Dodaj do ulubionych

Podział pokoju dla rodzeństwa

23.02.11, 10:13
mam problem z podziałem pokoju dla dzieci. jak zrobić z jednego pokoju o wym. 5,70 x 2,95 (gdzie okno jest w środku tej dłuższej ściany), pokój dla chłopca lat 7 i dziewczynki lat 11.

Może macie jakieś ciekawe linki

Pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • birudoria Re: Podział pokoju dla rodzeństwa 24.02.11, 15:55
      birudoria napisała:

> mam problem z podziałem pokoju dla dzieci. jak zrobić z jednego pokoju o wym. 5
      > ,70 x 3,90 (gdzie okno jest w środku tej dłuższej ściany), pokój dla chłopca la
      > t 7 i dziewczynki lat 11.
      >
      > Może macie jakieś ciekawe linki
      >
      > Pozdrawiam serdecznie

poniżej link do rysunku pokoju.

www.abload.de/image.php?img=pokoj4nem.jpg
      • labadine Re: Podział pokoju dla rodzeństwa 24.02.11, 18:05
        To dosc proste bo dzielisz na polowe od srodka okna,instalujesz 2 mniejsze okna,robisz maly korytarz aby kazde dziecko mialo osobne wejscie do swojego pokoju i po ptokach.
        • birudoria Re: Podział pokoju dla rodzeństwa 24.02.11, 19:04
          nie mogę zrobić małych okien, ponieważ nie wolno mi zmienić fasady bloku

Pozdrawiam
          Ala
          • labadine Re: Podział pokoju dla rodzeństwa 24.02.11, 19:58
            w istniejace okno wstawic(tymczasowo na 8-10 lat) 2 inne mniejsze ktore moglyby sie osobno otwierac
            • Gość: ixi Przeczytaj co autorka napisała... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 07:46
              Nie wolno zmieniać ot tak sobie okien w blokach czy kamienicach. Wymiana okien wymaga zgody wspólnoty / spółdzielni / zarzadcy i w 99,99% przypadkach można to zrobić wyłącznie zachowując styl okien (podziały) jakie zostały w budynku kiedys zaprojektowane.
              Wymiana okna w stylu jaki "polecasz" moze skutkować solidną karą za samowolkę budowlaną...
              • birudoria Re: Przeczytaj co autorka napisała... 25.02.11, 10:21
                No właśnie tego się obwiałam

dziękuję
                Ala
                • clas_sic Re: Przeczytaj co autorka napisała... 25.02.11, 12:45
                  A czym chcesz go w ogóle podzielić? Ścianą czy jakimiś regałami, szafami? Czy okno jest centralnie na środku, gdzie dokładnie są drzwi i jak szerokie? Patrząc na twój rysunek przychodzi mi do głowy np. zbudowanie ścianki z płyt g-k tak, by wypadała dokładnie w połowie okna mniej więcej jak na tym zdjęciu:
                  www.urzadzamy.pl/s/experts/thumbnails/questions/71d9eb092c0217279a49bf6b3b52810ed0354577_600x450_crop_rozmiar-niestandardowy.jpeg

Jeśli ten prześwit będzie miał tak 60-70cm to pod oknem na całej długości tej "dziury" możesz im zrobić biurko (zamówić na wymiar blat, dokręcić nogi itp.) albo postawić dwa biurka. Będą stanowić jeszcze jakąś tam granicę między dziecięcymi strefami ale nie ograniczać dostępu światła.
                  fotoforum.gazeta.pl/photo/1/oa/sb/yc8c/3TYX92SXTAKZqjxRSX.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka