Gość: Grażyna IP: *.nsm.pl 07.05.04, 21:23 Mam psa i jego nocne wedrowki po mieszkaniu sa mocno slyszalne,a mam parkiet. zdaje sobie sprawe,ze przy panelach bedzie jeszcze glosniej,ale parkiet niestety jest juz mocno zniszczony.Dziekuje Grazyna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marynarz Re: Jakie panele podlogowe kupic,zeby nie "stukał IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 08.05.04, 09:08 Zakładaj mu skarpety na nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaka Re: Jakie panele podlogowe kupic,zeby nie "stukał IP: *.usr.onet.pl / *.usr.onet.pl 08.05.04, 12:36 to nie kwestia paneli tylko tego co ułożysz pod spodem. Nie kupuj standardowej pianki takiej na 3 milimetry w rolce. Ja kupiłam specjalnie wygłuszające maty chyba 8-milimetrowe i jest o wiele cieszej niź przy zwykłej piance. Mimo wszystko stukanie jest odrobinę bardziej słyczalne niż przy parkiecie - całkiem tego chyba nie da sie uniknąć. Ja kupowałam panele Witex i Quickstep i jetem bardzo zadowolona. Pozdraiwam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Jakie panele podlogowe kupic,zeby nie "stukał IP: *.acn.pl 08.05.04, 17:41 jesli ułozysz panele na klej, to nie bedą stukały wcale. Stracisz chyba gwarancję, ale ...co tam;) Ja mam połozone na klej i jest cichutko. Zaryzykowałam i skorzystałam z porady parkieciarza. Warto było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KUBA Re: Jakie panele podlogowe kupic,zeby nie "stukał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.04, 21:37 BĘDĄ STUKAĆ JAK CHLOERA. NIE REZYGNUJ Z PARKIETU PRÓBUJ RATOWAĆ Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Jakie panele podlogowe kupic,zeby nie "stukał 09.05.04, 22:21 parkiet (w ramach reanimacji) wycyklinuj i ew. polakieruj a ze zwierzakiem przejdź się do weta (jeżeli nie ździera pazurów na spacerze - może trzeba obciąć) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Jakie panele podlogowe kupic,zeby nie "stukał IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 16.05.04, 05:11 Cyklinuj parkiet. Wiesz ,ja przez 10 lat w 2 pokojach mialam wykladzine, kiedy sie zdecydowalam kupic parkiet, okazalo sie , ze mam najdrozsze parkiety debowe, ale widok byl oplakany, czern z gabka-brr! Moj mistrz od podlog, tak wycyklinowal , tak polozyl lakier, ze goscie zamiast mi cos powiedziec milego, wciaz mowili- ale masz pieeeekne podlogi. Na forum ludzie czesto mowia , ze panele stukaja, a przeciez wazniejsze jest to,z jesli zaryszujesz np.szpilka (buty),to tego juz nie zlikwidujesz , bo paneli sie nie cyklinuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Jakie panele podlogowe kupic,zeby nie "stukał IP: *.acn.waw.pl 29.05.04, 21:11 jesli wybierzesz panele koniecznie nalezy kupic specjalny podklad wygluszajacy (im wyzsze zageszczenie i mniej pecherzykow powietrza w podkladzie tym wyzsze wygluszenie). nie polecam pod podloge tradycyjnych pianek o niskim zageszczeniu oraz plyt z wiorami drewna (ktore WCALE NIE wygluszaja, a jedynie powodja bardzo dobra izolacje termiczna). bardzo dobra jest wysoko zageszczona biala pianka tzw. quickstep unisound. w znacznym stopniu wyglysza dzwieki stukania. zalecam praktycznie przetestowac w sklepie kilka podkladow. pozdrawiam, magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: Jakie panele podlogowe kupic,zeby nie "stukał IP: 62.29.137.* 03.06.04, 16:00 stukać to one będą, bo mają taką powierzchnię i tyle. żadne wyciszanie nie pomoże akurat na stukanie, bo to jest tak, jakby paznokciami postukać po szkle, albo blacie biurka. ratuj parkiet, albo psu powyrywaj pazury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rooster Re: Jakie panele podlogowe kupic,zeby nie "stukał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 00:21 mam trzecią podłogę i moja kobieta zawsze usłyszy kiedy wchodzę do mieszkania.jestem w trakcie układania czwartej(panele)i myślę że teraz będę mógł wejść do domu w butach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Jakie panele podlogowe kupic,zeby nie "stukał IP: 193.111.166.* 28.06.04, 10:46 mam panele drewniane przyklejone do podłogi jak parkiet - nie stukaja, można cyklinować do 5 razy nawet, a kosztowały 1/4 ceny parkietu - polecam Odpowiedz Link Zgłoś