sara.ivona 09.03.12, 14:17 witam czy po zerwaniu parkietów i położeniu paneli będzie bardziej słychać sąsiadów z dołu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: sas Re: parkiet czy panele a akustyka IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.12, 15:21 W/g mnie panele wersja podłoga pływająca powinny pomóc. W parkiecie klejenie tworzy sztywne spoiny przez które przechodzi dźwięk. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: KOSOBUCKI+IGNASIAK Re: parkiet czy panele a akustyka IP: *.home.aster.pl 25.05.12, 09:21 D Zatrudniłam do budowy i remontu Tomasza Ingasiaka z Warszawy i Grzegorza Kosubuckiego z Gliwic. Odradzam ich usługi, gdyż uciekli z budowy, pobrali zaliczki i pracują na czarno bez faktur. Prac nie skończyli a to co po sobie zostawili to same niedoróbki i usterki. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklina-klimkiewicz Re: parkiet czy panele a akustyka 09.03.12, 16:21 to czy będzie słychać sąsiadów z dołu, zależy od tego jakie balangi urządzają, a nie ma na to wpływu twoja podłoga. Podłoga pływająca jest głośna, przenosi dźwięki, dokucza ludziom. Jak ją przykleisz ,będzie ciszej. Jak pod podłogę pływającą położysz, korek z rolki, taki gruby 3mm to zmniejszysz poziom hałasu o więcej niż 20 decybeli, ale sąsiadom, którzy zrobią dyskotekę , szczególnie ich małoletnim dzieciom, nie dasz rady. Tak izolacja tylko trochę poprawia warunki akustyczne, bo hałas przenosi nie tylko podłoga, ale i ściany,okna. Dobra muza, to zwariujesz gdy nie znosisz, wyciszyć całkowicie nie dasz rady. To jak byś studio nagraniowe w domu zrobił.Kasa ogromna. B.Klimkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: T.W. Re: parkiet czy panele a akustyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.12, 18:02 Dobry podkład pod panele zmniejszy akustykę podłogi o kilka decybeli ale i tak będzie bardziej akustyczna od podłogi parkietowej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: parkiet czy panele a akustyka 09.03.12, 18:27 Swego czasu mieszkałem w wielkiej płycie i tam hałas przenosiła konstrukcja,a więc nawet podkład pod panele niewiele dałby.Ale radziłbym dać podkład,jednak trochę pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklina-klimkiewicz Re: parkiet czy panele a akustyka 10.03.12, 07:04 Chodzi o to,że może być trochę znośniej, ale klejona całą powierzchnią podłoga jest i tak najcichszym rozwiązaniem, co nie znaczy,że mając bardzo rozrywkowych sąsiadów, będziesz mógł odpocząć wieczorem w domu, jak oni mają chęć się bawić. Bardziej policja, straż miejska niż wyciszenie podłogi , ukoi nerwy. B.Klimkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: KOSOBUCKI+IGNASIAK Re: parkiet czy panele a akustyka IP: *.home.aster.pl 25.05.12, 09:23 K Zatrudniłam do budowy i remontu Tomasza Ingasiaka z Warszawy i Grzegorza Kosubuckiego z Gliwic. Odradzam ich usługi, gdyż uciekli z budowy, pobrali zaliczki i pracują na czarno bez faktur. Prac nie skończyli a to co po sobie zostawili to same niedoróbki i usterki. Odpowiedz Link Zgłoś
deski.wroclaw.pl Re: parkiet czy panele a akustyka 10.03.12, 08:22 Tablicę pokazującą różne materiały do tłumienia i ich wpływ na tłumienie z zewnątrz i odgłosu panelowego znajdziecie Państwo na stronie o właściwościach podkładów pod panele laminowane Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jan Re: parkiet czy panele a akustyka IP: *.netline-sj.pl 12.03.12, 14:46 ja wymieniłem parkiet na panele i teraz słyszę o czym rozmawiają sąsiedzi z dołu, czy jest może jakiś sposób aby wyciszyć podłogę nie układając z powrotem parkietu ? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: parkiet czy panele a akustyka 12.03.12, 18:32 Warstwa wygłuszająca. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: IGNASIAK+KOSOBUCKI Re: parkiet czy panele a akustyka IP: *.home.aster.pl 25.05.12, 09:22 G Zatrudniłam do budowy i remontu Tomasza Ingasiaka z Warszawy i Grzegorza Kosubuckiego z Gliwic. Odradzam ich usługi, gdyż uciekli z budowy, pobrali zaliczki i pracują na czarno bez faktur. Prac nie skończyli a to co po sobie zostawili to same niedoróbki i usterki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: KOSOBUCKI+IGNASIAK Re: parkiet czy panele a akustyka IP: *.home.aster.pl 25.05.12, 09:23 B Zatrudniłam do budowy i remontu Tomasza Ingasiaka z Warszawy i Grzegorza Kosubuckiego z Gliwic. Odradzam ich usługi, gdyż uciekli z budowy, pobrali zaliczki i pracują na czarno bez faktur. Prac nie skończyli a to co po sobie zostawili to same niedoróbki i usterki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Klaudiusz Re: parkiet czy panele a akustyka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.04.12, 18:15 Wszystko kwestia jakosci paneli. Jak się kupi za 15 zł w markecie, to mozna się po nich wszystkie spodziewać, nawet nie tylko, ze bedzie słychać sąsiadów, alew i widać :D a jak sie zainwestuje, z myślą, ze tego się nei wymienia co 2 lata tylko co 20, to nie bedzie żadnych hałasów. Osobiście uznaję tylko Balterio. Odpowiedz Link Zgłoś
forum.master Re: parkiet czy panele a akustyka 21.04.12, 19:16 panele nei maja zadnego zwiazku ze slyszeniem sasiadow z dolu - takie halasy zawdzieczasz wentylancji ;) natomiast jesli sie obawiasz pukania czy czegos w tym stylu to wyrownaj posadzke przed kladzeniem paneli, a potem poloz pianke. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: IGNASIAK+KOSOBUCKI Re: parkiet czy panele a akustyka IP: *.home.aster.pl 25.05.12, 09:22 F Zatrudniłam do budowy i remontu Tomasza Ingasiaka z Warszawy i Grzegorza Kosubuckiego z Gliwic. Odradzam ich usługi, gdyż uciekli z budowy, pobrali zaliczki i pracują na czarno bez faktur. Prac nie skończyli a to co po sobie zostawili to same niedoróbki i usterki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kasia Re: parkiet czy panele a akustyka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.05.12, 13:59 Ja mialam wczesniej w domu panele teraz mam deske trwojwarstwowa - tak naprawde wszystko zalezy od tego z czego jest strop lub podloga. Jednak wazne jest aby pod panelami byl dobry podklad wyciszający - grubosc paneli tez ma znaczenie min 8 mm a deski maja od 14 mmm do 22 mm - to tez kolejna warstwa izolacyjna. ja kupilam i zamontowalam w Komforcie - maja tam ciekawe promocje i mozna taniej zamówić online www.komfort.pl/panele-2/str-1 Odpowiedz Link Zgłoś
forum.master Re: parkiet czy panele a akustyka 24.05.12, 20:07 podklad wazny, ale panele jeszcze wazniejsze. i rzecz jasna rowne podloze, rzecz nie do przecenienia, jesli sie nie chce paneli kleic czy zaraz wymieniac. jak sie cos tak rzadko wymienia, to naprawde nie ma co oszczedzac. wiec nie panele z promocji z marketow, tylko balterio albo qs. Odpowiedz Link Zgłoś
mojdomtoja Re: parkiet czy panele a akustyka 15.05.12, 21:21 To fakt, że wszystko zależy z czego jest zrobiony strop ale przy desce trójwarstwowej najważniejsze jest by ją przykleić. Najlepiej zapoznaj się z instrukcją od producenta tam są podane wszystkie zalecenia, które na pewno pomogą. Jak wejdziesz na którąkolwiek deskę np. w barlinku to masz dokładne informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: KOSOBUCKI+IGNASIAK Re: parkiet czy panele a akustyka IP: *.home.aster.pl 25.05.12, 09:21 Zatrudniłam do budowy i remontu Tomasza Ingasiaka z Warszawy i Grzegorza Kosubuckiego z Gliwic. Odradzam ich usługi, gdyż uciekli z budowy, pobrali zaliczki i pracują na czarno bez faktur. Prac nie skończyli a to co po sobie zostawili to same niedoróbki i usterki. Odpowiedz Link Zgłoś
forum.master Re: parkiet czy panele a akustyka 25.05.12, 23:36 Gość portalu: KOSOBUCKI+IGNASIAK napisał(a): > Zatrudniłam do budowy i remontu Tomasza Ingasiaka z Warszawy i Grzegorza Kos > ubuckiego z Gliwic. Odradzam ich usługi, gdyż uciekli z budowy, pobrali zalic > zki i pracują na czarno bez faktur. Prac nie skończyli a to co po sobie zostawi > li to same niedoróbki i usterki. przykra sprawa, ale czy to wlasciwe miejsce do tego typu postow? zwlaszcza powtarzanych co pare wypowiedzi? sprawe lepiej chyba zglosic na policje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zenekfahowiec Re: parkiet czy panele a akustyka IP: *.tktelekom.pl 26.05.12, 08:57 Hahmenty jak nie chcom zapłacić za robotę to nie pójdom na policje bo sie bojom tylko narobiom kszyku wrzasku i chcom wystraszyć robola żeby nie zapłacić uczciwie. Takie to hamstwo. Zenekfachowiec Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: muzyk Mieszkanie w pluszach IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.12, 12:11 Na hałas docierający z zewnątrz (obojętnie jaki) tak naprawdę jest tylko jedna metoda. Szczelne okna i drzwi oraz redukcja wszystkiego w mieszkaniu co płaskie i twarde na rzecz pluszów, dywanów, grubych wykładzin, grubych fakturowanych tapet, zasłon i obrusów. Innej metody nie ma, niestety. Wszystkie opowieści o antyaukustycznych panelach, parkietach i farbach można włożyć między bajki dla dużych dzieci. Problem jest prozaiczny: gładkie - wytwarza i odbija dźwięk, miękkie - tłumi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: muzyk Re: Mieszkanie w pluszach IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.12, 12:18 Dodam jeszcze, że kiedyś mieszkałem w pokoju który miałem wytłumiony wg powyższych zasad i bez przerwy ćwiczyłem grę na altówce (odmiana skrzypiec). Za ścianą było mnie ledwo co słychać. Nikomu nie przeszkadzało. Moi znajomi z branży natomiast, bez przerwy użerali się z sąsiadami z powodu wytwarzanaego poziomu hałasu. Odpowiedz Link Zgłoś
volkenban Re: Mieszkanie w pluszach 27.05.12, 11:14 Wątpie by grubość czy twardość deski miała tu jakieś większe znaczenie, prędzej grubość ścian - jeśli są cienkie to nic nie wskórasz. Spytaj jednak specjalisty od paneli drewnianych, bo być może się mylę i znajdzie się odpowiednia deska podłogowa spełniająca Twój wymóg. Odpowiedz Link Zgłoś