Dodaj do ulubionych

ból pęcherza po stosunku....

IP: *.chello.pl 03.08.09, 22:27
W weekend kochałam się z moim partnerem...przyznam, ze nie było zbyt
delikatnie...i dzisiaj cierpię...boli mnie pęcherz i jak robię siusiu...Nie
piecze, tylko taki dziwny ból...no i w brzuszku, tak jakby zbierało się na
"większe" wypróżnienie. Nie jest to pierwszy raz, juz mi się to przydarzyło i
wtedy pobiegłam do Gin. Ale nie "znalazł" żadnego zapalenia...polecił brać
witaminę C i urosept....Czy przyczyną tych dolegliwości moze być "mocny" sex,
czy po prostu sam sex...i jak szybko pozbyć się tych dolegliwości, bo jednak
"terapia" z wit C, trochę potrwa... Czy teraz po każdym stosunku będę narażona
na takie dolegliwości? Moze ktoś miał podobnie i zna sposoby...?
Obserwuj wątek
    • enith Re: ból pęcherza po stosunku.... 03.08.09, 22:38
      Intensywny seks może odbić się na pęcherzu, niestety. Może masz zapalenie cewki albo pęcherza? Miałaś badanie moczu? Jeśli to zapalenie to witamina C i żurawina średnio pomogą na toczące się zapalenie. Jeśli masz tendencję do infekcji pęcherza po stosunku, to wypróżniaj się przed i zaraz po, łykaj dużo witaminy C i żurawinę, pij dużo wody, dbaj o właściwe nawilżenie podczas stosunku oraz uważaj, by partner nie przenosił bakterii z okolic odbytu do cewki i pochwy. Mi te zalecenia bardzo pomogły w zminimalizowaniu "postosunkowych" zapaleń pęcherza, a nękały mnie one kiedyś nagminnie. Jeśli boli cię nadal, zrób badanie moczu i idź z wynikami do lekarza ogólnego.
    • Gość: Maylea Re: ból pęcherza po stosunku.... IP: *.chello.pl 03.08.09, 22:47
      Jeśli boli Cie cewka [tak, taki dziwny ból, i boli przy oddawaniu moczu] to
      pewnie jest podrażniona, przypomnij sobie, w jakich pozycjach uprawialiscie seks
      i moze ich unikaj? Mnie też boli, ale tylko w pozycji na łyżeczkę, i to tak, że
      od razu na samym wejściu czuje mocny ból, więc od razu rezygnujemy. Czasem przy
      pierwszym oddaniu moczu po stosunku tez boli, ale to wtedy zazwyczaj przypominam
      sobie, ze nawilzenie nie było odpowiednie.
      • Gość: um Re: ból pęcherza po stosunku.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 15:27
        a czy sok z żurawiny dostane w aptece?
        • enith Re: ból pęcherza po stosunku.... 06.08.09, 17:51
          Sok z żurawiny kupisz w sklepie spożywczym, w aptece natomiast może dostać kapsułki ze sproszkowanym wyciągiem z żurawiny.
          • Gość: OnaOnline Re: ból pęcherza po stosunku.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 23:31
            Witajcie,
            też miałam zapalenie pęcherza na drugi dzień po stosunku. Poszłam z
            tym problemem do lekarza. Wyjaśnił mi, że po seksie trzeba trzeba
            iść wydalić mocz, który oczyszcza organizm z bakterii nagromadzonych
            podczas stosunku. Nawet jeśli nie chcemy to musimy sie zmusić po
            seksie przed spaniem. Przepisałm i tabletki doraźnie.
    • Gość: pixa Re: ból pęcherza po stosunku.... IP: *.zone6.bethere.co.uk 22.08.09, 00:00
      Pij mnostwo wody (najlepiej przegotowanej) z cytryna, przejdzie Ci za niecale dwa dni.
      Kwasne otoczenie zabija bakterie, ktore wywoluja zapalenie pecherza, dodatkowo spora ilosc plynow jeszcze szybciej te bakterie wyplukuje.
      Unikaj kawy, herbaty i alkoholu przez te dwa dni.

Jesli nie bedzie poprawy (choc gwarantuje ze bedziesmile to wybierz sie do lekarza.
    • nglka Re: ból pęcherza po stosunku.... 22.08.09, 00:35
      Używać żelu nawilżającego pomimo nawet właściwego nawilżenia. Może dochodzić do
      mikrourazów cewki moczowej, co prowadzi do opuchnięcia, namnażania się bakterii
      i zapalenie pęcherza gotowe.
      Ja mam wadę budowy cewki (jest nisko i odsłonięta). Kilka lat borykałam się z
      nawrotowym zapaleniem pęcherza, odwiedziłam kilku różnych urologów, miałam różne
      badania, antybiotykiem szpikowano mnie co miesiąc... a ginekolog odkrył
      przyczynę i od tej pory nie chorowałam ani razu a minęły 2 lata.
      Żel żel żel.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka