Dodaj do ulubionych

Jaka pralka, ktora polecacie, Wasze opinie?

IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.01, 20:40
Mam pytanie
Czym różni się pralka Whirlpool AWM 8083 od pralki BOSCH WFL 1600PL MAXX,
oraz co to za technologia Szósty zmysl. Pytam dlatego ze musze kupic nowa
pralke do 2500 max. Podobaja mi sie te dwie i maja chyba podobne parametry
(pred. wir 800, jak dla mnie wystarczajaca),a potrzebuje dobrej oszczednej
pralki na lata. Która byscie polecili?
Pozdrawiam
Mateusz
Obserwuj wątek
    • Gość: bartekz1 Re: Jaka pralka, ktora polecacie, Wasze opinie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.02, 21:18
      Zniechęcam do Whirlpoola, ma bardzo złe opinie. Gdy ja kupowałem pralkę, w
      kilku sklepach niezależnie od siebie powiedzieli mi, że Whirlpoole to szajs, bo
      bardzo szybko się psują. Więc wybierz zdecydowanie Boscha, bo znacznie dłużej
      będzie działał.

bartek
      • Gość: Kasia Re: Jaka pralka, ktora polecacie, Wasze opinie? IP: *.mofnet.gov.pl 03.09.02, 12:33
        A do Whirpoola zachęcam, ja osobiście użytkuję pralkę tej marki i jestem od
        pięciu lat bardoz zadowolona, pralka ma tyle lat co mó sym i nie trudno
        zgadnąć, że moja pralka na samym początku była włączana 2 a nawet 3 razy
        dziennie, używałam tylko pieluch tetrowych , bo moje dziecko miało uczulenie na
        pampersy ( naprawdę). Jak dotąd żadnej naprawy, momo kilku również
        przeprowadzek, myślę, że warto.
    • Gość: kasia Re: Jaka pralka, ktora polecacie, Wasze opinie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.02, 11:01
      Ostatnio naprawiałam swoją starą pralkę. Niebawem chciałabym kupić nową i
      zapytałam się serwisanta jaką pralkę poleca. Odpowiedział mi, że tylko
      Whirlpool bo nie ma problemów z psuciem sie i częściami.
      To tylko jego opinia.
      Pozdrawiam
    • Gość: gaga Re: Jaka pralka, ktora polecacie, Wasze opinie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.02, 14:36
      Od dobrych dwóch lat uzytkuję (intensywnie - 5-6 prań tygodniowo) pralke
      Siemensa siwamat XS cośtam. Jak dotąd żadnych problemów. 1000 obrotów, pranie
      ręczne, opca "bez zagnieceń" i odplamianie przy 60 stopniach.
      Nie pokazuje tylko ile jeszcze do końca cyklu i nie ma opóźnionego startu.
      owocnych łowów ;)
      • Gość: luk Re: Jaka pralka, ktora polecacie, Wasze opinie? IP: 10.100.0.* 03.09.02, 08:34
        Gość portalu: gaga napisał(a):

> Od dobrych dwóch lat uzytkuję (intensywnie - 5-6 prań tygodniowo) pralke
        > Siemensa siwamat XS cośtam. Jak dotąd żadnych problemów. 1000 obrotów, pranie
        >

tez od roku intensywnie uzywam Siemensa XS440 -1000 obr itp.
        zero problemow - jak narazie polecam
        pzdr.
    • Gość: Jula Re: Jaka pralka, ktora polecacie, Wasze opinie? IP: *.dtvk.tpnet.pl 02.09.02, 20:54
      Mam znajomego, ktory naprawia pralki i przy kupnie powiedzial jadynie "byle nie
      otwierana od gory, ma krotsza zywotnosc i sie czesciej psuje".
      • Gość: y2k Re: Jaka pralka, ktora polecacie, Wasze opinie? IP: *.citicorp.com 03.09.02, 09:30
        ja w stycznu kupilem amice 5510 (nie mylic z nokia) i jestem bardzo zadowolony.
        klasa oszczednosci A pobor wody (podany przez prod) 36l, obroty plynnie
        regulowane od 120 do 1000. kosztowala 1700. wiecej szczegolow na stronie amici.
        pozdrawiam
      • mammilaria Re: Jaka pralka, ktora polecacie, Wasze opinie? 05.09.02, 10:38
        Gość portalu: Jula napisał(a):

> Mam znajomego, ktory naprawia pralki i przy kupnie powiedzial jadynie "byle
        nie
        >
        > otwierana od gory, ma krotsza zywotnosc i sie czesciej psuje".

ja mam ladowana od gory Whirlpoolke już 6 lat i działa bez zarzutu.

Chyba prędzej zepsują się te wkładane od boku (np. zamykanie drzwi, itp). No
        ale w tej od góry nie można popatrzeć jak się w środku pierze
    • pikon65 Re: Jaka pralka, ktora polecacie, Wasze opinie? 05.09.02, 10:58
      wiem ze to nie jest ten lvl, ale moze jednak pomyslisz o MIELE - gwarancja na
      lata oraz technologia ponad wszystkie inne , poza tym super super .....
    • Gość: maro Re: Jaka pralka, ktora polecacie, Wasze opinie? IP: A* / 198.155.189.* 11.09.02, 15:41
      Ktos mi kiedys powiedzial, ze podstawa przy wyborze pralki, to szukac takiej
      klasy AAA (sa rowniez klasy AA). Tylko pralka AAA zapewnia odpowiednia jakosc i
      efektywnosc prania.
    • Gość: czyscioch Re: Jaka pralka, ktora polecacie, Wasze opinie? IP: 194.206.253.* 11.09.02, 18:15
      mysle, ze Whirlpool to kanal finansowo-serwisowy, poza tym ich niska cena
      pozostawia do myslenia... wiem, ze Miele jest super, ale nie kazdego na nie
      stac, siemens i bosch rownie dobre, amica podobno bardzo wdzieczna, ja sam od 7
      lat (odpukac!)bez ani jednej naprawy codziennne piore w pralko-suszarce
      Aristona, rowniez polecam!
      • Gość: ryjek Re: Jaka pralka, ktora polecacie, Wasze opinie? IP: *.pl 13.09.02, 19:13
        A ja polecam pralki AEG z serii eko-lavamat. Pierwsza "chodziła" u mnie 12 lat
        i nadal działa u znajomych a ja 4 lata temu kupiłem następną i jeszcze nic sie
        nie wydarzyło. One sa trochę droższe niż np. amica czy jakieś włoskie ale mysle
        że warto... to samo dotyczy siemensa i bosha (od znajomych).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka