Dodaj do ulubionych

mały domek 70 m dach dwu spadowy

IP: 62.233.138.* 15.07.05, 13:16
mam działkę uzbrojoną ale nie mam pieniędzy na taki domek i mam pytanie czy
bank udzieli mi kredytu na sfinansowanie 100 % wartości na zbudowanie i
wykończenie? dziękuję za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • Gość: BR Re: mały domek 70 m dach dwu spadowy IP: 212.182.97.* 15.07.05, 13:23
      Na taki domek potrzeba około 150 000zł. Raczej będzie trudno uzyskać taki
      kredyt.
      • Gość: artur Re: mały domek 70 m dach dwu spadowy IP: *.chello.pl 15.07.05, 14:49
        750 zł miesięcznie musisz spłacać przez co najmniej 20 lat.
        Udowodnij 500zł na osobę + opłaty za utrzymanie domu 450 zł +
        ew. koszty utrzymania dziecka 450 zł. samochodu itd. Bank jak
        przysłowiowy żyd (bez urazy taka metafora ) wyliczy Ci wszystko i
        zastosuje swoje procedury
        każdy bank ma swoje pomysły ale bardzo podobne .

Generalnie jeśli jesteś młoda/y piekna/y i bogata/y dostaniesz kredyt
        W ogóle nie liczy sie prawie że już coś masz jak np: dziłkę sznse na pracę
        dobre wykształcenie Dla lichwiarzy ( banki w R.P. ) nie ma to znaczenia

P.s . przepraszam są odstępstwa jesteś może z grona rodzin osób znajomości
        z pleczmi ( poseł , senator , sędzia , prokurator ) a przynajmniej z grona
        rodziny sławnych zwykłych , niezwykłych jak np: skoczek Małysz za poręczeniem
        nawet przez tel. To także dostaniesz kredyt.
        Reszta won banki nie są dla biedaków Biedacy mogą tylko wpłacać swe
        marne nadwyżki za 3,5 % rocznie odsetek jałomużny od banku .

Jak się masz autorko/rze topiku . Powodzenia w marzeniach artur
        • spad_ukp Re: mały domek 70 m dach dwu spadowy 15.07.05, 23:58
          Co za głupoty człowieku piszesz. Zanim coś wyskrobiesz na forum dwa razy się
          zastanów. Teraz dostać kredyt hipoeczny jest tak bardzo łatwo, że łatwiej chyba
          być nie może.

Kolejny idiota myślący, że wszyscy go dokołą okradają i że żyje w świecie
          układów i afer. Walnij się dwa razy w swój pusty łeb to może coś tam zadzwoni.
    • Gość: klaaksoon Re: mały domek 70 m dach dwu spadowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 23:14
      Jeśli masz prace masz kredyt.... czasy się zmieniły. Teraz 3,15 % CHF do 35 lat.
    • Gość: artur Re: mały domek 70 m dach dwu spadowy IP: *.chello.pl 16.07.05, 08:48
      Klakson
      Naczytałeś się reklam bankowych czy dostałeś już kredyt większy niż
      na wakacje , albo kupo roweru . Próbowałeś pożyczyć kilkaset tysięcy
      Banki dalekie są od współpracy z klientem .Twoje zarobki 1000-1600 zł
      (przeciętne wynagrodzenie dla młodych zdolnych) po szkołach i studiach
      możesz sobie włożyć wiesz gdzie.
      Dla banków polskich musisz być dojną krową wszelkie ryzyko walutowe kursów
      ew. załamanie się wartości złotych w stosunku do euro i $ musi ponosić
      wyłącznie klient banku. Wszelkie gotowe już umowy z bankiem są nie
      negocjowalne , żaden prawnik działający w interesie klienta nie radziłby
      podpisać umów bankowych aż tak wyśrubowanych w roszczeniach wobec klienta
      wymogów banków
      Trzeba przyznać że jest nieco lepiej niż kilka lat wcześniej
      kiedy oprocentowanie za kredyt na dom w zł. banki wyliczyły sobie na 21%
      rocznie . osób fizycznych Oprocentowanie bonów emitowanych przez skarb
      państwa spadło dla banków 15% do ok. 7 % .

Teraz banki chcą nadrobić w ilości utraconych wówczas klientów kiedy
      zajmowano się głównie kupnem i handlem bonami skarbowymi.Teraz banki robią
      masę piany wrzawy jakie to niby warunki mają korzystne 1,5 % oprocentowania
      oblepiane są tym bełkotem całe szyby witryn banków i nic Bo jak wejdziesz
      do środka zapytasz spróbujesz to okazuje się , że kredyt na 20 ; a z łaski
      jako frajerowi pozwolą Ci na owe rzekome 1,5 % przez kilka miesięcy a potem
      dla osłody dowiesz się że teraz to nawet za złożenie i rozpatrzenie wniosku
      już nie zapłacisz 200 zł jak to było kilka lat wcześniej Hii Hii Hiii
      ale mi łaska . Socjotechnika chwytu reklamowe łapanie na siłę klienta
      tylko to się zmieniło na korzyć .

Powodzenia w staraniach o kredyt na dom , mieszkanie
      • Gość: klaaksoon Re: mały domek 70 m dach dwu spadowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 11:00
        Hipoteczny w Milenium.... po prostu zajdź i zapytaj......reklama nie ma na mnie
        wpływu, zapewniam ;)
        • Gość: grześ Re: mały domek 70 m dach dwu spadowy IP: *.chello.pl 16.07.05, 13:42
          A ty pytałeś jest sobota bank nie czynny podziel się wiedzą podpowiedz
          nam co ci zaoferował ten ,,nadzwyczajny,, bank Hipoteczny Milenium ...
          A może już jesteś śzczęśliwcem ....

Napisz nam dochów np: 2000 zł. obciążenia o % ( twoja sytuacja może być inna)
          pracuję od 4-rech miesięcy mam 21 lat dali mi ((( ..........))) zł. kredytu.
          A najlepiej podaj jewsze nazw. i tel. osoby z banku która nam pomoże
          nie żądając wcześnie jakiś opłat manipulacyjny 100 - 200 zł.
          • Gość: klaaksoon Re: mały domek 70 m dach dwu spadowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 21:18
            Wiele banków ostatnio zmieniło strategie.... kredyt hipoteczny, nic nie
            tracą ..wypłate masz w transzach. Reasumując wole spłacać 600 PLN a nie płacic
            czynsz 550. Nie interesuje mnie bank, tylko jego warunki.... warto pytać
            np.. mozna stracić prace...i poprosić o zaprzestanie spłaty np o 1 rok. teraz
            jest wszystko do uzgodnienia. I najwazniejsze, warto mieć ręce, lub samemu coś
            zrobić. Na tych warunkach mozna nawet zarobić. ;)
            • Gość: grześ Re: mały domek 70 m dach dwu spadowy IP: *.chello.pl 16.07.05, 23:37
              W końcu nie wiem dostałeś ten kredyt czy nie Czy twoje wypowiedzi są z
              marzeń o kredycie pomieszane z rzeczywistością . Pytanie była dość proste
              czy i ile mogłeś dostać mając np: 2000-zł dochodów 4 miesiące stażu pracy
              i 21 lat.
              • Gość: klaaksoon Re: mały domek 70 m dach dwu spadowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 05:04
                Idź w poniedziałek do kilku banków powiedz dzień dobry ...i podziel sie
                refleksjami.... proponuje Tu na forum.
                Siedzenie przed kompem nie wszystko załatwi, i to mnie martwi bo często bywam
                tam o co dbam.
                • Gość: grześ Re: mały domek 70 m dach dwu spadowy IP: *.chello.pl 17.07.05, 08:49
                  klaaksoon
                  Żaden bank w R. P nie zaryzykuje pożyczenia pieniędzy na dom
                  biednenu potencjalnemu klientowi który ma dochody rzędu 1000 -2000 zł .
                  A niestety takie średnie dochody wykazuje wielu Polaków .Już ci pisałem
                  500 zł na utzymanie 450 zł na mieszkanie , 450 na dziecko ew 450 zł na
                  niepracyjącą żonę lub innego członka rodziny jak masz jeszcze samochód
                  kupiłeś ś może pralkę na kredyt 150 zł telewizor 100 zł lodówkę 150 zł
                  Zapomnij o szansach na kredyt jesteś w wykazie Bank w pół godziny dostanie
                  informacje od innego banku firmy sklepu Ile jesteś winien komu i wypadasz z
                  tzw. banków z niczym szkoda czasu .
                  • Gość: rob Re: mały domek 70 m dach dwu spadowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 02:39
                    Jeśli zarabia 2000 to kredyt dostanie. Ja osobiście jestem pracownikiem banku,
                    ale nie takiego molocha tylko Spółdzielczego. Zarabiając kilka lat temu około
                    800 dostałem 35000 na kupo mieszkania (PKO BP) teraz planuje kupić dom na rynku
                    wtórnym (stary) i od dłuższego czasu śledzę oferty banków. Osobiście chyba tym
                    razem zdecyduję się na BOŚ (Bank Ochrony Środowiska)mają do 16 września
                    promocję. We CHF 1,77% (1pp + LIBOR6 przez cały okres kredytowania)nawet na 100%
                    inwestycji + ubezpieczenie (ale to też zależy od zabezpieczenia).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka