejszenie burczenia
      jest następująca – jeść powoli, w miarę możliwości ograniczać rozmowę, unikać
      słodyczy, spożywać dużo warzyw i owoców. Spożywanie warzyw i owoców zwiększa
      ilość błonnika w przewodzie pokarmowym, a to z kolei daje lepsze wypełnienie
      treścią pokarmową i chroni przed występowaniem gazów.
      • tamara33 Re: Ciągle mi burczy w brzuchu.... dlaczego? 03.02.09, 11:08
        Mi burczy ustawicznie , no chyba ze "napcham" sie pod gardlo,
        koszmar... a rodzaj jedzenia nie ma znaczenia, czy owoce, czy
        warzywa, czy samo bialko, ciagle swidruje.
    • Gość: greenland Re: Ciągle mi burczy w brzuchu.... dlaczego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.09, 11:26
      Zaczęło się od silnego burczenia w brzuchu, po jakimś czasie doszła biegunka
      /bez bóli brzucha/ i diagnoza - zespół jelita wrażliwego.
      Co nie znaczy, ze każde burczenie to wrażliwe jelitkasmile
    • Gość: kasia Re: Ciągle mi burczy w brzuchu.... dlaczego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.09, 15:49
      Ale to nie tylko kwstia "burczenia" - po prostu ciągle jestem głodna. Jem
      ostrożnie, tzn żadnych wzdymaczy bo mam właśnie zdiagnozowany zespół jelita
      wrażliwego. Teraz jednak pojawił się nowy problem - brak uczucia sytości i
      ciągłe uczucie głodu.
      • julimama79 Re: Ciągle mi burczy w brzuchu.... dlaczego? 03.02.09, 15:57
        Jeśli czujesz wręcz bóle głodowe, to może być wrzód dwunastnicy.
        Może przyda sie zrobic gastroskopię?
        • Gość: kasia Re: Ciągle mi burczy w brzuchu.... dlaczego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.09, 16:37
          Chyba muszę wybrać się do lekarza. Gastroskopię robiłam 1,5 roku temu i wtedy
          nic tam nie było.
          • estutweh Re: Ciągle mi burczy w brzuchu.... dlaczego? 03.02.09, 19:18
            Ja tak mam podczas stresu, jem, jem, a i tak glodna jestem.
      • Gość: greenland Re: Ciągle mi burczy w brzuchu.... dlaczego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.09, 07:32
        O kurcze, taki głód odczuwałam w ciążysmile Mogłam być najedzona maksymalnie a
        ssało mnie w żołądkutongue_out
        Nie znam przyczyny.
    • Gość: ela Re: Ciągle mi burczy w brzuchu.... dlaczego? IP: *.chello.pl 03.02.09, 22:07
      możesz mieć nadkwasotę lub wrzody. idź do lekarza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka