Dodaj do ulubionych

Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mieć ...

14.12.06, 10:49
Jakie narzędzia są w Waszych domach? Co jeszcze jest niezbędne, a z których wymienionych w artykule narzędzi zrezygnowaliście?
Prosimy o komentarze.
Obserwuj wątek
    • Gość: aa Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie IP: 195.150.94.* 14.12.06, 20:50
      hyhy
      • Gość: Anzelm Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie IP: 83.168.106.* 14.12.06, 20:51
        jesli jestes zapalonym majsterkowiczem to powinienes miec to i to i to... szkoda
        tylko ze jestes ciota i sam nie wiesz co sie jak nazywa i do czego sie przydaje.
        czytasz pewnie mens health a takze logo
        • Gość: Kazio Dobre! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 22:24
          Jaki sprzęt powinien mieć facet? Co najmniej 20 cm.
          Gazecie gratulujemy tematu i bezpruderyjnego stawiania pytań.
          A propos tematu, minister Wasserman ma wagę.
          • poszeklu Apteczka, drabina, okulary, poradnik-ksiazka 15.12.06, 13:19
          • Gość: bamboos1 Re: Dobre! IP: *.chemia.pk.edu.pl 15.12.06, 14:24
            > Jaki sprzęt powinien mieć facet? Co najmniej 20 cm.

No dobra, ale po co w takim razie miarka metalowa PIĘCIOMETROWA !!!
            Rozumiem że czasem trzeba sobie zmierzyć, ale na przyrost w tej skali raczej
            nie ma co liczyć, a nawet gdyby zdarzył się cud, to narzędzie takie straci swą
            funkcjonalność
      • mike-great Wasserwaga 14.12.06, 22:01
        Wasserwaga
        • Gość: smutas Re: Wasserwaga IP: *.dsl.bell.ca 14.12.06, 23:49
          pieruna, kup sie sam bukfel i laubzega, a i kibel sztomu do elektycznego
          pyrlika. a potem to ino se szluga zakusz...
        • Gość: mr x piła kątowa to tez raczej kazdy ma IP: 83.238.82.* 15.12.06, 08:17
          i szlifierka oscylacyjna tez sie przydaje
      • Gość: mister-majster Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 00:40
        ten artykuł jest raczej dla kobiet oraz dla podwójnie leworęcznych mężczyzn.
        Żenada. Książkę napiszcie następnym razem "o przydatności miary w życiu
        codziennym" lub "Jakimi narzędziami wbić gwoździa".
    • Gość: słodowy Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 20:51
      wykrywacz metalu zeby /wyczuc/ kable w scianie albo profile w scianie GK :D
    • Gość: ... Ja mam dużo narzędzi, ale najbardziej przydaje się IP: 64.124.166.* 14.12.06, 20:52
      zwykły scyzoryk i kombinerki :-)
    • Gość: t.o. Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mieć .. IP: 38.116.192.* 14.12.06, 20:53
      Link powinien byc: "jaki sprzet powinien miec facet, LUB LASKA"
      pozdrowienia
    • Gość: lutek co za głupkowaty artykuł !! IP: 80.50.232.* 14.12.06, 20:54
      To chyba są porady dla jakiś kompletnych idiotów. Proponuję jesze napisać jak
      się używa młotka i do czego służą gwoździe.
      • Gość: postri Re: co za głupkowaty artykuł !! IP: *.dip.t-dialin.net 14.12.06, 21:18
        dokladnie-po co pisac takie bzdety,wyglada to jak intrukcja dla jakiegos idioty
        co nagle dostal mieszkanie z nieba i teraz bedzie sie zastanawial co dalej.
        Takich ludzi nie ma , przynajmniej w Polsce.
        • mariola112 Re: co za głupkowaty artykuł !! 15.12.06, 08:52
          Sami geniusze i specjaliści!!! A jak wołasz hydraulika czy innego magika do
          domu to zawsze cos spieprzą!! Wiecej pokory Panowie specjalisci!!
    • Gość: pether_23 Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 20:56
      Przepraszam, czy tytuł ma celowo podtext erotyczny?Jeszcze ta miarka na głównej
      stronie...
    • aisablri Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie 14.12.06, 20:58
      Głupi tytuł artykułu- czyli kobieta nie powinna mieć zestawu z narzędziami?
      • Gość: n Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 21:26
        kobieta powinna mieć chłopa z takim sprzętem;]
    • Gość: grf Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie IP: *.chello.pl 14.12.06, 20:58
      Artykuł jak na zaliczenie przedmiotu w liceum :)
      Nie chodzi tu jedynie o formę tylko o treść - pisać w gazecie o budowaniu i
      urządzaniu mieszkań że facet musi mieć młotek i kombinerki zakrawa na żart w
      stylu "włoski dla początkujących" Monty Pythona .
    • magdalaena1977 Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie 14.12.06, 21:03
      Od razu jak klikałam na tytuł, przypuszczałam, że chodzi o narzędzia budowlane.
      Ale co do zawartości merytorycznej - to byłby raczej artykuł do Twojego stylu
      pod tytułem "odebrałaś klucze i co dalej".
      Ja po kupieniu mieszkania zainwestowałam w narzędzia IKEA - akurat to co wymienili
      (młotek, kombinerki, klucz, śrubokręt) w gustownym pudełku za 19,99 zł i
      wszystkim paniom polecam tę opcję.
      • Gość: czarkowski Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 21:14
        Mam same tanie elktronarzedzia typu wiertarka z udarem z marketu za 29zl i
        szlifierka katowa 115mm pegasus tez za 39zl.Wiertarke mam 3 lata,wierve gdzie
        chce i jest bezawaryjna.Szlifierka pociąlem 20 przesel ogrodzeniowychi dalej
        dziala
        • Gość: biedaczek te wiertarki za 39 to nędza IP: *.telprojekt.pl 14.12.06, 21:58
          mam taką i wywiercić cos w nośnych ścianach sie tym nie da, jest po prostu za slaba
          jak pozyczam se od znajomego dobra wiertarke to sama wierci w takich scianach - nie wiem ile kosztowala ale wysilku nie wymaga zadnego :)
          • Gość: AB Re: te wiertarki za 39 to nędza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 00:42
            Bo trzeba z udarem pneumatycznym, wtedy sama wierci. ALe już od 100 zł coś
            takiego można kupić (chyba, że profi, to od 600 ;)
      • Gość: Agnieszka Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie IP: *.lanet.net.pl 14.12.06, 21:15
        Nie wierzę w długą przydatność zestawu za 19,99 zł :). Za tyle warto np. kupić
        dobry śrubokręt, żeby nie walczyć z takimi za 5 zł, które się po pewnym czasie
        ścierają i nadają jedynie do drapania po głowie.
        Poza tym kupowanie wierteł w kompletach! Z naszego domowego doświadczenia są to
        wiertła wybitnie jednorazowego użytku, a do betonu niestety należy kupować
        bardzo porządne i dość drogie wiertła, sprzedawane pojedynczo.
        • Gość: support.agent zestaw z ikea za 19.99 pln jest super! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 22:18
          Na początek polecam, jakość jest bardzo ok.

pzdr,
          sa
    • Gość: aleksandra Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mieć .. IP: 83.145.166.* 14.12.06, 21:22
      Facet powinien miec co najmniej 30 cm
      • Gość: sceptyk Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.12.06, 21:47
        chyba słoń
      • Gość: ... To może sobie cipkę skróć IP: 64.124.166.* 14.12.06, 23:40
        bo takich "narzędzi" za wiele nie spotkasz, no chyba, że na półce w "seksszopie"
        • Gość: hiehie Re: To może sobie cipkę skróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 00:04
          uuu jakis kompleks wskoczył :p
    • migally Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie 14.12.06, 21:24
      Przeczytałem tylko pierwsze trzy zdania + może ze trzy na wyrywki z całego
      artykułu. Głupi artykuł. Każdy facet powinien coś niecoś znać się na rzeczach
      technicznych i mieć jakiś tam zestaw narzędzi. Ja mam tego tyle, że mógłbym
      długo wymieniać. Setki kluczy, śrubokrętów, wiertarek, szlifierek itp. Spawarki,
      kompresory, agregaty prądotwórcze, tokarki, piły, pompy, giętarki, nawet wózek
      widłowy, koparkę, "ostrówek" i jeszcze iinne szpeja... Acha, jeszcze mały walec
      też mam :)
    • Gość: JAS Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mieć .. IP: *.adsl.alicedsl.de 14.12.06, 21:27
      Cos w rozporku
    • smalltownboy Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie 14.12.06, 21:30
      23 cm jak mój mąż.
      • Gość: JAS Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie IP: *.adsl.alicedsl.de 14.12.06, 21:31
        A 27 to nie laska
      • Gość: garibaldi Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 08:30
        23 cm? Oj to musi boleć :(
    • wesoly_siewca_pesymizmu Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie 14.12.06, 21:34
      redakcja napisała:

> Jakie narzędzia są w Waszych domach? Co jeszcze jest niezbędne, a z których wym
      > ienionych w artykule narzędzi zrezygnowaliście?
      > Prosimy o komentarze.

Spokojnie radzę sobie za pomocą noża tapicerskiego, dwóch śrubokrętów i młotka.
      Nic więcej nie jest mi potrzebne do szczęścia.
    • Gość: zalamany_Roscislaw Redakcjo prosze o rade.... IP: *.pools.arcor-ip.net 14.12.06, 21:46
      W swojej codziennej praktyce majsterkowiczowej, niezmiennie od lat uzywam mlotka
      slusarskiego 800 g. Trzymam go w domu, ale nie z innymi narzedziami tylko w
      osobnej, metalowej, blyszczacej skrzyneczce. To zaczelo sie jeszcze latem. Byla
      wtedy promocja w <...> na szlifierki katowe, cale plastikowe ale bardzo ladnie
      wykonane. No i wtedy Go zobaczylem. Lezal na regale. Slusarski 650 g. To bylo
      jakby rozdarly sie niebiosa. Bylem zupelnie oczarowany. Spedzilismy razem
      cudowny dzien. Wieczorem, kiedy zamykali sklep, wczepilem sie w regal z calych
      sil. Walczylem dzielnie i gdyby ochroniarze nie uzyli breszki na moje palce to
      chyba po dzis dzien stalbym przy regale. Po pracy zaczalem sie wymykac do sklepu
      i spedzalem cala sobote oczywiscie rowniez poza domem. To trwa juz tyle czasu
      ale wciaz nie wiem co mam zrobic. Jak to powiedziec temu 800 g ze sie zakochalem
      w 650? Redakcjo pomoz!
      • Gość: Jan Osik Re: Redakcjo prosze o rade.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 21:56
        Miałem podobne odczucia, kiedy pierwszy raz zobaczyłem młotek z hartowanej stali w oprawie ze skóry, niestety kosztował 300 zł i miał grawerkę na obuchu po angielsku "nie używać do ciężkich prac". To był młotek jak szabla u oficera, piękny...chce go jeszcze raz zobaczyć...!!!
    • zigmail7 Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mieć .. 14.12.06, 21:46
      Facet powinien mieć NÓŻ.
      • Gość: zblazowanaszuja Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie IP: *.aster.pl 14.12.06, 21:54
        Eh, ludziska.Nic nie rozumią.Przecież święta idą.Laski kombinują jak tu
        osobistym narzeczonym pod choinką dogodzić prezentem.A tu trrrach: taki
        superpomysł! PŁASKOSZCZYPY i LAUBZEGE mu kupić !!!WHOOA!
        • wesoly_siewca_pesymizmu Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie 14.12.06, 21:56
          jakbym dostał pod choinkę coś takiego to pewnie bym tym sobie rytualnie urwał
          głowę.
          • Gość: zblazowanaszuja Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie IP: *.aster.pl 14.12.06, 21:59
            Oj,Kochanieńki, ja to bym sobie co gorsze chyba urwał.Razem z korzeniem.
    • Gość: Fundak Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie IP: *.debica140.tnp.pl 14.12.06, 21:49
      Według mnie brakuje w tym wykazie wkrętarki. Za to wykreśliłbym gniazdko i
      kontakt. Jakoś do tej pory nie spotkałem się żeby były potrzebne schowane
      gdzieś w domu. Jakoś też gwoździe nie są że tak powiem niezbędne, ponieważ o
      wiele skuteczniejszym i łatwiejszym w użyciu rozwiązaniem są wkręty (oczywiście
      w parze z wkrętarką). Do działu dla zaawansowanych dodałbym jeszcze mini
      wiertarko- szlifierkę. Idealna do drobnych i precyzyjnych prac.
    • Gość: pies na laski Jaki sprzęt powinien mieć facet ? IP: *.imperiumpw.pl 14.12.06, 21:58
      Co najmniej taki..:
      www.mebletapicerowane.pl/lozko/9f_15.jpg
      No i oczywiście ..laski !..;)
      http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.leksikon.org/images/laski_harold.jpg&imgrefurl=http://www.leksikon.org/art.php%3Fn%3D1543&h=201&w=198&sz=6&hl=pl&start=59&tbnid=1X0zRJNJp8PRsM:&tbnh=104&tbnw=102&prev=/images%3Fq%3Dlaski%26start%3D40%26ndsp%3D20%26svnum%3D10%26hl%3Dpl%26lr%3D%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official_s%26sa%3DN
    • Gość: turtlezzz "...tym, którzy nie potrafią wbić gwoździa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 21:58
      "Zwijana miara stalowa zwana popularnie ?metrówką? przyda się nawet tym, którzy nie potrafią nawet wbić gwoździa"

Rozumiem, że autor zakłada, że zwraca się do czytelnika, który nie ma żadnego doświadczenia. Ale bez przesady !

Nie ma ludzi, którzy nie potrafią wbić gwoździa. Są najwyżej tacy, którzy jeszcze tego nie robili. Ale ile czasu może zająć nauka ? 10 sekund ?
    • douglasmclloyd Bez mlota nie robota 14.12.06, 21:58
      Ostatnio kupilem kompresor i zestaw narzedzi na powietrze, przydaje sie w domu i
      przy dlubaniu w samochodzie.
    • middoo Moj jest mały... ale technik;) 14.12.06, 22:01
      Coz za artykul zmienil moje zycie!
    • Gość: eeeeeeeeeeee Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie IP: 217.153.246.* 14.12.06, 22:15
      Dziwne ale klikajac na ten temat mialam co innego na mysli. Ciekawe czy tylko ja?
      • Gość: hgw Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 22:20
        pewnie myślałaś o podnośniku hydraulicznym
    • Gość: marcin Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie IP: *.97-81-70.mc.videotron.ca 14.12.06, 22:19
      Numer telefonu do "pana majstra" i zestaw pierwszej pomocy niejednokrotnie
      przydatny domoroslym majsterkowicza, ktorzy widzieli jak sie cos robi i sami
      prubuja to powtorzyc. A swoja droga to juz rzeczywiscie musi byc w
      Polsce "cienko" z fachowcami skoro gazeta daje takie porady.
      • Gość: hgw Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 22:22
        wyjechali do obcych landów. co ty gazet nie czytasz?
        • Gość: marcin Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie IP: *.97-81-70.mc.videotron.ca 14.12.06, 22:26
          Czytam gazeta ale niestety, czy raczej stety naleze do tych co wyjechali.
          Warunki pracy w porownani z Polskimi o niebo lepsze o pieniadzach nie bede
          pisal bo i po co?
    • Gość: domownik Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie IP: *.range81-152.btcentralplus.com 14.12.06, 22:27
      Lutownica
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka