Dodaj do ulubionych

okleić czy pomalować meble?

06.09.09, 17:08
Witam, własnie przeprowadziłam sie do "nowego" mieszkania, które w rzeczywistości jest stare i pelne pozostalosci po komunizmie :-) Chciałabym cos zmienic tanim kosztem np meble w kuchni. Nie wiem czy lepiej je pomalowac czy moze czyms okleic? A jesli pomalowac to czym? Jest juz na nich jakas farba, sama nie wiem jak je opisac, wlasnie pozbylam sie starych naklejek i razem z nimi zeszlo troche farby (lakieru?). Mysle ze mozna je tez okleic ale to chyba wymaga precyzji. Wolalabym zeby bylo jak najtaniej. Z gory dziekuje za wszelkie rady!!!! Dolaczam zdjecia mebli, w rzeczywistosci jest to zżółkła biel :-) img401.imageshack.us/i/dsc0624f.jpg/
img137.imageshack.us/i/dsc0625.jpg/
Obserwuj wątek
    • ewa_2009 Re: okleić czy pomalować meble? 07.09.09, 09:16
      Moja koleżanka malowała (wałkiem), wcześniej trzeba potraktować
      drobnym papierem ściernym.

• ambrozja Re: okleić czy pomalować meble? 07.09.09, 09:42
        Ja parę lat temu oklejałam meble. Długo to trwało bo nie miałam wprawy, super
        tanio nie wyszło i sporo roboty. Efekt za to wyszedł super, nadal stoją i cieszą
        oko.
        Malowanie na pewno wyjdzie taniej i szybciej.
        Ja to wynajęte mieszkanie i nie twoje meble to lepiej pomalować. Gałki wymienić
        i będzie ok.
        Miłej pracy ;)
        • johana75 Re: okleić czy pomalować meble? 07.09.09, 10:50
          Moim zdaniem malowane lepiej wygląda niz oklejone.
          Musisz cieniutkim papierem zeszlifować( najlepiej szlifierką oscylacyjną) potem
          odpylić i pomalować. Widziałam gdziesz fajne pomysly na takią kuchnie. Np.
          biała i na dołach szafek przyklejone rożne odcienie paska wykończeniowego do
          płyt paździezowych, tak na 3/4
          do tego fajne uchwyty,napewno nowy blat np. laminat w jednym z kolorów tego paska.

Próbowałam ci to poszukac , ale nie moge znaleść. Poszukaj w sieci pomysł, a
          potem wez się do pracy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka