Dodaj do ulubionych

Jak przygotować mieszkanie do sprzedaży?

11.02.13, 14:51
Pamiętaj o następujących rzeczach wspon.org.pl/jak-przygotowac-mieszkanie-do-sprzedazy-gazeta-dom-wydanie-z-dn-13-06-2012/
Obserwuj wątek
    • Gość: Monika Re: Jak przygotować mieszkanie do sprzedaży? IP: *.adsl.inetia.pl 19.02.13, 16:30
      Zgadzam się w pełni z treścią. Kilka lat temu szukałam mieszkania do kupna na warszawskim Ursynowie. Byłam w szoku kiedy idąc na umówione oglądanie mieszkania zastawałam stertę prania do prasowania w głównym salonie lub kuchnię zawaloną brudnymi naczyniami. Cztery lata temu sama sprzedawałam mieszkanie i nauczona doświadczeniem skrupulatnie sprzątałam mieszkanie, zrobiliśmy mały lifting (nie kosztowny) jak np. wykładzina na betonowym balkonie aby ładniej wyglądało lub pomalowanie jednej ściany, którą dzieci pobrudziły. Z przyjemnością i uśmiechem oprowadzałam kolejnych oglądających nie okazując im znudzenia. Mieszkanie sprzedaliśmy bardzo szybko i cudownym ludziom z czego bardzo się cieszę.

www.hitycenowe24.pl
    • hugovandog Re: Jak przygotować mieszkanie do sprzedaży? 19.02.13, 18:28
      Gazeta Deweloperska prawdę Ci powie....
      www.poznanskie-nieruchomosci.pl/media/biuletyn/katalog-promocje-nieruchomosci-02.pdf
      w tym albo w poprzednim wydaniu jest wywiad z osobami trudniącymi się zawodowo przygotowaniem domu do sprzedaży. Polecam!
    • Gość: lenna3 Re: Jak przygotować mieszkanie do sprzedaży? IP: *.icpnet.pl 13.08.13, 13:03
      Rok temu wystawiłam mieszkanie na sprzedaż w Warszawie, przez prawie 8 miesięcy nie znalazł się żaden kupiec. Cena nie była zawyżona, ludzie przychodzili oglądać, ale nikogo mieszkanie bardziej nie zainteresowało. Byłam już zdesperowana, ale na szczęście trafiłam na artykuł o home stagingu i zdałam sobie sprawę, że może z wyglądem mieszkania jest coś nie tak. Zgłosiłam się do firmy Dr. Dom & Home Staging: dr-dom.pl/. Umówiłam się na konsultację i okazało się, że mieszkanie wymaga paru zmian, było za bardzo "zagracone" przez, co pokoje wydawały się mniejsze. Mieszkanie niedużym kosztem przeszło metamorfozę, dzięki, której stało się bardziej uniwersalne dla potencjalnego klienta. Od razu po ponownym wystawieniu oferty mieszkanie cieszyło się bardzo dużym zainteresowaniem! Udało mi się je sprzedać w 3 tygodnie z niemałym zyskiem:) Polecam!
    • jkn-nieruchomosci Re: Jak przygotować mieszkanie do sprzedaży? 03.11.17, 06:50
      Przy sprzedaży nieruchomości bardzo ważne jest jej odpowiednie przygotowanie. Choć to dość oczywiste, wiele osób wciąż zapomina o odpowiedniej prezentacji nieruchomości: jej wcześniejszym wysprzątaniu, umyciu okien, wyplewieniu ogródka (jeżeli dot. to sprzedaży domu).

Najważniejsze jest pierwsze wrażenie, a te robi się tylko raz.

M.in. dlatego powstał zawód "home stager" i usługa "home stagingu". To właśnie dzięki wdrożeniu uwag home stagera wartość i zainteresowanie nieruchomością wzrasta w bardzo szybkim tempie.

Więcej na temat home stagera i jego usług można poczytać np. tutaj: https://www.jkn.com.pl/artykul,86
      • maciej9567 Re: Jak przygotować mieszkanie do sprzedaży? 17.11.17, 15:00
        W pełni się zgadzam!

Tylko że nie potrzebujesz home stagera - samodzielne przygotowanie nieruchomości jest łatwe. Więcej szczegółów masz np. tu: goldenhawk.pl/articles/view/21 Do dzieła!
    • damian_stokrotka Re: Jak przygotować mieszkanie do sprzedaży? 05.11.17, 18:36
      Mądry tekst. Znajomy kupił mieszkanie i się okazało, że w piwnicy ma niespodziankę a i w mieszkaniu zostało mnóstwo rzeczy poprzednich właścicieli. Warto wymagać pewnych rzeczy od samego początku :)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka