Dodaj do ulubionych

choroba nerek i dolnych dróg moczowych?coś innego?

15.10.10, 18:47
zaczęło się od bólu lewej nerki i cewki moczowej w czasie oddawania moczu-brałam Furaginum i Urosept-nie pomogło:brzydki zapach i prawie biały mętny z białym osadem mocz i nadal ból, lekarz przepisał Cipronex, kilka dni ulgi i znowu ból po lewej str.
i częstomocz,miałam zrobione USG-wyszło ok,jedynie możliwy piasek w nerce(kiedys juz to miałam i mialam też usuwany kamień -URS) zrobiłam wyniki: mocz ok, tylko kreatynina poniżej normy, a to morfologia krwi:
Leukocyty 5,0 norma od 4,0-10,0 tys/ql
Erytrocyty 4,8 norma 4.0-5,2 mln/ql
Hemoglobina 9,4 norma 12-16 g/dl -
Hematokryt 32 norma 36-46 % -
MCV 67 norma 80-99 fl -
MCH 20 norma 27-32 pg -
MCHC 29,3 norma 30-36 g/dl -
Płytki krwi 439 norma 150-350 tys/ql +
RDW-CV 19 norma 12-15 % +
PDW 13 norma 9-17 fl
MPV 10,80 norma 9-13 fl
P-LCR 33 norma 13-43 %
OB 10 norma 0-12 mm/h
TSH w normie
lekarz nic mi nie wytłumaczył, nie wiem co i jak, nic nie przepisał tylko dał skierowanie na gastroskopię -muszę czekac w kolejce, a nie lubię niepewności, czy ktoś moze zinterpretowac wyniki?
Obserwuj wątek
      • betti_domino Re: choroba nerek i dolnych dróg moczowych?coś in 17.10.10, 00:51
        nie miałam robionego posiewu, wyniki moczu po leczeniu chemioterapeutykiem-cipronex500 są ok- oprócz obniżonej kreatyniny, ogólnie czuję się zle od jakiegoś czasu,chudnę, nie mam apetytu,jestem osowiała i ciągle spać mi się chce(tarczyca,cukier,trójglicerydy i cholesterol są w normie) i te bóle- oprócz lewej nerki, boli mnie w okolicy żołądka(pas pod żebrami,miałam usg-wykluczone kamienie w woreczku żółciowym,na nerce kilka plamek,które mogą być piaskiem??,reszta organów wew.bez niepokojących zmian), mam powiększone i bolesne w dotyku węzły chłonne, lekarze nie wiedzą co jest, tylko ciągle zlecają jakies badania,z których nic, lub prawie nic nie wynika, teraz mam mieć gastroskopię(podejrzenie wrzodów-mam nadkwasotę i męczy mnie zgaga)... boję się,że mogę mieć nowotwór :(
        • czerwonymuchomor choroba nerek i dolnych dróg moczowych?coś in 17.10.10, 20:36
          poczytałam trochę na forum i mam takie podejrzenie, że być może mam grzybicę narz. wew.(jakis czas temu miałam problemy z pochwą-świąd i pieczenie,chodziłam wcześniej na basen-leczenie clotrimazolem, możliwe zakazenie dróg moczowych i nerki )objawy na to wskazują-candida ...coś tam, muszę do lekarza iść po skierowanie i leki,ciekawe czy zgodzi się z moim podejrzeniem i czy będzie robił trudności,ale jestem trochę spokojniejsza,wolę drożdżaka niż raka-hahaha !ale mi się zrymowało ;)
                • pablowa Re: choroba nerek i dolnych dróg moczowych?coś in 01.12.10, 18:42
                  Twoja historia trochę przypomina mi moją.
                  Tylko ze ja już mialam gastroskopię bo strasznie rwało mnie z lewej strony pod zebrami, badanie wykazało że mam za dużo żołci w jeziorku a poza tym wszytsko w normie. helicobactera tez nie mam. bolało mnie ok 3 tygodni ale przeleczylam to controlocem i dupspatalinemi debretinem.
                  lekarka zalecila mi jeszcze badanie kalu na lambie bo moga to byc pasozyty. rzecz dziala sie w pazdzierniku, od tamtego czasu ciagle cos jest nie tak, grzybica pochwy, leczona, nie do konca czuje sie ok, mialam teraz wymaz z pochwy ale nie wiem czy sie cos wyhodowalo wiec czekam. najgorsze jest to ze boli mnie w lewym dole pachwinowym, ale jakby nieco wyzej, sama jjuz nie wiem co to. wszytskiego sie boje a nadal nie wiem co mi jest. aha w miedzyczasie czestomocz i bol nerki byl ale minelo ale chyba tylko po to by znowu bolalo z lewej strony w dole. co to moze byc? pomozcie....
                  mam dopiero 24 lata a czuje sie fatalnie.
                  niemal kazdego dnia....

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka