bursztyn272 18.08.09, 19:17 jak czesto, a przede wszystkim jakie badania ginekologiczne powinna robić kobieta!? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiak37 Re: badania ginekologiczne!? 18.08.09, 19:27 u mnie co pol roku,"przeglad" i cytologia,w razie potrzeby usg transwaginalne,badanie piersi palpacyjne,w razie potrzeby usg,potem mammografia. Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: badania ginekologiczne!? 18.08.09, 19:27 Nie ma reguł. Jest to zależne od stanu zdrowia. Najlepiej to ustalić razem z ginekologiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mika62 Re: badania ginekologiczne!? 18.08.09, 19:33 ja raz do roku mam cytologie i usg piersi Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: badania ginekologiczne!? 18.08.09, 19:44 jak to nie ma regul?To znaczy ze jak stan zdrowia jest ok to "w srodku" tez niby tak ma byc?To bzdura akurat jest.Jest cos takiego jak PROFILAKTYKA i do niej nalezy np.cytologia czy badanie piersi z badan u ginekologa.U mnie odbywa sie to co pol roku bo takie sa tutaj zalecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: badania ginekologiczne!? IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.09, 21:18 U mnie odbywa sie t > o > co pol roku bo takie sa tutaj zalecenia. czy mogłabyś przybliżyć te "tutaj"? Jakie to państwo? Trochę interesuje mnie jakie są standardy w innych panstwach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka kasiak37 - jeszcze pytania IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.09, 15:12 A czy mogłabyś napisać, czy to tylko zalecenia Kasy chorych i sama od siebie z tego korzystasz, czy też masz w umowie, że ewentualne dalsze leczenie finansowane z kasy będzie uzaleznione od regularnych badań i w ten sposób motywują Cie do badań? Albo czy badania robisz, bo od tego uzależnione jest otrzymanie jakiejkolwiek pracy - czyli tak jak chcą teraz zrobić w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: badania ginekologiczne!? 18.08.09, 22:21 Co pół roku robisz sobie cytologię i badasz piersi?? Nie za często jak na zdrową kobietę bez żadnych obciążeń genetycznych, ani problemów nowotworowych w przeszłości? Coś mi się wydaje, że ktoś Cię próbuje naciągać na zbędne badania. Poza tym grafik wszelkich badań profilaktycznych ustalany jest indywidualnie, na podstawie wieku pacjenta, jego ogólnego stanu zdrowia, historii chorób w rodzinie, itp. Te wszystkie ogólne zalecenia są tylko orientacyjne. Nie można się tego ściśle trzymać. Dla jednego jest to stanowczo za rzadko, a innemu taka częstotliwość jest do niczego nie potrzebna i tylko naraża go na dodatkowe koszty. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: badania ginekologiczne!? 18.08.09, 23:05 "Co pół roku robisz sobie cytologię i badasz piersi?? Nie za często jak na zdrową kobietę bez żadnych obciążeń genetycznych, ani problemów nowotworowych w przeszłości? Coś mi się wydaje, że ktoś Cię próbuje naciągać na zbędne badania. " Nikt mnie nie probuje naciagac bo ja za to nie place ze swojej kieszeni-placi za to kasa chorych.Takie sa standardy.Bardziej oplaca sie profilaktyka niz leczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: badania ginekologiczne!? 19.08.09, 00:05 Jak płaci kasa chorych, to znaczy, że jednak płacisz za to z własnej kieszeni. W postaci składek, które są odpowiednio większe. Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: badania ginekologiczne!? 19.08.09, 12:08 Ciekawe,bo mnie wszyscy lekarze mówili,że cytologia raz do roku wystarczy,czytałam też w wielu miejscach o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: badania ginekologiczne!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 18:38 Nie ma reguł. Jest to zależne od stanu zdrowia. Najlepiej to ustalić razem z ginekologiem. co za bzdura - ginekolog ci przewidzi czy zachorujesz za rok czy za 5 i powie - prosze przyjśc na USG za rok, to akurat coś znajdziemy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: badania ginekologiczne!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 23:20 czyli najlepiej codziennie robić komplet badań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: savon de Marseille Re: badania ginekologiczne!? IP: *.act.schools.net.au 20.08.09, 03:11 Gość portalu: a napisał(a): > czyli najlepiej codziennie robić komplet badań LOL Z ust mi to wyjelas ! Odpowiedz Link Zgłoś