Dodaj do ulubionych

Obfite miesiączki pół roku po poronieniu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 15:27
W sierpniu 2008 roku poroniłam w 8 tyg. ciąży - byłą to moja druga
ciąża. Miałam wówczas łyżeczkowanie. O tego czasu mam bardzo obfite
miesiączki. Z pierwszej ciąży mam 4-letnią córę, po porodzie również
miałam łyżeczkowanie dlatego, że łożysko się "nie urodziło w
całości". Od poronienia minęło pół roku a ja przez pierwsze dwa dni
tonę dosłownie. Ten ostatni okres to isty potok. Nie krwawiłam nawet
tak po porodzie ani nawet po poronieniu. W ciągu jednego dnia
zurzyłam 12 podpasek, co godzina - co 30 minut musiałam biegać do
toalety. Obłęd - za m-c wezmę chyba dzień wolnego.
Poza mocnym krwawieniem nie mam żadnych innych dolegliwości nawet
mnie brzuch nie boli - a wcześniej wręcz przeciwnie , bolał brzuch i
krzyż pierwszego dnia. Do lekarza idę za tydzień dopiero. Jak
myślicie co to może być? Dodam, że staramy się o drugiego brzdąca.
Może to mięśniaki?
Obserwuj wątek
    • Gość: kaja Re: Obfite miesiączki pół roku po poronieniu IP: *.marsoft.net 25.06.13, 21:08
      wiem, że mineło kilka lat ale może to przeczytasz. Ciekawa jestem jak się to u Ciebie skończyło, bo ja mam dokładnie tak samo, a moja pani doktor nie bardzo wie jak mi pomoc. brałam już antybiotyk i globulki i nadal nie ma poprawy. Bardzo prosze o odpowiedź.
      • lidek0 Re: Obfite miesiączki pół roku po poronieniu 26.06.13, 20:15
        A jakie badania robiłaś?
        • Gość: kaja Re: Obfite miesiączki pół roku po poronieniu IP: *.marsoft.net 28.06.13, 11:14
          USG, hormony- progesteron,TSH, FT3, przeciwciała anty-TPO, morfologia, żelzo, witamina B12, cytologia( 4 m-ce temu), i nie pamiętam czy coś wiecej. Wszystkie badania w porządku. Ale problem niestety jestsad
          • Gość: odp Re: Obfite miesiączki pół roku po poronieniu IP: 195.130.197.* 29.06.13, 08:23
            Tez pare lat męczyłam się ze stasznie obfitymi kresami, stały-stary lekarz tweirdził że taka moja uroda, zmieniłam gina bo miałam inny problem ginekologiczny i nowy lekarz zasugerowal zroienie histeroskopii bo według niego takie @ nie są normalne (doprowadziły u mnie do anemii). W kwietniu miałam histeroskopię, podczas zabiegu okazało się sie mam bardzo przerośnietę endometrium i polipki. Teraz mija 3 cykl po zabiegu i okresy narazie sa dużo mniejsze. Zobacze co będzie dalej, jeśli znowu będę miała takie okresy to będę musiała brać hormony. Dodam że na usg (miałam często) nigdy nic nie było widać.
            • Gość: kaja Re: Obfite miesiączki pół roku po poronieniu IP: *.marsoft.net 02.07.13, 07:28
              dziekuje za odpowiedz. Bralam antybiotyk, bo moja Pani doktor powiedziała, że może to być jakiś stan zapalny, którego nie widać, albo podczas zabiegu, któreś naczynko zostało uszkodzone. No i pierwsza miesiączka po kuracji antybiotykowej w porządku, wszystko wrócilo do normy, tylko okres się spoźnil o 5 dnisad mam nadzieje, że następna @ też bedzie o.k. zastanawiam sie też nad ta histeroskopia, bo wole mieć pewność, że wszystko wporządku. chciałabym znowu postarać się o bobaska, ale nie chce żeby historia się powtórzyłasad

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka