karina1974 30.03.09, 12:38 mam mieszkanie własnościowe, musze mieć pozwolenie na położenie kafelek w kuchni i łazience? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bunclik Re: pozwolenie na kafelki... 30.03.09, 20:50 a niby z jakiej racji masz się kogoś prosić jeśli to twoje mieszkanie możesz kłaść co chcesz i gdzie chcesz i nie słuchaj jak ci będą wmawiać ze nie możesz, to tak jak by ci zabronili w twoim aucie na kierownice zalozyc futerko haha Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mim Re: pozwolenie na kafelki... IP: *.chello.pl 31.03.09, 09:37 :) nie nazywając tego "pozwoleniem" , warto poinformować o fakcie administratora gdyż : - w trakcie remontu będziesz "zakłócać spokój współlokatorów (gruz , pył na klatce, kucie , borowanie etc) , czego naturalnie nie da się uniknąć , ale dobrze jest uprzedzić , - administracja może mieć w planach np. wymianę pionów kanalizacyjnych, remont wentylacyjnych etc , jesienią i twoje świeżo położone płytki legną w gruzach , powodzenia mim Odpowiedz Link Zgłoś
karina1974 Re: pozwolenie na kafelki... 31.03.09, 19:55 Administracja właśnie chce remontować piony, ale juz sie dowiadywałam osoby która sie zna na prawach Spółdzielczych ze nie muszę mieć specjalnego pozwolenia ;) dzięki za odzew :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mim Re: pozwolenie na kafelki... IP: *.chello.pl 01.04.09, 10:01 :) tak też pisałem :) ale skoro już wiesz że będą robić remont , to lepiej wstrzymaj się ze swoim , bo na rekompensatę ewent. zniszczeń nie masz co liczyć (co najwyżej zamurują bruzdy i przebicia) . powodzenia mim Odpowiedz Link Zgłoś
karina1974 Re: pozwolenie na kafelki... 05.05.09, 22:15 dzieki za odpowiedź :) Sprawa kafelek mnie interesowała, bo SM chciała mi skuć moje..., ale to było juz w osobnym wątku Odpowiedz Link Zgłoś