redakcja 14.12.06, 10:49 Jakie narzędzia są w Waszych domach? Co jeszcze jest niezbędne, a z których wymienionych w artykule narzędzi zrezygnowaliście? Prosimy o komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: aa Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie IP: 195.150.94.* 14.12.06, 20:50 hyhy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anzelm Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie IP: 83.168.106.* 14.12.06, 20:51 jesli jestes zapalonym majsterkowiczem to powinienes miec to i to i to... szkoda tylko ze jestes ciota i sam nie wiesz co sie jak nazywa i do czego sie przydaje. czytasz pewnie mens health a takze logo Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kazio Dobre! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 22:24 Jaki sprzęt powinien mieć facet? Co najmniej 20 cm. Gazecie gratulujemy tematu i bezpruderyjnego stawiania pytań. A propos tematu, minister Wasserman ma wagę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bamboos1 Re: Dobre! IP: *.chemia.pk.edu.pl 15.12.06, 14:24 > Jaki sprzęt powinien mieć facet? Co najmniej 20 cm. No dobra, ale po co w takim razie miarka metalowa PIĘCIOMETROWA !!! Rozumiem że czasem trzeba sobie zmierzyć, ale na przyrost w tej skali raczej nie ma co liczyć, a nawet gdyby zdarzył się cud, to narzędzie takie straci swą funkcjonalność Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: smutas Re: Wasserwaga IP: *.dsl.bell.ca 14.12.06, 23:49 pieruna, kup sie sam bukfel i laubzega, a i kibel sztomu do elektycznego pyrlika. a potem to ino se szluga zakusz... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mr x piła kątowa to tez raczej kazdy ma IP: 83.238.82.* 15.12.06, 08:17 i szlifierka oscylacyjna tez sie przydaje Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mister-majster Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 00:40 ten artykuł jest raczej dla kobiet oraz dla podwójnie leworęcznych mężczyzn. Żenada. Książkę napiszcie następnym razem "o przydatności miary w życiu codziennym" lub "Jakimi narzędziami wbić gwoździa". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: słodowy Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 20:51 wykrywacz metalu zeby /wyczuc/ kable w scianie albo profile w scianie GK :D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ... Ja mam dużo narzędzi, ale najbardziej przydaje się IP: 64.124.166.* 14.12.06, 20:52 zwykły scyzoryk i kombinerki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: t.o. Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mieć .. IP: 38.116.192.* 14.12.06, 20:53 Link powinien byc: "jaki sprzet powinien miec facet, LUB LASKA" pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lutek co za głupkowaty artykuł !! IP: 80.50.232.* 14.12.06, 20:54 To chyba są porady dla jakiś kompletnych idiotów. Proponuję jesze napisać jak się używa młotka i do czego służą gwoździe. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: postri Re: co za głupkowaty artykuł !! IP: *.dip.t-dialin.net 14.12.06, 21:18 dokladnie-po co pisac takie bzdety,wyglada to jak intrukcja dla jakiegos idioty co nagle dostal mieszkanie z nieba i teraz bedzie sie zastanawial co dalej. Takich ludzi nie ma , przynajmniej w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
mariola112 Re: co za głupkowaty artykuł !! 15.12.06, 08:52 Sami geniusze i specjaliści!!! A jak wołasz hydraulika czy innego magika do domu to zawsze cos spieprzą!! Wiecej pokory Panowie specjalisci!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pether_23 Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 20:56 Przepraszam, czy tytuł ma celowo podtext erotyczny?Jeszcze ta miarka na głównej stronie... Odpowiedz Link Zgłoś
aisablri Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie 14.12.06, 20:58 Głupi tytuł artykułu- czyli kobieta nie powinna mieć zestawu z narzędziami? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: n Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 21:26 kobieta powinna mieć chłopa z takim sprzętem;] Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: grf Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie IP: *.chello.pl 14.12.06, 20:58 Artykuł jak na zaliczenie przedmiotu w liceum :) Nie chodzi tu jedynie o formę tylko o treść - pisać w gazecie o budowaniu i urządzaniu mieszkań że facet musi mieć młotek i kombinerki zakrawa na żart w stylu "włoski dla początkujących" Monty Pythona . Odpowiedz Link Zgłoś
magdalaena1977 Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie 14.12.06, 21:03 Od razu jak klikałam na tytuł, przypuszczałam, że chodzi o narzędzia budowlane. Ale co do zawartości merytorycznej - to byłby raczej artykuł do Twojego stylu pod tytułem "odebrałaś klucze i co dalej". Ja po kupieniu mieszkania zainwestowałam w narzędzia IKEA - akurat to co wymienili (młotek, kombinerki, klucz, śrubokręt) w gustownym pudełku za 19,99 zł i wszystkim paniom polecam tę opcję. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: czarkowski Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 21:14 Mam same tanie elktronarzedzia typu wiertarka z udarem z marketu za 29zl i szlifierka katowa 115mm pegasus tez za 39zl.Wiertarke mam 3 lata,wierve gdzie chce i jest bezawaryjna.Szlifierka pociąlem 20 przesel ogrodzeniowychi dalej dziala Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: biedaczek te wiertarki za 39 to nędza IP: *.telprojekt.pl 14.12.06, 21:58 mam taką i wywiercić cos w nośnych ścianach sie tym nie da, jest po prostu za slaba jak pozyczam se od znajomego dobra wiertarke to sama wierci w takich scianach - nie wiem ile kosztowala ale wysilku nie wymaga zadnego :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: AB Re: te wiertarki za 39 to nędza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 00:42 Bo trzeba z udarem pneumatycznym, wtedy sama wierci. ALe już od 100 zł coś takiego można kupić (chyba, że profi, to od 600 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agnieszka Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie IP: *.lanet.net.pl 14.12.06, 21:15 Nie wierzę w długą przydatność zestawu za 19,99 zł :). Za tyle warto np. kupić dobry śrubokręt, żeby nie walczyć z takimi za 5 zł, które się po pewnym czasie ścierają i nadają jedynie do drapania po głowie. Poza tym kupowanie wierteł w kompletach! Z naszego domowego doświadczenia są to wiertła wybitnie jednorazowego użytku, a do betonu niestety należy kupować bardzo porządne i dość drogie wiertła, sprzedawane pojedynczo. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: support.agent zestaw z ikea za 19.99 pln jest super! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 22:18 Na początek polecam, jakość jest bardzo ok. pzdr, sa Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aleksandra Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mieć .. IP: 83.145.166.* 14.12.06, 21:22 Facet powinien miec co najmniej 30 cm Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sceptyk Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.12.06, 21:47 chyba słoń Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ... To może sobie cipkę skróć IP: 64.124.166.* 14.12.06, 23:40 bo takich "narzędzi" za wiele nie spotkasz, no chyba, że na półce w "seksszopie" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hiehie Re: To może sobie cipkę skróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 00:04 uuu jakis kompleks wskoczył :p Odpowiedz Link Zgłoś
migally Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie 14.12.06, 21:24 Przeczytałem tylko pierwsze trzy zdania + może ze trzy na wyrywki z całego artykułu. Głupi artykuł. Każdy facet powinien coś niecoś znać się na rzeczach technicznych i mieć jakiś tam zestaw narzędzi. Ja mam tego tyle, że mógłbym długo wymieniać. Setki kluczy, śrubokrętów, wiertarek, szlifierek itp. Spawarki, kompresory, agregaty prądotwórcze, tokarki, piły, pompy, giętarki, nawet wózek widłowy, koparkę, "ostrówek" i jeszcze iinne szpeja... Acha, jeszcze mały walec też mam :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: JAS Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mieć .. IP: *.adsl.alicedsl.de 14.12.06, 21:27 Cos w rozporku Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie 14.12.06, 21:30 23 cm jak mój mąż. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: JAS Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie IP: *.adsl.alicedsl.de 14.12.06, 21:31 A 27 to nie laska Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: garibaldi Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 08:30 23 cm? Oj to musi boleć :( Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie 14.12.06, 21:34 redakcja napisała: > Jakie narzędzia są w Waszych domach? Co jeszcze jest niezbędne, a z których wym > ienionych w artykule narzędzi zrezygnowaliście? > Prosimy o komentarze. Spokojnie radzę sobie za pomocą noża tapicerskiego, dwóch śrubokrętów i młotka. Nic więcej nie jest mi potrzebne do szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zalamany_Roscislaw Redakcjo prosze o rade.... IP: *.pools.arcor-ip.net 14.12.06, 21:46 W swojej codziennej praktyce majsterkowiczowej, niezmiennie od lat uzywam mlotka slusarskiego 800 g. Trzymam go w domu, ale nie z innymi narzedziami tylko w osobnej, metalowej, blyszczacej skrzyneczce. To zaczelo sie jeszcze latem. Byla wtedy promocja w <...> na szlifierki katowe, cale plastikowe ale bardzo ladnie wykonane. No i wtedy Go zobaczylem. Lezal na regale. Slusarski 650 g. To bylo jakby rozdarly sie niebiosa. Bylem zupelnie oczarowany. Spedzilismy razem cudowny dzien. Wieczorem, kiedy zamykali sklep, wczepilem sie w regal z calych sil. Walczylem dzielnie i gdyby ochroniarze nie uzyli breszki na moje palce to chyba po dzis dzien stalbym przy regale. Po pracy zaczalem sie wymykac do sklepu i spedzalem cala sobote oczywiscie rowniez poza domem. To trwa juz tyle czasu ale wciaz nie wiem co mam zrobic. Jak to powiedziec temu 800 g ze sie zakochalem w 650? Redakcjo pomoz! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jan Osik Re: Redakcjo prosze o rade.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 21:56 Miałem podobne odczucia, kiedy pierwszy raz zobaczyłem młotek z hartowanej stali w oprawie ze skóry, niestety kosztował 300 zł i miał grawerkę na obuchu po angielsku "nie używać do ciężkich prac". To był młotek jak szabla u oficera, piękny...chce go jeszcze raz zobaczyć...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zigmail7 Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mieć .. 14.12.06, 21:46 Facet powinien mieć NÓŻ. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zblazowanaszuja Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie IP: *.aster.pl 14.12.06, 21:54 Eh, ludziska.Nic nie rozumią.Przecież święta idą.Laski kombinują jak tu osobistym narzeczonym pod choinką dogodzić prezentem.A tu trrrach: taki superpomysł! PŁASKOSZCZYPY i LAUBZEGE mu kupić !!!WHOOA! Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie 14.12.06, 21:56 jakbym dostał pod choinkę coś takiego to pewnie bym tym sobie rytualnie urwał głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zblazowanaszuja Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie IP: *.aster.pl 14.12.06, 21:59 Oj,Kochanieńki, ja to bym sobie co gorsze chyba urwał.Razem z korzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Fundak Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie IP: *.debica140.tnp.pl 14.12.06, 21:49 Według mnie brakuje w tym wykazie wkrętarki. Za to wykreśliłbym gniazdko i kontakt. Jakoś do tej pory nie spotkałem się żeby były potrzebne schowane gdzieś w domu. Jakoś też gwoździe nie są że tak powiem niezbędne, ponieważ o wiele skuteczniejszym i łatwiejszym w użyciu rozwiązaniem są wkręty (oczywiście w parze z wkrętarką). Do działu dla zaawansowanych dodałbym jeszcze mini wiertarko- szlifierkę. Idealna do drobnych i precyzyjnych prac. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pies na laski Jaki sprzęt powinien mieć facet ? IP: *.imperiumpw.pl 14.12.06, 21:58 Co najmniej taki..: www.mebletapicerowane.pl/lozko/9f_15.jpg No i oczywiście ..laski !..;) http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.leksikon.org/images/laski_harold.jpg&imgrefurl=http://www.leksikon.org/art.php%3Fn%3D1543&h=201&w=198&sz=6&hl=pl&start=59&tbnid=1X0zRJNJp8PRsM:&tbnh=104&tbnw=102&prev=/images%3Fq%3Dlaski%26start%3D40%26ndsp%3D20%26svnum%3D10%26hl%3Dpl%26lr%3D%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official_s%26sa%3DN Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: turtlezzz "...tym, którzy nie potrafią wbić gwoździa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 21:58 "Zwijana miara stalowa zwana popularnie ?metrówką? przyda się nawet tym, którzy nie potrafią nawet wbić gwoździa" Rozumiem, że autor zakłada, że zwraca się do czytelnika, który nie ma żadnego doświadczenia. Ale bez przesady ! Nie ma ludzi, którzy nie potrafią wbić gwoździa. Są najwyżej tacy, którzy jeszcze tego nie robili. Ale ile czasu może zająć nauka ? 10 sekund ? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Bez mlota nie robota 14.12.06, 21:58 Ostatnio kupilem kompresor i zestaw narzedzi na powietrze, przydaje sie w domu i przy dlubaniu w samochodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
middoo Moj jest mały... ale technik;) 14.12.06, 22:01 Coz za artykul zmienil moje zycie! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eeeeeeeeeeee Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie IP: 217.153.246.* 14.12.06, 22:15 Dziwne ale klikajac na ten temat mialam co innego na mysli. Ciekawe czy tylko ja? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hgw Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 22:20 pewnie myślałaś o podnośniku hydraulicznym Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marcin Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie IP: *.97-81-70.mc.videotron.ca 14.12.06, 22:19 Numer telefonu do "pana majstra" i zestaw pierwszej pomocy niejednokrotnie przydatny domoroslym majsterkowicza, ktorzy widzieli jak sie cos robi i sami prubuja to powtorzyc. A swoja droga to juz rzeczywiscie musi byc w Polsce "cienko" z fachowcami skoro gazeta daje takie porady. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hgw Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 22:22 wyjechali do obcych landów. co ty gazet nie czytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marcin Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie IP: *.97-81-70.mc.videotron.ca 14.12.06, 22:26 Czytam gazeta ale niestety, czy raczej stety naleze do tych co wyjechali. Warunki pracy w porownani z Polskimi o niebo lepsze o pieniadzach nie bede pisal bo i po co? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: domownik Re: Domowy zestaw narzędziowy, czyli co warto mie IP: *.range81-152.btcentralplus.com 14.12.06, 22:27 Lutownica Odpowiedz Link Zgłoś