Dodaj do ulubionych

Jakie panele podlogowe kupic,zeby nie "stukały"

IP: *.nsm.pl 07.05.04, 21:23
Mam psa i jego nocne wedrowki po mieszkaniu sa mocno slyszalne,a mam parkiet.
zdaje sobie sprawe,ze przy panelach bedzie jeszcze glosniej,ale parkiet
niestety jest juz mocno zniszczony.Dziekuje Grazyna
Obserwuj wątek
    • Gość: Marynarz Re: Jakie panele podlogowe kupic,zeby nie "stukał IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 08.05.04, 09:08
      Zakładaj mu skarpety na nogi.
    • Gość: Jaka Re: Jakie panele podlogowe kupic,zeby nie "stukał IP: *.usr.onet.pl / *.usr.onet.pl 08.05.04, 12:36
      to nie kwestia paneli tylko tego co ułożysz pod spodem. Nie kupuj standardowej
      pianki takiej na 3 milimetry w rolce. Ja kupiłam specjalnie wygłuszające maty
      chyba 8-milimetrowe i jest o wiele cieszej niź przy zwykłej piance. Mimo
      wszystko stukanie jest odrobinę bardziej słyczalne niż przy parkiecie - całkiem
      tego chyba nie da sie uniknąć. Ja kupowałam panele Witex i Quickstep i jetem
      bardzo zadowolona. Pozdraiwam
      • Gość: ewa Re: Jakie panele podlogowe kupic,zeby nie "stukał IP: *.acn.pl 08.05.04, 17:41
        jesli ułozysz panele na klej, to nie bedą stukały wcale. Stracisz chyba
        gwarancję, ale ...co tam;) Ja mam połozone na klej i jest cichutko.
        Zaryzykowałam i skorzystałam z porady parkieciarza. Warto było.
        • Gość: KUBA Re: Jakie panele podlogowe kupic,zeby nie "stukał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.04, 21:37
          BĘDĄ STUKAĆ JAK CHLOERA.
          NIE REZYGNUJ Z PARKIETU PRÓBUJ RATOWAĆ
    • aankaa Re: Jakie panele podlogowe kupic,zeby nie "stukał 09.05.04, 22:21
      parkiet (w ramach reanimacji) wycyklinuj i ew. polakieruj
      a ze zwierzakiem przejdź się do weta (jeżeli nie ździera pazurów na spacerze -
      może trzeba obciąć)
      • Gość: Maria Re: Jakie panele podlogowe kupic,zeby nie "stukał IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 16.05.04, 05:11
        Cyklinuj parkiet. Wiesz ,ja przez 10 lat w 2 pokojach mialam wykladzine, kiedy
        sie zdecydowalam kupic parkiet, okazalo sie , ze mam najdrozsze parkiety
        debowe, ale widok byl oplakany, czern z gabka-brr!
        Moj mistrz od podlog, tak wycyklinowal , tak polozyl lakier, ze goscie zamiast
        mi cos powiedziec milego, wciaz mowili- ale masz pieeeekne podlogi.
        Na forum ludzie czesto mowia , ze panele stukaja, a przeciez wazniejsze jest
        to,z jesli zaryszujesz np.szpilka (buty),to tego juz nie zlikwidujesz , bo
        paneli sie nie cyklinuje.
    • Gość: magda Re: Jakie panele podlogowe kupic,zeby nie "stukał IP: *.acn.waw.pl 29.05.04, 21:11
      jesli wybierzesz panele koniecznie nalezy kupic specjalny podklad wygluszajacy
      (im wyzsze zageszczenie i mniej pecherzykow powietrza w podkladzie tym wyzsze
      wygluszenie). nie polecam pod podloge tradycyjnych pianek o niskim zageszczeniu
      oraz plyt z wiorami drewna (ktore WCALE NIE wygluszaja, a jedynie powodja
      bardzo dobra izolacje termiczna). bardzo dobra jest wysoko zageszczona biala
      pianka tzw. quickstep unisound. w znacznym stopniu wyglysza dzwieki stukania.
      zalecam praktycznie przetestowac w sklepie kilka podkladow. pozdrawiam, magda
    • Gość: mlekota Re: Jakie panele podlogowe kupic,zeby nie "stukał IP: 62.29.137.* 03.06.04, 16:00
      stukać to one będą, bo mają taką powierzchnię i tyle. żadne wyciszanie nie
      pomoże akurat na stukanie, bo to jest tak, jakby paznokciami postukać po szkle,
      albo blacie biurka. ratuj parkiet, albo psu powyrywaj pazury.
      • Gość: rooster Re: Jakie panele podlogowe kupic,zeby nie "stukał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 00:21
        mam trzecią podłogę i moja kobieta zawsze usłyszy kiedy wchodzę do
        mieszkania.jestem w trakcie układania czwartej(panele)i myślę że teraz będę
        mógł wejść do domu w butach.
        • Gość: marta Re: Jakie panele podlogowe kupic,zeby nie "stukał IP: 193.111.166.* 28.06.04, 10:46
          mam panele drewniane przyklejone do podłogi jak parkiet - nie stukaja, można
          cyklinować do 5 razy nawet, a kosztowały 1/4 ceny parkietu - polecam
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka