Dodaj do ulubionych

Ile może kosztować sufit podwieszany G-K w kuchni?

21.07.04, 14:33
Cześć

Powiedzcie pls ile "powinna" policzyć sobie firma wykonawcza za wykonanie
sufitu podwieszanego z płyt kartonowo gipsowych w małej, otwartej kuchni (ok
7 m2), w suficie ma być 5 albo 6 punktów świetlnych, są małe komplikacje bo:
pod tylną ścianą trzeba zabudować "rurę" od wyciągu a kratka od wentylacji
jest niestety dość nisko, z pół metra od sufitu więc trzebaby coś tam
wymyślić by to jakoś wyglądało i nie było widać rury, no i chciałbym by brzeg
części obniżonej od strony pokoju nie był prosty tylko wygięty w mały łuk.
Ale to przecież nie powinien być problem... Ile wykonanie czegoś takiego może
kosztować? A może moglibyście polecić jakiegoś wykonawcę (w Warszawie)

Pozdrawiam, P.
Obserwuj wątek
    • kumas Re: Ile może kosztować sufit podwieszany G-K w ku 21.07.04, 20:33
      Podaj więcej szczegółow: Czy masz już wszystkie materiały czy pozostawiasz to
      dla wykonawcy. Czy masz już konkretną wizje tego obniżenia czy też liczysz na
      sugestie ? Jak ma to byc wykończone i czy nie trzeba będzie w razie malowania
      pomalować większej powierzchni?
      I takich pytań może być jeszcze więcej ...jak tego się nie widzi.To wszystko
      wpływa na wycenę i w efekcie na koszt całkowity takiej usługi.

Zajmuję się wykańczaniem wnętrz więc jeżeli jesteś zainteresowany to pisz na
      priv.

• embercadero Re: Ile może kosztować sufit podwieszany G-K w ku 22.07.04, 00:10
        Nie mam nic, na razie jestem na etapie zastanawiania się czy to w ogóle robić.
        Chodzi mi o szacunkową kwotę ile to może mniej więcej kosztować, z materiałem,
        robocizną itp. Co do wykończenia - to na pewno sam sobie pomaluję, jeszcze nie
        jestem do końca pewien co będę w kuchni robił a co nie (to nie jest nowe
        mieszkanie i kuchnia jest zrobiona, także nie będę robił całej kuchni tylko
        kombinuję jakby tu ją trochę unowocześnić). Poza pomalowaniem - na razie nie
        mam pomysłu jak wykończyć, no ale chyba chodziłoby tylko o wykończenie od
        strony pokoju, od strony ścian kuchennych to i tak szafki zasłonią. Jak
        wykończyć zarówno od strony pokoju jak i to co zrobić z tą rurą od wyciągu -
        przyznam że nie do końca mam pomysł... Poza tym ze chciałbym by krawędź tego
        obniżenia szła łukiem a nie prosto. Mógłbyś rzucić jakąś kwotę? Rząd wielkości
        jakie to są koszty bo ja po prostu nie mam pojęcia...
        • Gość: zz_nowy Re: Ile może kosztować sufit podwieszany G-K w ku IP: 193.178.143.* 22.07.04, 16:13
          pewnie z 700 (materiały chyba się w tym nie zmieszczą)
          • crystal-gazer Re: Ile może kosztować sufit podwieszany G-K w ku 22.07.04, 23:39
            700 zł? Chyba żart. Góra 500.
        • kumas Re: Ile może kosztować sufit podwieszany G-K w ku 23.07.04, 18:57
          Myślę że wszystkie prace powinny zmieścić się w kwocie 500 zł.
    • Gość: vilejka Re: Ile może kosztować sufit podwieszany G-K w ku IP: *.proton.net.pl 25.07.04, 20:51
      mnie policzyli 50 zl za m2 sufitu(materiał+robocizna) dodatkowo te punkty po 20
      zł za każdy (sama robocizna),ale w W-wie pewnie ceny wyższe...
    • Gość: slawek Re: Ile może kosztować sufit podwieszany G-K w ku IP: *.icpnet.pl 03.08.04, 23:09
      w poznaniu 20 zl za metr zalezy czy z ociepleniem czy bez.Jezeli 50 to plyta
      podwojna .30-35 z wata i folia bierze sie na poddaszu na skosach.pozdrowienia

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka