awk0 17.09.03, 22:38 Co sadzicie o bateriach termostatycznych ? Ktore warto kupic a z ktorych nawet nie ogladac ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: bankroot Re: bateria wannowa termostatyczna - za i przeciw IP: 193.111.166.* 18.09.03, 08:09 awk0 napisał: > Co sadzicie o bateriach termostatycznych ? > > Ktore warto kupic a z ktorych nawet nie ogladac ? bardzo źle postawione pytanie. to tak jakbyś zapytał(a): co sądzicie o samochodach z silnikiem Diesla ? które warto kupić a których nawet nie oglądać ? wszystko to kwestia kasy i gustu ja mam Kludi serii Evita (dla mnie OK). bankroot Odpowiedz Link Zgłoś
lutraki Re: bateria wannowa termostatyczna - za i przeciw 18.09.03, 09:58 ja mam najatansza jaka byla w W-wie, 190 zl z praktikera iest ok Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Doki Re: bateria wannowa termostatyczna - za i przeciw IP: *.62-136-217.adsl.skynet.be 18.09.03, 11:03 lutraki napisała: > ja mam najatansza jaka byla w W-wie, 190 zl z praktikera iest ok Zobaczymy jak dlugo. Te tanie baterie termostatyczne (ponizej 100 euro) wymienilem dotad juz 3, zanim w ogole dalem sobie z nimi spokoj. Sredni czas zycia baterii: ok poltora roku. Bateria termostatyczna ma sens tylko gdy kapiesz niemowle (latwo ustawic wlasciwa temperature) albo masz przeplywowy ogrzewacz wody (zmienna temperatura wody). Jesli juz kupujesz, kupuj z jak najwyzszej polki. Ponizej 150 euro za baterie wannowa z prysznicem to wyrzucone pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: m. Re: bateria wannowa termostatyczna - za i przeciw IP: 62.233.139.* 18.09.03, 17:07 wiesz, nie wiem czy masz racje, kupuje baterie za 200 PLN i po 1,5 roku wymieniam kupuje drugą, itd, czyli powiedzmy za 6 letnia baterie place 800 PLN i moge ja sobie 4 razy zmienic, (wiesz kształt, material, moda, takie tam). Wydaje mi sie ze ta twoja bateria za ponad 150 EUR i tak bedzie tyle samo warta po 6 latach pracy co moje 4 baterie po 50 EUR kazda. ps mam jakas niemiecka za 550 PLN i uwazam ze dalem d..... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bankroot Re: bateria wannowa termostatyczna - za i przeciw IP: *.pekao.com.pl 19.09.03, 09:39 Gość portalu: m. napisał(a): > wiesz, nie wiem czy masz racje, > kupuje baterie za 200 PLN i po 1,5 roku wymieniam kupuje drugą, itd, czyli > powiedzmy za 6 letnia baterie place 800 PLN i moge ja sobie 4 razy zmienic, > (wiesz kształt, material, moda, takie tam). Wydaje mi sie ze ta twoja bateria > za ponad 150 EUR i tak bedzie tyle samo warta po 6 latach pracy co moje 4 > baterie po 50 EUR kazda. > ps mam jakas niemiecka za 550 PLN i uwazam ze dalem d..... bardzo dobrze myślisz. I ten co kupuje za 800 zł też bardzo dobrze myśli. Każdy ma prawo robic jak uwaza i nie powinien nikogo do tego przekonywać. dzięki temu, że ludzie sa rózni, producenci mogą sprzedawać zarówno chłam jak i wyroby luksusowe bankroot Odpowiedz Link Zgłoś
lutraki Re: bateria wannowa termostatyczna - za i przeciw 19.09.03, 09:15 cen w zlotowkach to nie mozesz podac? euro nie ma w POlsce Gość portalu: Doki napisał(a): > lutraki napisała: > > ja mam najatansza jaka byla w W-wie, 190 zl z praktikera iest ok > > Zobaczymy jak dlugo. Te tanie baterie termostatyczne (ponizej 100 euro) wymieni > lem dotad juz 3, zanim w ogole dalem sobie z nimi spokoj. Sredni czas zycia bat > erii: ok poltora roku. > Bateria termostatyczna ma sens tylko gdy kapiesz niemowle (latwo ustawic wlasci > wa temperature) albo masz przeplywowy ogrzewacz wody (zmienna temperatura wody) > . Jesli juz kupujesz, kupuj z jak najwyzszej polki. Ponizej 150 euro za baterie > wannowa z prysznicem to wyrzucone pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Doki Re: bateria wannowa termostatyczna - za i przeciw IP: *.171-201-80.adsl.skynet.be 19.09.03, 23:27 Tak sie sklada, ze u mnie ceny sa tylko w euro. Przemnoz sobie przez 4, to wyjdzie Ci w zlotowkach. Odpowiedz Link Zgłoś
g.i.jane Re: bateria wannowa termostatyczna - za i przeciw 19.09.03, 23:49 Mam baterię termostatyczną firmy Oras. Używam od 4 lat. Jest bardzo praktyczna. Co do ceny to nie pamiętam ale nie była zbyt droga. A co do używania baterii termostatycznej do przepływowego ogrzewacza to u mnie na wsi się w ogóle nie sprawdziła. Musiałam wymienić na zwykłą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: piotr Re: bateria wannowa termostatyczna - za i przeciw IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.03, 00:53 problem polega na tym że te najtańsze (ok 200zł) nie mają zabezpieczenia wypływu gorącej wody w przypadku BRAKU ZIMNEJ WODY w sieci , i gdy przypadkiem będą np wymieniać instalację zimnej wody w twoim pionie a ty zaczniesz brać kompiel to nie chciał być w twojej skórze, podejrzewam że koszty leczenia oparzeń bedą wieksze niż najdroższa bateria termostayczna , ale tego w praktikerze ci nie powiedzieli a szkoda pozdrawiam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
jaki71 Re: bateria wannowa termostatyczna - za i przeciw 20.09.03, 17:06 Czy normalna bateria miszakowa cie od tego uchroni? Ja watpie. Ale od naglych zmian cisnienia termostatyczna sie ochroni. JAki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bogusia02 Re: bateria wannowa termostatyczna - za i przeciw IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.03, 00:41 mam umywalkową. dla dzieci świetna sprawa, ale od pieca gazowego dwubiegowego jest w zbyt dużej odległości. te baterie już na wstępie mieszają wodę ciepłą i zimną, mimo że woda jeszcze nienagrzana. jeśli masz w baterii osobno wodę ciepła i zimną, to puszczasz najpierw na full ciepła, a dopiero potem dolewasz zimnej. U mnie odległość od pieca do baterii wynosi ok. 10 metrów i zanim poleci ciepła, to ja już \umyję ręce w zimnej. Do wanny raczej nie bardzo, chyba, że często bierzesz w niej prysznic. Pod prysznic jest bezkonkurencyjna, jeśli chodzi o ustawienie stałej temperatury. Moja bateria (TARGET), ma ok. 6 lat. Raz zardzewiała śrubka i nie chciała się odkręcić (a uszczelka poszła i kapało), Po naprawie już trzy lata i bez problemu. Jej cena wtedy to ok. 350 zł. Jesteśmy w trakcie budowy domu i pod prysznic bierzemy termostatyczną. Do wanny nie. Odpowiedz Link Zgłoś