Gość: Ania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.09, 15:07 Co sie stalo z moja ostrogra po zabiegu laserowym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Re: ostrogi w pietach a leczenie laserem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 13:38 Nikt nie wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: ostrogi w pietach a leczenie laserem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 22:56 ... Odpowiedz Link Zgłoś
1kaczor1 Re: ostrogi w pietach a leczenie laserem 30.08.09, 08:13 Stan zapalny uległ zmniejszeniu i nie czujesz dolegliwości.Laser bardzo dobrze robi na bolące ostrogi.Pozdrawiam Kaczor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: celka Re: ostrogi w pietach a leczenie laserem IP: *.quarto.pl 31.08.09, 08:07 Laser nie jest najskuteczniejszą metodą fizykoterapii w przypadku ostróg, owszem zmniejsza stan zapalny ale na krótko. Ostrogi najskuteczniej leczy sie chirurgicznie i wtedy to też może być laser ale chirurgiczny . A domyślam sie ze piszesz o terapeutycznym. Jeśli nei chcesz sie zdecydować na radykalną metodę leczenia polecam ultradźwięki. W mojej rodzinie ostrogi są częsta przypadłością i wkażdym następnym pokoleniu występują wcześniej toteż mamy doświadczenie co pomaga a co nie, a że jestem fizjoterapeutką to wypróbowałam na sobie i bliskich wszystkie dostępne metody- ultradźwięki są najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz76 Re: ostrogi w pietach a leczenie laserem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.09, 16:39 ostrogi piętowe są poważnym problemem, ponieważ ich leczenie jest bardzo trudne. Polecam ten artykuł: ostrogi piętowe - może się przydać osobą, które szukają informacji na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
mel.la Re: ostrogi w pietach a leczenie laserem 29.12.09, 17:43 Zgadzam sie z powyzszym, ze najlepsza metoda leczenia ostrogi sa ultradziwieki ale... polecam nie terapie ultradzwiekami rozciagniete w czasie (ok. 10 razy lub wiecej) a terapie falami uderzeniowymi BTL-SWT, terapia odbywa sie 3-4 razy, maksymalnie piec i trwa po 10 minut. Mialam ta terapie wiec polecam. Odpowiedz Link Zgłoś