Dodaj do ulubionych

Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m)?

13.07.11, 15:17
Mamy pewnego 'fachowca', który po zobaczeniu powiedział przedział cenowy w jakim się powinien wyrobić (podobno nie wie, na co się może natkąć po drodze).

Zakres:
- łazienka (trochę kucia, położenie kafelek, zainstalowanie wszystkich sanitaiatów),
- kuchnia (też wszystko, kafelki, meble, ściany, podłoga),
- 2 pokoje i korytarz (zeskrobać stare tynki, położyć gładź, pomalować, położyć panele - ok. 35 m).
- wymienić drzwi we wszystkich pomieszczeniach.

Ile to powinno kosztować i ile może trwać?

Mieszkanie jest puste, miasto Warszawa.
Obserwuj wątek
    • Gość: beza Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.11, 15:30
      Mnie podobny remont 70 m kw., bez mebli, za to z podłogami, kosztował ok. 55 tys. Same drzwi wewnętrzne (6 szt) z wymianą kosztowały ponad 9 tys.
      Oczywiście 55 tys. to robocizna +materiały.
      • Gość: beza Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.11, 15:34
        Aha, u mnie trwało około 3 miesięcy, w sumie 4 różne brygady wchodziły jedna po drugiej.
      • zazou1980 Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m 13.07.11, 15:54
        a ile zapłaciliście za robociznę? bo chodzi mi o ocenę, czy jest drogi, tani czy średni cenowo...
        • Gość: beza Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.11, 17:22
          Trudno mi powiedzieć, ile dokładnie kosztowała robocizna, ale myślę że między 30 a 40 % całych kosztów.
          • Gość: decoroom Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.11, 19:36
            Nie lepiej skorzystać z kompleksowej usługi obejmującej, wykończenie, nadzór nad pracami, aranżację , projekt itd? To wcale nie wychodzi wbrew pozorom drogo. Taki pakiet Silver ok 630 zł / 1m2.
            • Gość: Mariusz. firma Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m IP: *.retsat1.com.pl 13.07.11, 23:34
              Jest remont i remont mieszkania . Profesjonalny kosztuje i każdy powinien zdawać sobie z tego sprawę . I remont z ekipą z łapanki po kosztach , do mnie codziennie ktoś dzwoni i szuka fachowca na przyszły tydzień za jaka cene i to świadczy o kompletnym braku wyobraźni .
              Jeśli zadaje się takie pytanie na forum i pyta wyłącznie o cenę ,przy ogólnikowym zarysie prac to świadczy o tym że szuka się wyłącznie taniej usługi remontowej
              • Gość: decoroom Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.11, 17:59
                Zgadza się dlatego warto chociaż na pierwsze spotkanie się umówić , przedstawić zakres prac i poznać szczegóły oferty skalkulowane pod konkretny projekt.
            • Gość: BobBudowniczy Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.07.11, 23:39
              Robocizna
              Łazienka 2-3tys.(nie znam powierzchni)
              Kuchnia 2-3tys.
              Szpachlowanie + malowanie ~15zł m2
              Panele 10zł m2.
              Czyli za robociznę (u mnie) wyszłoby między 6-8tys.
              • Gość: Mariusz. firma Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m IP: *.retsat1.com.pl 15.07.11, 00:17
                BobBudowniczy napisał(a):
                Wystawiasz rachunek lub fakture klientowi ,?
                Udzielasz pisemnej gwarancji z wykonanej pracy ?
                Płacisz ZUS i podatki ? Wykonujesz prace zgodnie z przyjętymi normami bud...
                Myślę ze nie ? Osobiście nie jestem z Warszawy, ale z takimi stawkami psujesz fachowcom rynek , potem tacy jak ty najwięcej płaczą bo inni zaniżają ceny i nie idzie zarobić na chleb i utrzymanie firmy, osobiście tępie pasożytów co zaniżają ceny i gonią ludzi lub samego siebie żeby wyjść na swoje . Lepiej idz na kase do biedronki zrobisz większy pożytek .
                Klient zawsze wzoruje sie na cennikach gościa który remontami zajoł sie dorywczo , i chce zeby remont zrobiła profesjonalna firma .
                • Gość: BobBudowniczy Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.07.11, 19:39

Owszem.Wystawiam fakturę,gwarancja jest rzeczą naturalną.Firmę prowadzę od 14lat.Stawki warszawskie mam w d..e.Jestem zupełnie z innego regionu, co nie przeszkadza mi robić w innym końcu polski.
                  Jeżeli jestem za tani to masz pecha.Ja po prostu nie zdzieram i dzięki temu wybieram sobie robotę.
                  Wiesz ,to tak jak z knajpą (jestem dzierżawcą takowej)Mówią ,że zaniżam cenę alkoholu (głównie piwa)itd.A ja mam ich w d..e ,bo ja swoje zarabiam,więc odbijam twoją piłeczkę (pasożyt)Nie muszę być milionerem na swoje wychodzę.Boli konkurencja-trudno takie życie.

p/s mam busy na wynajmie za 80-90gr/km gdzie norma obecnie to 1,3zł:)) a ja nadal twierdzę,że swoje zarabiają.Jak widzisz zarabiam mało ale kilka branż, razy mało, daje mi zarobić na chleb.Moim pracownikom zdecydowanie też (nie płacę minimalnej krajowej)
                  p/s2 założyłem firmę będąc w klasie maturalnej więc do biedronki pracować raczej nie pójdę
                  • Gość: fix Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m IP: *.retsat1.com.pl 17.07.11, 21:39
                    SRATA TATA
                    Sam jestem tani a i tak jakaś menda znajdzie się tańsza
                    Plaga fachury od wszystkiego czyli od niczego , minimalnej nie płacisz ale wątpie zeby ktoś u ciebie był wogóle zarejestrowany . Od klienta nie zdzierasz ale pracownikowi wyliczasz każdego grosza . W budowlance wszyscy wiedzą ze jesli nie na robociznie to na innych żeczach można wyjść na swoje .
                    • Gość: decoroom Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.11, 13:03
                      To generalnie wskazówka do klientów, żeby nie patrzyli ślepo tylko i wyłącznie na ceny, ale na jakość usługi, gwarancję, możliwość obejrzenia kilku wykonanych wykończeń itp. To jest ważniejsze , niż zaoszczędzone często kilkadziesiąt , czy kilkaset złotych.
                      Tak staramy się działać, bo rynek warszawski jest specyficzny i wymagający.
                      • Gość: warsikk Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.11, 12:34
                        Ok., wykończenie mieszkania w stanie developerskim macie w pakietach, a co z remontami też to jakoś wyceniacie pakietowo?
                        • Gość: decoroom Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.11, 22:02
                          Remonty naturalnie też wykonujemy, robimy wtedy kosztorys na planowane prace i robimy dokładną wycenę. Więcej szczegółów znajdziesz na decoroom.eu
                          • roonie42 Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m 07.11.13, 22:41
                            szczegółową wycenę znajdziesz tu
                            kalkulatorybudowlane.pl/teksty/2013/06/21/ile-kosztuje-wykonczenie-mieszkania-w-stanie-deweloperskim/
                    • Gość: BobBudowniczy Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.07.11, 21:44
                      fix z całym szacunkiem ale dlatego,że jestem tańszy, nie znaczy, że jestem mendą.Boli konkurencja,trudno taki rynek.Pracownikom nic nie wyliczam,płacę za robotę, a nie na godziny (jak 90% pseudo firm) za picie.
                      Co do zrobionych robót to już wspominałem.Zajmuję się tym 14 lat,jakbym partolił robotę to już bym nie funkcjonował,a robię tylko z polecenia,nigdzie się nie ogłaszam.Ostatnio 2 mieszkania odmówiłem,bo niestety nie bardzo mam terminy,a w soboty (tudzież po 12 godzin w tygodniu)nie chce mi się już robić.

• Gość: koala Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.08.12, 13:18
                  Przeciętnego klienta mało obchodzi, czy wykonawca płaci ZUS itd. Liczy się cena i jakość wykonania.
              • Gość: czarna430 Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m IP: 109.196.45.* 20.01.12, 15:13
                a generalny remont mieszkania 65 m ? jaki koszt
                • artur211star Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m 20.01.12, 21:47
                  kalkulator kosztów remontu
                • Gość: Gość Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m IP: *.home.aster.pl 21.01.12, 01:37
                  Niedawno wykańczałem mieszkanie w stanie developerskim 80m2, 4 pokoje z kuchnia, łazienka i WC, zakres prac to wyburzenie jednej ściany, postawienie innej, gładzie, łazienki -wszystko, mnóstwo przesuwania punktów świetlnych i hydraulicznych, malowanie i tapetowanie, nawet oprawienie zyrandoli, miałem jedną ekipę, którą zrobiła wszystko oprócz ułożenia podłóg i zamontowania drzwi bo te akurat kupiłem z usługą, za robociznę zapłaciłem 21 tyś, ekipa robiła wszystko pod projekt architekta, wszystko było rozrysowane i zaplanowane, więc w miarę szybko się uwinęli, no i ekipa I klasa, żadnych niedociągnięć nie było, z resztą od lat współpracująca z moich architektem.
                  • pearl3434 Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m 26.01.12, 16:28
                    Ja dostalam dzis wycene za polozenie gresu i zrobienie 2 lazienek.Gres ok 44 m2 duza powierzchnia,wydaje mi sie,ze nieduzo docinania-90 zl\m2.Absolutnie nie wiem czy to duzo czy malo.Lazienka 4m2-polozenie glazury i terakoty,podlaczenie gotowej kabiny,toalety,i umywalki.Bez jakis wiekszych fantazji kafelkowych i bajerow.4,5 tysiaca.Czyli wyjdzie na to,ze za tak mala lazienke dojde z 10.000 z materialami.Kurcze,jakos duzo.Ja kto jest u was?Wiem,ze liczy sie czy ktos jest dokladny,dobry w tym co robi,ale te ceny mnie przerazaja lekko...
                    • robertkucharski Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m 26.01.12, 17:07
                      Zobacz poprzednie prace - wtedy odpowiesz sobie czy to duzo czy w sam raz

-------
                      Wiecej o nas

Zapoznaj się z nasza oferta
                      • Gość: Mariusz. firma Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m IP: *.retsat1.com.pl 26.01.12, 21:30
                        Czy to dużo czy mało , biorąc pod uwagę w jakim kraju żyjemy ile zarabiamy i jakie teraz czekają nas wydatki to łatwo przy puszczać że coś jest nie tak w naszym kraju . Moim zdaniem zamiast najniższej krajowej 1500 zł brutto powinno być 3500 brutto , wtedy można by powiedzieć z czystym sumieniem możemy płacić tyle za benzynę co Niemiec , ale ryba psuje się od głowy a szczególnie na wiejskiej . Jeśli fachowiec ma profesjonale podejście do pracy , dysponuje odpowiednim sprzętem aby ogarnąć cały remont to cena jest uczciwa .Nie wspomnę o podatkach . Niektóre kafelki wymagają dobrych narzędzi a w rękach fachowca z powietrza się nie wezmą .
                        Ceny usług na rynku Polskim i tak trzy krotnie są zaniżone od realiów w naszym kraju i kosztów ponoszonych sam się często dziwie jak się udaje funkcjonować w erze złotych rączek na czarno ....
                  • mikulitek Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m 24.04.17, 14:50
                    Remont mieszkania ok. 50 metrów to koszt tak koło 15-20 tys. Ja brałem pożyczkę na remont mieszkania, nieco większego, więc tak z górką wziąłem 25 tys. Bez bik co prawda, normalnie bym nie brał, ale dom już wymagał tego remontu. Pożyczka z janvestu,więc nie było źle.
    • Gość: zmuajj Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m IP: *.126.235.77.dyn.idknet.com 09.08.12, 16:59
      na przyszłość radzę korzystać ze sklepów internetowych, które mają akurat promocje, np w tej chwili jest to domarket.pl
      • mojemieszkanie24 Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m 15.08.12, 12:38
        w mieszkaniu które zamierzam kupić będzie:

- do przerobienia instalacja- jest ogrzewanie elektryczne a my chcemy gazowe
        - ,,przeniesienie" kuchni do innego miejsca w mieszkaniu ( w miejscu kuchni ma powstać pokój dla dziecka)
        - powiększenie okna ( raczej zgodę uzyskamy, bo już widzę ze w bloku ktoś to robił)
        - wstawienie 2 ścianek gipsowych, bo jeden pokój jest przejściowy i nam to nie pasuje ( jedna ścianka to tak ze 2 metry, druga ok 3 metrów więc małe)
        - wymiana chyba w ogóle całej instalacji, bo tam jest stara.. przewodów elektrycznych czy jakos tak- nie znam profesjonalnego nazewnictwa
        - mieszkanie 44 metry

Ktoś mi powie orientacyjne koszt ? BEZ ROBOCIZNY

• Gość: ja Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.12, 21:00
          dokładnie to samo robiłam z męzem jak kupiliśmy mieszkanie, moze ten sam budynek
    • kol.3 Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m 15.08.12, 14:39
      Obecnie zaczynam remont m.in. łazienki. Koszt robocizny w łazience fachowiec ocenił na 3800 zł. wchodzi w nią skucie starej glazury i podłogi, gładzie na ścianach i wylewki na podłodze, wymiana wanny, umywalki, baterii, podłączenie pralki, położenie nowej glazury i terakoty z obmurowaniem wanny. Łazienka mała w blokach.
      • kimchi12 Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m 15.08.12, 22:16
        każda ekipa ma swoje ceny + swoje koszty, taniej nie znaczy lepiej, polecam wybrać sprawdzoną ekipę, jeśli ktoś z Twoich znajomych był zadowolony z niej i ją polec, weź ją, nie ma co eksperymentować, ktoś może powiedzieć że weźmie 5 000 a po drodze okaże się że jeszcze za to i za to nie doliczył więc w sumie 6 000. Polecam sprawdzoną ekipę, która zawsze trzyma się ustalonych kosztów www.refit.waw.pl
      • Gość: Turysta T-W Re: Ile IP: *.elkman.pl 05.12.12, 14:12
        CHyba coś mu sie pojebało....a Pani tymbardziej...
      • Gość: slawis Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m IP: *.30.7.243.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.01.13, 11:44
        3800 to wcale nie drogo jeśli zrobi to fachowo i dokładnie to naprawde zrobiliście dobry interes ja za zrobienie małej łazienki w bloku we wlocławku biore 4500 i za mniej nie wchodze
        • bunclik Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m 23.01.13, 15:10
          osobiście liczę 350 zł m2 za remont kapitalny w to wchodzą wszystkie prace związane z remontem
    • aniakoles mieszkanie 63 m 15.08.12, 20:13
      kończę remont kapitalny mieszkania 63 m2,4 pokoje, rynek wtórny. robione było:
      -wymiana okien i drzwi
      -cyklinowna i lakierowana podłoga
      - zdzieranie ścian i sufitów do betonu, cekolowanie, malowanie
      - łazienka i wc - kafle, sanitariaty
      -elektryka i hydraulika
      -przenoszenie wodomierzy i licznika prądu
      nie mam jeszcze zrobionej kuchni, ale tylko meble i sprzet zostały, liczę jakieś 10 tys. na to.
      do tej pory wydałam ok. 42 tys. z czego ok. połowa to robocizna.
      • mojemieszkanie24 Re: mieszkanie 63 m 15.08.12, 23:23
        mi chodzi o cenę BEZ ROBOCIZNY
    • Gość: Domowładna Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m IP: *.mtm-info.pl 16.08.12, 10:31
      Witam,
      podaje koszt remontu mieszkania 50 m2 - 2 pokoje.

robocizna- 11 500 - - zdarcie wszystkiego wszędzie do cegły i zrobienie od nowa (zdzieranie starego, szpachlowanie, malowanie, płytkowanie, robienie wylewek, wymiana parapetów - bez wymiany drzwi, okien, cyklinowania)

stolarka okienna - 0 - była nowa ok. rok wcześniej wymieniona - Drutex - poprzedni właściciele zapłacili 5 500
      stolarka drzwiowa - 3 500 -z wymianą 3 drzwi wewnętrznych+wejściowe- Polskone
      elektryka - 0 - znajomy wymieniał wszystkie kable - standardowo koszt ok. 2 000
      cyklinowanie - 2 200 - lakier Bona z robocizną ok 35 m2
      parapety - 3 szt. 650 zł - marmur
      płytki - łazienka+przedpokój+podłoga w kuchni - 3 500 (łazienka ok. 4m2 - płytki 130zł/m2)
      materiały - ok. 10 000 - farby, szpachle, kleje, fugi
      kaloryfery - 2 000 z wymianą - Kermi
      listwy przypodłogowe - 1 000 - MDF
      sanitariaty łazienka - 1 000 Koło
      średnio ok 30 000-33 000

wszystko zależy od jakości - my wybraliśmy raczej średnią jakość materiałów, ekipa remontowa wykonała swoją pracę bez zastrzeżeń (była to nasza 2 ekipa).

o wiele więcej kosztuje wykończenie typowo do zamieszkania - meble, dekoracje - to wszytko co robi końcowy efekt i nastrój

meble kuchnia - 6 500
      sprzęt kuchnia - 5 000
      meble łazienka - 1 600
      meble salon - 10 000 - jeszcze dużo brakuje
      meble sypialnia - 500 - jeszcze bardzo dużo brakuje

radze przygotować budżet i się go trzymać, nie dać namówić sprzedawcom na niepotrzebne bajery i przy elementach które pracują zbytnio nie oszczędzać bo szybko wyjdzie bokiem
    • aagnes Re: podbijam, mam podobne pytanie 16.08.12, 11:53
      Tez mnie to interesuje, mieszkanie 50 m. Warszawa, do zrobienia wszystko, ale niestety najtaniej jak sie da. drzwi i okna zostają, sa ok. Kluczowa wydaje mi sie podloga w calym mieszkaniu + kuchnia od a do zet. w pokojach wystarczy malowanie, zadne gladzie gipsowe nie wchodza w rachube - malowac potrafimy sami. niestety - bida z nędzą, chetnie zrobilabym remont tip top i mieszkala w standartach jak w palacu, ale life is brutal.bede wdzieczna za kazda informacje, musze oszacowac calosciowa kwote.
    • Gość: cromwell Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.12, 12:55
      to zależy kto robi remont jak ja to wychodzi tanio i dobrze, ja mam własne metody których nikt nie praktykuje a które są za...fajne. Używam farb szkutnicznych i smoły dla wzmocnień mateerialów i jakości wykończenia. Jestem mistrzem prac budowlanych zapraszam do współpracy i na bloga , działam od kilku lat udzielam się na forum , i nikt się ze mną nie może równać
      • mojemieszkanie24 Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m 16.08.12, 23:47
        U mnie będzie do wymiany:

- okno w pokoju-powiększenie + nowe
        - zmiana ogrzewania na gazowe ( czyli rury, grzejniki, piec itd.)
        - zmiana lokalizacji kuchni
        - przebudowa instalacji grzewczej
        - ścianki gipsowe ( dwie małe)
        - wymiana podłóg ( rury podłogą chyba idą, chociaż można podobno w ścianie ale nie wiem co będzie prościej zrobić)
        - drzwi + obróbka
        - malowanie ścian
        - wymiana podłóg
        - rolety antywłamaniowe
        - sufity (malowanie, wyrównanie..)

Mieszkanie 43 metry. Ktoś ma propozycje kosztów ? ( BEZ ROBOCIZNY)

• jar.os Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m 17.08.12, 08:18
        Gość portalu: cromwell napisał(a):

> to zależy kto robi remont jak ja to wychodzi tanio i dobrze, ja mam własne meto
        > dy których nikt nie praktykuje a które są za...fajne. Używam farb szkutnicznych
        > i smoły dla wzmocnień mateerialów i jakości wykończenia. Jestem mistrzem prac
        > budowlanych zapraszam do współpracy i na bloga , działam od kilku lat udzielam
        > się na forum , i nikt się ze mną nie może równać
        jesteś cienias , łamaga , nierób . niemota wsiowa , i debil budowlany , Jam jest wyrocznią , alfą i omegą wszelkich spraw budowlanych , to Ja poprowadzić umiem najlepiej ludzi przez meandry wszelkich robót budowlanych , to Ja jestem król i Car i Bóg wszelkich materiałów , od żwiru zaczynając na kewlarze skonczywszy , ty zaś jesteś marną kreaturą nie wartą nawet rozdeptania .......
        • mojemieszkanie24 Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m 17.08.12, 11:01
          jar.os- przecież to jawna prowokacja, nie warto odpisywać na takie posty
          • jar.os Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m 17.08.12, 14:02
            mojemieszkanie24 napisała:

> jar.os- przecież to jawna prowokacja, nie warto odpisywać na takie posty
            Wiem , ale nie mogłem się powstrzymać hihihi .......
      • Gość: Ignasiak=AmberGold Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m IP: *.home.aster.pl 18.08.12, 23:19
    • emaksik Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m 17.08.12, 11:17
      Z 30 tyś myślę nawet wystarczy jeśli się zatrudni prywatnego fachowca, firma weźmie prawdopodobnie jeszcze z połowę tego.
      • mojemieszkanie24 Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m 17.08.12, 12:29
        Sama jestem ciekawa ile to będzie kosztowało....Na razie to jestem przerażona....Szczerze powiem, ze myslałam ze w 15 tysiącach się zmieszczę ( o ja naiwna..) szczególnie że znajomi/ rodzina mają zniżki na materiały budowlane. No ale się okaże ile tych zniżek będzie. Oczywiście 15 tysięcy bez urządzania, bo to ,,inna bajka"
    • Gość: Ignasiak=AmberGold Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m IP: *.home.aster.pl 18.08.12, 23:19
      -Odradzam wszystkim współpracę z budowlańcem (remonty i wykończenia) Tomaszem Ignasiakiem lat ok. 40, działający w okolicach Warszawy, telefon 501543519, to naciągacz na zaliczki, pracuje na czarno i bez faktur a prac nie kończy tylko znika z budowy jak dostanie zaliczki. Pewnie uczył się od Plichty z Amber Gold.
    • memo93 Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m 05.12.12, 15:51
      Potrwać spokojnie miesiąc moim zdaniem zwłaszcza z zabawaz kuciem i naprawdę mozna wiele znaleźć (u znajomych znaleźli w ścianie po skuciu płytek jakiś stary sejf także nic mnie już nie zdziwi). Co do kosztów dużo zależy o materiałów które zamierzasz wykorzystać do remontu w pokoju można dać parkiet, a można dać panele za 30zł np. kronopol
    • Gość: zobacz Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m IP: *.net.pbthawe.eu 23.01.13, 17:34
      komfort.pl#pwid=edfe42a7bc1c4702a3bff5af9e0e85dc
    • elektryk_warszawa Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m 23.01.13, 19:55
      hmmm , a co z kabelkami , może tez było by warto je wymienić .
      koszt wymiany instalacji elektrycznej w mieszkaniu o takim metrażu ( 47 m ) to około 3000 .
    • Gość: kamelia Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m IP: *.olsztyn.vectranet.pl 22.03.13, 17:32
      W moim przypadku kapitalny remont 49m2 mieszkania wyniósł 40 tysięcy. 2 pokoje, kuchnia i łazienka i wyłożenie balkonu mrozoodpornymi płytkami. Podłogi, instalacje, kaloryfery, wymiana okien, drzwi, malowanie, gruntowanie, częściowo wymiana mebli, zabudowa w kuchni dosłownie wszystko. Posiwiałam przez ten remont :) ale jestem zadowolona. Fakt, musiałam się zapożyczyć w takiej instytucji parabankowej, bo pieniędzy potrzebowałam praktycznie natychmiast. Na mieszkanie wzięłam kredyt hipoteczny, ale było w takim stanie, że musiałam je odnowić. Janvest z Torunia udzielił mi pożyczki, pieniądze dostałam w ciągu 2 dni :) Wystarczył odpis księgi wieczystej, wypis i wyrys z rejestru gruntów i zaświadczenie o ilości osób zameldowanych w mieszkaniu. Przejrzysta umowa, jasne warunki i termin spłaty na pół roku. Bezpiecznie i dali pożyczkę pod zastaw mieszkania z kredytem :) Spłaciłam w ciągu pół roku i teraz mam piękne mieszkanie :)
    • Gość: niki Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.13, 12:37
      ja chętnie wezmę namiary na tę firmę
    • Gość: Ewa Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m IP: *.walbrzych.vectranet.pl 08.07.13, 18:43
      Witam,
      Proszę o namiary na fachowców od remontów.
      Dziękuję
    • Gość: Maaarek Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.13, 12:31
      Remont mieszkania najlepiej jest omówić z fachowcem, powiedz mu czego oczekujesz, omów z nim szczegóły, może zasugeruje Ci jakieś tańsze rozwiązania. Najlepiej podzwonić do kilku firm, albo przejrzeć ich cenniki. Sprawdź referencje i realizacje, np. ta firma wydaje się solidna: www.remonty.i-wawa.pl/.
    • marlenka1217 Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m 09.07.13, 15:07
      Kompleksowy remont mieszkania nie musi kosztować dużo. Moja koleżanka poleciła mi świetną firmę, która właśnie tym się zajmuje. Jakby co dodatkowo robią meble na wymiar. Są bardzo pomocni, słuchają klienta i nie zdzierają: www.perfectus.warszawa.pl/
      • Gość: Kooosia Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m IP: *.centertel.pl 22.08.13, 17:15
        Wszystko zależy od tego, co chcemy w mieszkaniu zmienić, jaki jest stan wyjściowy i jakich materiałów użyjemy.
        Długo liczyłam i zastanawiałam się, jak przeprowadzić remont. Później zaczęłam szukać firmy remontowej, która zajmie się tym profesjonalnie. Szukałam w internecie i nic, popytałam wśród znajomych. Większość nie była zadowolona z jakichś partaczy, ale moja kuzynka poleciła mi dobrą firmę - Renowation z Poznania - www.renowation.pl . Jako że mieszkam w Poznaniu, zadzwoniłam. Przyjechali, obejrzeli mieszkanie, przedstawili swoje propozycje, pomysły, wycenę i w ciągu 2 tygodni miałam zaaranżowane i wyremontowane mieszkanie. Nie musiałam oszczędzać na materiałach, więc użyli tego, co najlepsze.
      • Gość: gość Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.14, 17:12
        My remontujemy od podstaw nasze 50 metrów, pieniądze idą na takie pierdoły i dodatki, których nie uwzględnialiśmy... Płyną tysiące złotych, a my dodatkowo na remont wzięliśmy kredyt w Getin Banku. Gdyby nie kredyt remont potrwałby kilka lat
        • bunclik Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m 12.06.14, 18:50
          zgadzam się inwestorzy nie wiedza ile kasy idzie na dodatki i pierdoły które jednak muszą być kupione lub zrobione a to wszystko kosztuje
    • Gość: magda Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m IP: 5.172.252.* 10.09.13, 10:51
      Jaki może być koszt ROBOCIZNY generalnego remontu mieszkania 53 metry:
      -zerwanie boazerii, zerwanie podłóg, zerwanie podwieszanych sufitów
      -wylewki, gładzie, w niektórych miejscach płyty KG, podwieszane sufity
      -panele, malowanie, tapetowanie
      -montaż kuchni wraz z agd, kafelki w łazience, montaż łazienki
      -prace hydrauliczne, prace elektryczne
      -montaż drzwi
      Czyli w zasadzie wszystko co tylko możliwe.
      • bunclik Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m 10.09.13, 13:33
        20.000 zł wszystko od a do z
      • Gość: Master Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m IP: *.icpnet.pl 06.11.13, 20:25
        Jak przygotowywaliśmy się do remontu mieszkania to sprawdzaliśmy cennik prac remontowych na stronie: www.eurobudowa.pl/cenniki-budowlane/cennik-prac-budowlanych/remonty-cennik-uslugi-wykonczeniowe-cennik/remonty/. Oczywiście założyliśmy, że dostaniemy rabat i nie pomyliliśmy się. Do tego materiały. Ogólnie trzeba liczyć jakieś 1000 zł/m. Nasze 38 m2 wyremontowaliśmy za 40 000 zł.
        • bunclik Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m 06.11.13, 22:34
          z materiałem ?
    • roonie42 Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m 26.10.13, 15:48
      Poczytaj sobie na temat kosztów remontu mieszkania w tym artykule. Mniej więcej podobne rozmiary mieszkania do Twojego i chyba podobne problemy.
    • Gość: Ela Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m IP: *.olsztyn.vectranet.pl 07.11.13, 21:13
      Polecam dobrego fachowca, jest z Olsztyna ale ma rodzinę w Warszawie. Zapytaj o cenę, kontakt telefoniczny - 698161987.
    • Gość: Ela-ps Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m IP: *.olsztyn.vectranet.pl 07.11.13, 21:26
      Patrz www.specglazurnik.pl
    • komobex Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m 07.11.13, 22:10
      Kapitalny remont mieszkania.Zapraszam na moją stronę ,znajdziesz tutaj szczegółowy cennik usług remontowych
      • Gość: d&m Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m IP: *.kpww.pl 11.02.14, 13:39
        www.dmbuilding.pl kompleksowe urządzanie wnętrz
    • Gość: Malrem Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m IP: *.play-internet.pl 22.04.14, 12:58
      Witam .

Po wielu przeprowadzonych remontach dla kilkudziesięciu klientów koszty będą się zaczynać od ok 50.000 tyś. zł .
      Najwięcej pochłonie kuchnia i łazienka oczywiście . I tutaj jest potrzebny zdrowy rozsądek i doświadczenie jeśli nie posiadamy nie ograniczonego budżetu .
      Ok. 1000 zł na m2 mieszkania to taka średnia używając nie drogich materiałów .
      Tekst linka
      • Gość: asajew Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.04.14, 12:07
        Koszt remontu bardzo zalezy od ekipy jaka to wykona, mi robila firma POL BRUK i bylem bardzo zadowolony, nie pamietam do konca ceny,ale na pewno jedna z lepszych wśród ekip, ktore sprawdzilem ;)
        • Gość: Ropuch Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.05.14, 16:08
          A ile kosztuje samochód? Zalezy czy maluch czy ferrari. A ile aparat? Zalezy czy lustrzanka czy kompakt. Tak samo z remontem. NA szczescie zawsze można znale xc coś tanije. Np. na www.jorga.pl/oferta.html masz dość tanio rzeczy związane ze światłem i osprzętem elektrycznym. Pzoa tym zwróć uwagę na ekipe, wybierz kogoś solidnego, ale nie za bajońskie pieniądze.
    • rafalborkowski0 Re: Ile kosztuje kapitalny remont mieszkania (47m 09.09.14, 09:06
      jeżeli chcesz to sprawdź usługi remontowe tutaj: zyskoman.pl/cennik-uslug/remonty-wykonczenia
      zawsze jakaś orientacja będzie żeby nikt Cię w balona nie zrobił...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka