Dodaj do ulubionych

Podklad pod panele - czy moze byc karton?

24.01.14, 00:24
Witam
Tytul troche przewrotny ;) Bedziemy zabierac sie za ukladanie paneli w nowym domu - od razu na wylewke. Kupimy oczywiscie podklad, ale mam pytanko czy ma sens pod ten podklad (miedzy betonem a podkladem) polozenie rowno docietego kartonu? Jako dodatkowej warstwy izolacyjnej? Moglby ktos poradzic?
Obserwuj wątek
    • czajka-przyczajka Re: Podklad pod panele - czy moze byc karton? 27.01.14, 11:55
      Dzieki za odpowiedzi. Rozumiem, juz papieru po kielbasie zbierac nie bede ;)
      A tak na powaznie, to po prostu sie zastanawialam, bo papier jednak dobrze izoluje. Jest to co prawda rozwiazanie malo standardowe, ale czasemi moze mozna by takie domowe triki zastosowac. Rozwiazania profesjonalne to jedno, ale z doswiadczenia (inne dziedziny zycia) wiem, ze warto cos zrobic po domowemu i szukac zamiennikow.
      Zeby nie bylo, podklady zamierzamy kupic i to jakies porzadniejsze, bo jednak nasza podloga (deska trojwarstwowa) idzie bezposrednio na beton, a zalezy nam, zeby nie byla bardzo zimna.
      • dr.hayd Re: Podklad pod panele - czy moze byc karton? 29.07.15, 10:24
        22 lata temu położyłem pod deskę barlinecką karton, bo innych podkładów wtedy nie było. Ta podłoga leży lepiej niż położona 8 lat temu na ekopor przez montera firmy, która sprzedawała podłogi.
      • pokrowiec Re: Podklad pod panele - czy moze byc karton? 29.05.22, 06:08
        Nie wolno dawać kartonu. Grzyb sie straszny robi!!!
    • jol484 Re: Podklad pod panele - czy moze byc karton? 19.01.23, 09:15
      u nas jest specjalna gąbka, ale to też ze wzgledu na ogrzewanie podłogowe

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka