dominik59 05.10.09, 07:45 Witam! Mamy dylemat. Kuchnia gazowa czy elektryczna? Ja uważam, że gazowa bo taniej wychodzi gaz, żona twierdzi, że elektryczna zdecydowanie lepsza. Co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trypel Re: Kuchnia gazowa czy elektryczna? 05.10.09, 08:06 jeszcze taniej wyjdzie na węglowej. Ale wg mnie wygodniejsza jest płyta elektryczna. Nawet bez indukcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Kuchnia gazowa czy elektryczna? IP: *.nat0.sta.nsm.pl 05.10.09, 10:35 mamy plyte indukcyjna od kilku mcy, pradu idzie troche wiecej, ale...da sie przezyc , wiec nie jest tak zle. Jest czysciej i nie ma teraz tego tłuszczu, co po gazowej. Odpowiedz Link Zgłoś
piegoosek Re: Kuchnia gazowa czy elektryczna? 05.10.09, 12:10 tez jestem za elektryczna plyta ceramiczna! bez dwoch zdan duzo latwiej utrzymac ja w czystosci! ale w nowym domu planuje zrobic sobie dodatkowo ze dwa palniki gazowe, bo nie wszystko wychodzi tak smacznie na elektrycznej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chardoney Re: Kuchnia gazowa czy elektryczna? IP: *.chello.pl 09.10.09, 23:02 A ja jestem za gazową!!! I nie rozumiem stwierdzenia że przy elektrycznej czyściej...??? Przecież i jedną i drugą trzeba umyć, ja popsikam clinem i przetrze ręcznikiem papierowym i się błyszczy Odpowiedz Link Zgłoś
piegoosek Re: Kuchnia gazowa czy elektryczna? 10.10.09, 00:10 a mialas(es) plyte ceramiczna kiedys? mowie o uzytkowaniu nie ogladaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: Kuchnia gazowa czy elektryczna? IP: 94.246.145.* 10.10.09, 14:12 piegoosku drogi robilas kiedy przepalanke na plycie indukcyjnej? w zyciu nie kupie tego badziewia;) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
piegoosek Re: Kuchnia gazowa czy elektryczna? 10.10.09, 15:35 co to znaczy przepalanka??? nie mialam indukcyjnej :/ mam zwykla plyte kilkuletnia juz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: Kuchnia gazowa czy elektryczna? IP: 94.246.145.* 11.10.09, 13:14 przepalanka to wodka na bazie przypalonego karmelu na kuchni indukcyjnej nie przypalisz karmelu;) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
dominikjandomin Re: Kuchnia gazowa czy elektryczna? 12.10.09, 18:45 Gość portalu: cromwell napisał(a): > przepalanka to wodka na bazie przypalonego karmelu > na kuchni indukcyjnej nie przypalisz karmelu;) A niby czemu nie? PS. A w domu i tak postawię piec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nasturcja Re: Kuchnia gazowa czy elektryczna? IP: *.cebit.com.pl 10.10.09, 19:20 Jestem za gazową, a to dlatego że posiłki przygotowane na gazie mają energię ognia a więc są zdrowsze . Odpowiedz Link Zgłoś
iwanopulo Re: Kuchnia gazowa czy elektryczna? 10.10.09, 19:58 Ja mam gazową, która służy nam już dobrych parę lat i jestem z niej zadowolony. Jak będę wymieniał, to raczej zainwestuję w gazową - jestem do nich bardziej przekonany i wydaję mi się, że jest różnica jeśli chodzi o rachunki przy użytkowaniu elektrycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agaa100 Re: Kuchnia gazowa czy elektryczna? IP: *.ver.abpl.pl 12.10.09, 01:36 No, właśnie - pytanko do właścicieli kuchenek indukcyjnych - ile Was kosztuje prąd ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: Kuchnia gazowa czy elektryczna? IP: 94.246.145.* 12.10.09, 18:38 wpisalem do wyszukiwarki "kuchnia gazowa" na naszym forum pod tym haslem zarejestrowano 456 postow ale nie chce sie dupy ruszyc pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś