Dodaj do ulubionych

jak sie mieszka w nieporecie?okolicy?

IP: *.narlington.nj.comcast.net 04.04.05, 02:01
zamierzam sie w tej okolicy budowac , napiszcie co jest tam uciazliwe ?co
fajne?jak w urzedzie?i tak ogolnie , no dalej przyszli moi sasiedzi
zapoznajmy sie, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: dobrydom1 Re: jak sie mieszka w nieporecie?okolicy? IP: *.chello.pl 04.04.05, 08:01
      no dalej przyszli moi sasiedzi
      > zapoznajmy sie, pozdrawiam

witam dobry pomysł taki apel o kontakt wyjąłeś/aś mi to z ust .
      Mieszkać w przjaznym środowisku ludzi to ważne i taka sąda jaką proponujesz
      jest mi na ręką.
      Choć nie znam, nazbyt dobrze tych okolic Nieporęty przez pewien czas
      dojeżdżałem drogą na Nieporęt ul . Płochocińską o okolicy las zabudowa
      podmiejska domków jednorodzinnych wiele swobodnej przstrzeni kanał żerański
      oraz zalew zegrzyński w zasięgu prawie jak za darmo można sobie popływać
      np.;kajakiem łódką etc. Wydaje się że to dość dobre miejsce
      do zamieszkania ta okolica . Nieporętu pod Warszawą w razie problemów z
      samochodem jakaś komunikacja publiczna też jest. Jak jest z planami
      zagospodarowania przestrzeni nie wiem ale zdaje się że jest dużo lepiej niż z
      planami zagospodarowania centrum Warszawy gdzie tylko 18% powierzchni ma jakieś
      plany zagospodarowania przestrzennego.
      No a ile za działką tak średnio za m2 możesz zdradzić czy to tylko takie
      mgliste twoje plany Pozdrawiam dobrydom1@wp.pl

• Gość: nieporetka Re: jak sie mieszka w nieporecie?okolicy? IP: *.narlington.nj.comcast.net 04.04.05, 13:22
        tego tez chce sie dowiedziec od sasiadow
      • Gość: dobrydom1@wp.pl Re: jak sie mieszka w nieporecie?okolicy? IP: *.chello.pl 04.04.05, 14:44
        Cześć odpowiedzi specjalnie wyczerpującej nie ma wobec tego pzwalam sobie na
        przesłanie inf i internetu strnieporęt zagospodarowanie przestrzenne
        www.bip.nieporet.pl/index.php?cmd=zawartosc&opt=pokaz&id=280
        Plany zagospodarowania przestrzennego

Obecnie na obszarze Gminy Nieporęt obowiązują następujące plany
        zagospodarowania przestrzennego:

- Miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego dla części sołectwa Michałów
        Reginów, z wyłączeniem Osiedli Nowopol i Kolejarzy.
        - Miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego obszaru "Dębina" – Jednostka
        I. uchwalony w dniu 1 kwietnia 2004r. uchwałą Nr 34/XXIII/04
        - Miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego obszaru "Dębina" (z
        wyłączeniem obszaru oznaczonego jako Jednostka I) uchwalony uchwałą Rady Gminy
        Nieporęt 41/IX/03 z dnia 2 czerwca 2003 roku.
        - Miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego dla obszaru części sołectwa
        Kąty Węgierskie w gm. Nieporęt, z wyłączeniem obszaru działek ewid. nr 226 –
        220, uchwalony uchwałą Rady Gminy Nieporęt Nr 42/IX/03 z dnia 2 czerwca 2003
        roku.
        - Zmiany w miejscowym planie szczegółowym zagospodarowania przestrzennego
        Południowego Wybrzeża Jeziora Zegrzyńskiego uchwalony w dniu 28 czerwca 2001r.
        uchwałą Nr 73/XLI/01
        - Zmiany w planie uproszczonym zagospodarowania przestrzennego Osiedla „Górki
        2”,uchwalony w dniu 27 kwietnia 2001r. uchwałą Nr 43/XXXVII/01
        - Miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego obszaru Nieporęt Nowolipie
        uchwalony w dniu 8 marca 2001r. uchwałą Nr 16/XXXIX/01
        - Miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego obszaru Zegrze – Wybrzeże
        Jeziora, uchwalony w dniu 7 grudnia 2000r. uchwałą Nr 167/XXXIV/2000
        - Miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego obszaru Nieporęt Pilawa –
        Wschód, uchwalony w dniu 8 marca 2001r. uchwałą Nr 15/XXXVII/01
        - Miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego Osiedla „Lipy”uchwalony w dniu
        28 czerwca 2001r. uchwałą Nr 74/XLI/01
        - Miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego obszaru „Leszczyna” (z
        wyłączeniem Jednostki III),uchwalony w dniu 13 lipca 2002r. uchwałą Nr
        149/LVII/02
        - Miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego obszaru części Nieporętu
        („Zakole Jeziora Zegrzyńskiego”), uchwalony w dniu 18 czerwca 2001r. uchwałą Nr
        92/LV/02
        - Miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego Placu Wolności w Nieporęcie,
        uchwalony w dniu 17 czerwca 1998r. uchwałą Nr 101/LVIII/98
        - Miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego Wybrzeża Jeziora
        Zegrzyńskiego – Pilawa., uchwalony w dniu 4 czerwca 1998r. uchwałą Nr 49/LVI/98
        - Miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego obszaru "Leszczyna" -
        jednostka III., uchwalony w dniu 20 marca 2003r. uchwałą Nr 11/VI/2003
        - Zmiany w miejscowym planie ogólnym zagospodarowania przestrzennego Gminy
        Nieporęt - część I, uchwalone w dniu 11 sierpnia 2003r. uchwałą Nr 15/XIII/03
        - Miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego obszaru Zegrze - Rybaki,
        uchwalony w dniu 10 lipca 2003r. uchwałą Nr 75/XI/03
        - Miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego obszaru przebiegu trasy
        gazociągu wysokiego ciśnienia Dn 700 pn „ Rembelszczyzna-Kawęczyn” w
        Rembelszczyźnie. uchwalony w dniu 10 lipca 2003r. uchwałą Nr 74/XI/03
        - Miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego dla obszaru Osiedla Kolejarzy
        w Michałowie Reginowie. uchwalony w dniu 25 października 2003r. uchwałą Nr
        209/XVII/03
        - Zmiany do miejscowego planu ogólnego zagospodarowania przestrzennego Gminy
        Nieporęt - część II, uchwalone w dniu 1 kwietnia 2004r. uchwałą Nr 15/XXIII/04
        - Zmiany do planu uproszczonego zagospodarowania przestrzennego Osiedla Górki 2
        w Nieporęcie.
        - Miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego dla obszaru części sołectwa
        Kąty Węgierskie w gm. Nieporęt cz.II uchwalony uchwałą Rady Gminy Nieporęt Nr
        XXX/106/04 z dnia 25 listopada 2004 roku.

Plany uchwalone i skierowane do ogłoszenia w Dzienniku Urzędowym Województwa
        Mazowieckiego:

Plany uchwalone i skierowane do Wojewody:

W trakcie opracowywania są poniższe miejscowe plany zagospodarowania
        przestrzennego oraz zmiany do planów zagospodarowania:

- Zmiany do planu uproszczonego zagospodarowania przestrzennego Osiedla Górki 2
        w Nieporęcie (działki nr 90/13, 90/14)

- Miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego dla obszaru przebiegu trzeciej
        nitki systemu rurociągów naftowych "Przyjaźń" - rurociągu naftowego DN 800 –

- Zmiany do miejscowego planu ogólnego zagospodarowania przestrzennego Gminy
        Nieporęt - część III. Część III planu obejmuje tereny przebiegu trasy "Olszynki
        Grochowskiej" oraz ulicy Chlubnej, a także wszystkich działek pominiętych w
        części I i II planu.

- Zmiany w miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego Placu Wolności w
        Nieporęcie
        - Miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego sołectwa Michałów Reginów, z
        wyłączeniem osiedli Nowopol i Kolejarzy - cz.IIa i IIb
    • Gość: Ethlinn Re: jak sie mieszka w nieporecie?okolicy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 20:43
      Witam;-)
      Mieszkam W Nieporecie od 24 lat, za pół roku wyprowadzam sie co prawda, ale mam
      nadzieję tu wrócić za kilka lat gdy stać mnie będzie na kupno domu.
      Mieszkam niedaleko gminy, właściwie wszędzie jest fajnie, do zeszlego roku nie
      narzekałam na nic, teraz trochę na korki (zwłaszcza w poniedziałki rano) i
      częstotliwość kursowania 705 w weekendy. Poza tym gmina jest dosć zadbana, wójt
      się stara, złe słyszałam opinie na temat gimnazjum w Nieporecie (to tak na
      wypadek gdybyscie chcieli tu posyłać dzieci do szkoły). Poza tym wiadomo -
      blisko Zalew, kanał żerański, mnóstwo miejsca na wycieczki rowerowe, mysle ze
      nie bedziecie żałować;-)
      Jesli chodzi o urząd - ja z nimi nigdy nie miałam problemów - ale fakt znam
      tych ludzi od dziecka, więc moze też i w tym rzecz;-)
      Zresztą jesli chodzi o problemy to najlepiej zajrzyjcie sobie na strone
      Nieporetu i poczytajcie pytania do Wójta:

www.nieporet.pl/index.php?cmd=wojt&opt=wykaz&kategoria=all
      Pozdrawiam, jakby co pytajcie;-)
      • Gość: nieporetka Re: jak sie mieszka w nieporecie?okolicy? IP: *.narlington.nj.comcast.net 04.04.05, 23:04
        dzieki , akurat mamy gimnazjaliste, dobrze , ze wspominasz o szkole. w urzedach
        pewnie tak jak wszedzie , zalezy od czlowieka. okolice widzialam na mapce
        tylko , moze to niepowazne , bardzo mi sie spodobala. i tak mysle , ze tam bede
        szukac miejsca dla naszej rodziny .moja przyjaciolka rozpoczyna w czerwcu
        budowe , wlasnie w nieporecie i tez mnie namawia , stad ten pomysl. podoba mi
        sie chyba)wlasnie oklica "lipy". podobno jest przeznaczona na domy z
        gabinetami , z biurami , ja planuje cos innego i nie mam pojecie jak bedzie z
        pozwoleniami , dlatego pytam o urzednikow.nasza przyjacilka nie ma tego
        problemu , na marginesie to znana w polsce logopeda, biuo w domu , co sadzicie
        o tych pozwoleniach na budowe?z biznesem , moze ktos wie co to jest dokladnie
        nieuciazliwa dzialalnosc gospodarcza?
    • Gość: nieee Re: jak sie mieszka w nieporecie?okolicy? IP: *.eranet.pl 05.04.05, 21:58
      No to współczuję. Właśnie sprzadaliśmy domek i ja się wyprowadzam. Nie
      zniosłabym dłużej tego dojeźdżania. Chcę jeszcze trochę pożyć, a nie tylko
      siedzieć w samochodzie. W weekend jest ok, ale w tygodniu to domek widziałam
      tylko nocą, bo resztę czasu spędzałam na dojazdach do Wawy.
      • Gość: nieporetka Re: jak sie mieszka w nieporecie?okolicy? IP: *.narlington.nj.comcast.net 06.04.05, 02:32
        dzieki , mam te komfortowa sytuacje , ze pracowac bede w domu , no moze przy
        domu, a dokad wyjezdzasz?moze jakas mala inspiracja dla mnie , byle nie do
        wawy, bo ja tam nie dam rady zyc , za duzo ludzi, pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka