Dodaj do ulubionych

Koszt budowy małego domku jednorodzinnego

IP: *.koronowo.sdi.tpnet.pl 25.04.05, 00:02
Mam pytanie.Ile może kosztować wybudowanie maleńkiego domku parterowego o
powierzchni użytkowej około 65 m kw.,bez piwnic i z nieużytkowym poddaszem
(jeden z tradycyjnych projektów do kupienia w necie). Jaki może być koszt
budowy (materiały,wykonawstwo,dokumenty). Mam małą działeczkę i chciałbym coś
na niej postawić,ale nie mam pojęcia ile muszę zgromadzić kasy.
Obserwuj wątek
    • Gość: dobrydom1@wp.pl Re: Koszt budowy małego domku jednorodzinnego IP: *.chello.pl 25.04.05, 08:36
      1350 zł m2 pod klucz tzn. z tynkami dociepleniem , prądem i wodą wewnątrz
      Studnię musisz zamówić oddzielnie ( wywiercenie ok. 3500 zł )
      Dobrze abyś miał żródło prądu na działce .
      Pozdrawiam i miłego budowania dobrydom1@wp.pl
      • Gość: murowany Re: Koszt budowy małego domku jednorodzinnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 19:01
        dobrydom, napisales nowicjuszowi cene, ktore zapewne uzyskujesz budujac w swojej technologii :) a na ktora niekoniecznie nowicjusz moze sie zdecydowac - podaj mu bardziej realna cene bo nowicjusz napali sie na ten "maly domeczek" a jak koszty skocza mu do 2000 zl/m2 to nic innego jak w leb sobie strzelic.
        Jak na mnie to taki dom kosztowalby cos miedzy 90.000 a 130.000 zl juz z vatem i przylaczami (jesli sa blisko) i stolarka.
        • babcia_kasi Re: Koszt budowy małego domku jednorodzinnego 25.04.05, 21:58
          No właśnie, przecież koszt 1 m kw.to co najmniej 1350 zł, a jak dałam
          ogłoszenie o sprzedaży domu (1999r), ok.300 m)i podałam cenę ok. 450 tys., to
          jeden z panów zakpił ironicznie "chyba z basenem z podgrzewaną wodą".Ludzie
          pojęcia nie mają, czy co?
          • Gość: murowany Re: Koszt budowy małego domku jednorodzinnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 22:03
            No wiesz, im wieksza chalupa tym koszt 1 m2 wychodzi mniejszy:)
            No chyba, ze ktos chce zlote klamki i debowe schody.
          • Gość: dobrydom1@wp.pl Re: Koszt budowy małego domku jednorodzinnego IP: *.chello.pl 26.04.05, 10:15
            Szanowna pani nie znam Pani domu , może to eXtra rezydencja z marmurami itd. i
            wówczas ma pani pewne szanse na taką cenę , ale jeśli to tylko dom budowany
            najdroższą z metod tzw. systemem gospodarczym to jest pani w sytuacji jak
            właścicielka starego poloneza . Trudno będzie to sprzedać za okazjonalnie
            wysoką cenę . Zastrzegam , że nie jestem pośrednikiem a swoje opinie wydaje na
            podstawie obserwacji moich znajomych , którzy znaleźli się w podobnej sytuacji
            jak pani
            Tzn. nie liczyli się z kosztami w trakcie budowy , a teraz nawet nie mogą
            odzyskać włożonych w budowę pieniędzy i nakładów pracy własnej,
            Życzę pani powodzenia współczuję zaskakującego zdarzenia , że domy generalnie
            stały się tańsze niż kilka lat wcześniej a zwłaszcza domy nie do końca
            wykończone jest ich w Polsce ponoć około 500 000 ( GUS )
        • Gość: dobrydom1@wp.pl Re: Koszt budowy małego domku jednorodzinnego IP: *.chello.pl 26.04.05, 10:34
          Gość portalu: murowany napisał(a):

> dobrydom, napisales nowicjuszowi cene, ktore zapewne uzyskujesz budujac w
          swoje j technologii :) a na ktora niekoniecznie nowicjusz moze sie zdecydowac -
          podaj mu bardziej realna cene bo nowicjusz napali sie na ten "maly domeczek" a
          jak koszty skocza mu do 2000 zl/m2 to nic innego jak w leb sobie strzelic.
          > Jak na mnie to taki dom kosztowalby cos miedzy 90.000 a 130.000 zl juz z
          vatem i przylaczami (jesli sa blisko) i stolarka.

Szanowna pani nie znam Pani domu , może to eXtra rezydencja z marmurami itd. i
          wówczas ma pani pewne szanse na taką cenę , ale jeśli to tylko dom budowany
          najdroższą z metod tzw. systemem gospodarczym to jest pani w sytuacji jak
          właścicielka starego poloneza . Trudno będzie to sprzedać za okazjonalnie
          wysoką cenę . Zastrzegam , że nie jestem pośrednikiem a swoje opinie wydaje na
          podstawie obserwacji moich znajomych , którzy znaleźli się w podobnej sytuacji
          jak pani
          Tzn. nie liczyli się z kosztami w trakcie budowy , a teraz nawet nie mogą
          odzyskać włożonych w budowę pieniędzy i nakładów pracy własnej,
          Życzę pani powodzenia współczuję zaskakującego zdarzenia , że domy generalnie
          stały się
          tańsze niż kilka lat wcześniej a zwłaszcza domy nie do końca wykończone jest
          ich w Polsce ponoć około 500 000 ( GUS )

Murowany chyba nie sądzisz ,że będę tu reprezentował interesy ludzi z zarowaną
          głową Kszt domu jak najbardziej aktualny przygotowałem nawet umowę wstępną tak
          na wszelki wypadek dla inwestora Ew. budowa będzie z materii tradycyjnej po
          przedstawieniu przez inwestora i sprawdzeniu przez nas projektu budynku .

Umowa i sposób efektywnego zbudowania domku na str. internetu gazeta.pl
          w skrzynce pocztowej znajdziemy więcej szczegułów nawet i to czego tak
          panicznie boi się murowany ( ew. może zostać bezrobotny )
          Otworzyć proszę stronę wwww.gazeta.pl klikasz w pocztę
          w miejsce login wpisać proszę dobrydom2
          w miejsce hasło wpisać proszę dobry
          Proszę otworzyć załącznik ze szczególami z czego dom i skąd pieniądze na dom

Na ostatniej stronie załącznika umowa o realizację domku
          Pozdrawiam wszystkich i miłego budowania życzę dobrydom1@wp.pl

Uwaga p.s. Ew. udział w spotkaniu w centrum W-awy oczywiście
          dobrowolny ale byłoby dobrze Was spotkać i pogadać z nimi właściwie im tylko
          zrozumiałym językiem . Do zobaczenia dobrydom1@wp.pl
    • erzecznikknauftherm Re: Koszt budowy małego domku jednorodzinnego 11.08.14, 11:19
      Przy wyborze projektu i w trakcie realizacji proszę także brać pod uwagę późniejsze koszty eksploatacji budynku. I tutaj największe znaczenie ma wybór termoizolacji, jej parametrów oraz grubości, ponadto wszelkie instalacje (ogrzewania, elektryczna) także generują określone koszty.
      e-rzecznik Knauf Therm
    • wybieramprojekt-pl Re: Koszt budowy małego domku jednorodzinnego 14.08.14, 09:59
      Koszty budowy domu o powierzchni ok. 65m2 to koszt:
      - do stanu surowego zamkniętego: ok. 95.000 zł netto
      - do stanu tzw. "pod klucz" : ok. 145.000 zł netto
      Koszty budowy można obniżyć wykonując część prac sumptem gospodarczym.

Zobacz: Praktyczny Kurs Budowy Domu.
      Gość portalu: nowicjusz napisał(a):

> Mam pytanie.Ile może kosztować wybudowanie maleńkiego domku parterowego o
      > powierzchni użytkowej około 65 m kw.,bez piwnic i z nieużytkowym poddaszem
      > (jeden z tradycyjnych projektów do kupienia w necie). Jaki może być koszt
      > budowy (materiały,wykonawstwo,dokumenty). Mam małą działeczkę i chciałbym coś
      > na niej postawić,ale nie mam pojęcia ile muszę zgromadzić kasy.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka