Dodaj do ulubionych

Uwaga na napoje energetyczne

02.09.10, 11:27
Wolę wypić już jakiś magnez czy żeń-szeń niż energetyka. Strasznie źle na mnie
działają takie napoje..
Obserwuj wątek
    • lidia850 Re: Uwaga na napoje energetyczne 28.09.10, 15:50
      Zapraszam do wypełnienia ankiety dotyczącej napojów energetyzujących. Wasze
      odpowiedzi i opinie będą dla mnie niezbędne do napisania pracy magisterskiej.
      Każda opinia jest dla mnie ważna. Z góry dziękuję.

www.moje-ankiety.pl/wypelnij/kwestionariusz/16281/
      • funky2000 Re: Uwaga na napoje energetyczne 29.09.10, 15:22
        polecam waszej uwadze także krótki artykuł o szkodliwości napojów słodzonych www.homeopatiaok.pl/portal/aktualnosci/artykul.aspx?ID=178
        • agrafka_online Re: Uwaga na napoje energetyczne 30.09.10, 10:52
          Ale też nie dajmy się zwariować. Wiadomo, że i cukier jest nam potrzebny, a z niczym przesadzać nie wolno. Też jestem za omijaniem takich napoi jak cola, która zrobiona jest przede wszystkim z cukru. Ale, żeby coś miało jakiś smak to trochę słodkości musi być :)
          Wracając do energetyków to jakie macie zamienniki??:)
          • prow-or Re: Uwaga na napoje energetyczne 05.10.10, 19:47
            agrafka_online napisała:
            > Wracając do energetyków to jakie macie zamienniki??:)
            Zamienniki?? ;) To energetyki są zamiennikami prawidłowej diety i właściwego wypoczynku. No cóż takie czasy nastały, że nie potrafimy właściwie się odżywiać, odpoczywać, relaksować, jesteśmy poza tym skazani na coraz gorszą jakość żywności i dlatego czasami musimy sięgać po różnego rodzaju wspomagacze. Na szczęście przy odrobinie dobrej woli i internetowi możemy mieć dostęp do nieszkodliwych i zdrowych produktów energetycznych
            • berni-kla Re: Uwaga na napoje energetyczne 07.10.10, 19:30
              jak dla mnie są zdrowe zamienniki :) coś z żeń-szeniem - może być herbata, mocna herbata też zresztą trochę pobudza. Są też takie napoje z guaraną - np. plusssz up,kofeina z guarany wchłania się wolniej przez co mniej gwałtowniej niż ta z energetyków, przez co działa dłużej i nie ma później takich nagłych spadków energii :)
              • moratar Re: Uwaga na napoje energetyczne 31.10.10, 02:46
                Są napoje bazujące na guaranie np viaguara, czesto to pije :)
                To samo co tiger czy redbull, a dużo tańsze i zdrowsze :)
    • super_martyna_27 Re: Uwaga na napoje energetyczne 15.10.10, 12:09
      na mnie działają jak najbardziej ok, ale opinie na temat tego, czy są zdrowie są bardzo różne
    • krakowskim_targiem Re: Uwaga na napoje energetyczne 31.10.10, 11:45
      to nie są napoje, które można pić hektolitrami... nadmiar kofeiny nie jest zdrowy, a taki niewielki energyshot ma w sobie kofeiny tyle, co dwie mocne kawy. trzeba z tym ostrożnie, a najlepiej po prostu się wysypiać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka