Gość: aaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 11:41 Czy krwawienia z odbytu podczas wypróżniania w czasie okresu (krwawienia z odstawienia) świadczy zawsze o endometriozie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ja27-09 Re: krwawienia podczas wypróżniania w czasie okre 31.03.09, 13:08 Krwawienie z odbytu niezależnie od tego, czy w czasie miesiączki, czy nie, jest zawsze poważnym objawem i ma wiele przyczyn. Od otarcia sluzówki, przez hemoroidy, po poważne schorzenia układu pokarmowego. Trzeba również rozróżnić owo krwawienie. Czy to jest po prostu ślad krwi na papierze, czy obfite krwawienie żywoczerwoną krwią. Proponuję wybrać się do lekarza pierwszego kontaktu i do ginekologa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: krwawienia podczas wypróżniania w czasie okre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 15:15 Zdaję sobie sprawę z powagi sytuacji. Krew jest żywoczerwona i występuje tylko w czasie okresu, stąd moje pytanie o endometriozę. Bez lekarza i usg się nie obejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
to_jaaa Re: krwawienia podczas wypróżniania w czasie okre 31.03.09, 14:13 a skąd wiesz, że z odbytu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: krwawienia podczas wypróżniania w czasie okre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 14:45 To nie takie trudne do zauważenia Odpowiedz Link Zgłoś
to_jaaa Re: krwawienia podczas wypróżniania w czasie okre 31.03.09, 15:02 wiesz, ale jak człowiek siedzi na muszli, a później widzi krew, to musi jednak przeprowadzić jakieś szczegółowe badania, żeby stwierdzić, czy to jednak nie krew miesiączkowa z właściwego otworu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: krwawienia podczas wypróżniania w czasie okre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 15:10 Myślałam, że żartujesz z tą swoją dociekliwością.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: krwawienia podczas wypróżniania w czasie okre IP: *.acn.waw.pl 04.07.09, 19:01 Ja też tak mam od jakiegoś czasu. Lekarz zlecił rektoskopię i raczej wykluczył endometriozę, jako że, występuję ona u kobiet, które rodziły ( ja jeszcze nie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: krwawienia podczas wypróżniania w czasie okre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 19:27 endometrioza występuje częściej u kobiet, które nie rodziły urodzenie dziecka może spowodować cofnięcie choroby Odpowiedz Link Zgłoś
lesialesia Re: krwawienia podczas wypróżniania w czasie okre 07.07.09, 19:55 ale skąd wiesz że to z odbytu? piszesz że to łatwo to zauważyć, ale przyznam się że ja jakoś nie zwykłam obserwować mojego odbytu, a zwłaszcza podczas wypróżniania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: krwawienia podczas wypróżniania w czasie okre IP: *.as13285.net 20.08.14, 11:20 kidy stosuje sie tampony to chyba jest jasne ze z odbytu jest ta krew Odpowiedz Link Zgłoś