Dodaj do ulubionych

Hurra, jestem w ciazy!!!!!!!

IP: 195.224.164.* 28.08.01, 15:25
Dzisiaj dowiedzialam sie ze jestem w ciazy, napiszcie co mloda matka powinna
wiedziec
Obserwuj wątek
    • Gość: Melba Re: Hurra, jestem w ciazy!!!!!!! IP: *.man.polbox.pl 28.08.01, 15:54
      Nie mam pojęcia, ale gorąco Ci gratuluję :) Stworzyliście właśnie nowe życie!
      • Gość: AgaT Re: Hurra, jestem w ciazy!!!!!!! IP: 195.116.92.* 04.09.01, 13:55
        Gratulacje! Przede wszystkim spokoj, radosc, milosc, pozytywne myslenie, bez nerwow i stresu. Mysl
        tylko o tym, ze nosisz pod sercem malenka istote, ktora ujrzysz za 9 miesiecy, bedziesz kochala i
        patrzyla jak rosnie.
        Gdybym zdawala sobie sprawe z tego, kiedy bylamw ciazy, lekcewazylabym wiele "problemow", ktore
        wtedy wydawaly mi sie na tyle istotne, ze warto sie bylo nimi przejmowac. moj synek urodzil sie co
        prawda sliczny i zdrowy, ale troche tych nerwow mu sie udzielilo i jest dzieckiem nieco bardziej
        pobudzonym niz wiekszosc jego rowiesnikow, ale i tak jest cudowny i kochany.
        Zadbaj tez o mineraly i witaminy (Materna jest nieoceniona !), jesli lubisz, pij duzo jogurtow, kefirow no
        i oczywiscie warzywa, owoce, odpowiednio duzo bialka. Mam nadzije, ze nie palisz - jesli tak, sprobuj
        chociaz na czas ciazy zrobic przerwe, dasz wieksze szanse swojemu malenstwu.
        Jesli masz jeszcze jakies pytania, chetnie odpowiem - mozesz podac e-mail.
        Pozdrawiam
        AgaT
        • Gość: mycha Re: Hurra, jestem w ciazy!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 04.09.01, 18:44
          polecam www.edziecko.pl
          • Gość: Mona29 Re: Hurra, jestem w ciazy!!!!!!! IP: *.elblag.dialog.net.pl 07.09.01, 09:35
            Lepsze jest www.potomek.pl
    • Gość: Cumella Re: Hurra, jestem w ciazy!!!!!!! IP: *.uni.lodz.pl 04.09.01, 23:56
      Gratuluję, masz przed sobą piękne chwile! Czytaj gazety poświęcone dla
      rodziców; znajdziesz tam wiele cennych (choć czasem sprzecznych) informacji i
      myśl jak najcieplej o swoim dzieciątku. Otaczaj je miłością i pieść w myślach.
      Koniecznie idź do lekarza (jeśli jeszcze tego nie zrobiłaś), bierz kwas foliowy
      i Maternę (jeśli będziesz po niej czuła się żle, wiele kobiet tak reaguje, ze
      mną na czele) możesz zastąpić ją Falvitem. Odpoczywaj, planuj i ciesz się tym
      co przed Tobą. Powodzenia
    • Gość: kasia Re: Hurra, jestem w ciazy!!!!!!! IP: 157.25.99.* 06.09.01, 12:32
      ja nie byłam jeszcze nigdy w ciąży ale namiętnie zbieram informacje od "dowswiadczonych kolezanek
      i jedna z nich mowi, ze lepiej lykac tabletki Centrum zamiast Materny bo po Maternie rosna duze dzieci
      i wtedy ciezko sie je rodzi albo konieczne jest ciecie cesarskie ...ale podobno Materna jest o wiele
      tansza od cenrum i dlatego wiecej osob ja wybiera. co sadzicie na ten temat?
      • Gość: joe Re: Hurra, jestem w ciazy!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.01, 17:05
        Gratuluję gorąco i z miejsca polecam badania w kierunku toksoplazmozy. Nie we
        wszystkich gabinetach jest to standard,więc warto samemu o nie zadbać.Wprawdzie
        infekcja w czasie ciązy jest ze statystycznego punktu widzenia rzadka-to jednak
        zdarza się- jestem tego przykładem. Dzięki wczesnemu rozpoznaniu i leczeniu w
        ciąży wszystko skończyło się dobrze. Pozdrawiam i ...oszczędzaj się!!!
    • Gość: fi Re: Hurra, jestem w ciazy!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.09.01, 22:59
      Idź koniecznie do lekarza, dostaniesz tam poradnik. Zadbaj o zęby - wizyta u
      dentysty obowiązkowa i pilnuj o odpowiednią ilość białka w swojej diecie.
      Oprócz Materne (potwornie drogie - ponad 70 zł za 50 tabl) na naszym rynku są
      dostępne i inne preparaty, ja biorę Prenatal (wydatek ok 20zł miesięcznie). Ale
      myślę, że najważniejsze jest odpowiednie odżywianie a tabletka to tylko
      uzupełnienie, poza tym trzeba je przyjmować w czasie jedzenia bo inaczej
      witaminy i mikroelementy mogą się nie wchłonąć z przewodu pokarmowego.
      pozdrawiam:)
    • Gość: Ewelina Re: Hurra, jestem w ciazy!!!!!!! IP: 212.160.123.* 26.09.01, 12:34
      Gość portalu: Emma napisał(a):

> Dzisiaj dowiedzialam sie ze jestem w ciazy, napiszcie co mloda matka powinna
      > wiedziec

Gratulacje

Sama jestem mamą 5-cio latka i 2 letniej coreczki. Przede wszystkim ciesz się bo
      są to chwile najpiekniejsze dla kobiety. Teraz czujesz sie inna, bardziej
      wartosciowa, dojrzalsza i szczesliwsza. Twoj maly Krasnal to czuje !!!. Choc
      bylam zawsze bardzo drobna to wciazy przytylam 26 Kg. Jadalam to na co mialam ja
      i moj maluch ochotę. Dziś już zbedne kg zrzucilam. Co moge Tobie poradzić -
      przede wszystkim nie sluchaj bzdurnych opowiesci o tym jak poród jest bolesny i
      straszny i w ogole. Owszem porod jest bolesny ale w momencie kiedy dadza Tobie to
      malenstwo zapomiknasz o calym bolu i jedyne uczucie jakie Ci towarzyszy to radosc
      z ktora nie umiesz sobie poradzic. Aby miec piekne pamiatki z tego okresu i moc
      pokazac swojemu przyszlemu dziecku jak bardzo czekalas na nie mozesz od czasu do
      casu pomadka pisac sobie po brzuchu (np imię, albo narysowac buzię, albo ile ma
      tygodni). dzis moge takie zdjecia pokazac miom dzieciom i ciesze sie ze maja
      przeswiadczenie iz od poczatku byly upragnine. Zycze dobrej kondycji i zdrowego
      Bobasa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka