Dodaj do ulubionych

Indeks glikemiczny - jak się nim posługiwać?

28.10.10, 10:13
Nareszcie! - może w końcu potęga indeksu glikemicznego głoszona prze Montignaca dotrze do polskiego społeczeństwa. Bardzo fajny artykuł:) Dieta Montignaca oparta na indeksie glikemicznym jest bardzo zdrowa (w przeciwieństwie do bijącej rekordy popularności diety wysokobiałkowej...) - można jeść prawie wszystkie warzywa i owoce! W kwestii tych pierwszych polecam do jedzenia w biegu polecam Salad Story - mają super sałatki, które można modyfikować, więc w razie niedozwolonych składników można je wymienić:), a sosy składają się tylko z oliwy, jogurtu, ziół, ziaren - w każdym razie żadnych wysoko-glikemicznych sztucznych ulepszaczy:)
Obserwuj wątek
    • deathbelow Indeks glikemiczny - jak się nim posługiwać? 05.11.10, 22:31
      Super artykuł! W prosty sposób wytłumaczone, dlaczego i jak korzystać z indeksu, gratulacje dla autora. Naprawdę warto korzystać z indeksu, to bardzo wpływa na utrzymanie wagi i to, ile jemy. Poza tym po pewnym czasie nie trzeba już niczego szukać i sprawdzać, po prostu wiadomo co jeść, a czego nie. Indeks naprawdę pomaga!
    • annakasprzyk Indeks glikemiczny - jak się nim posługiwać? 12.11.10, 17:38
      OTYŁOŚĆ. Sposób na dużą NADWAGĘ. Błędy w IG.
      BH.501.
      MOTTO: Aby skutecznie i szybko przybrać na wadze przejdź na dietę wg tzw. Indeksu Glikemicznego.

      UWAGA:
      Jemy czekoladę 70% cacao IG=22 (tłuszcz i cukier), konsumujemy szynkę wieprzową 18% oraz ser żółty 45% tłuszczu. Trwałe i szybkie wzrosty zapewnione.

      A otyli; przecież wg Michela Montignaca ser żółty, szynka wieprzowa czyli każdy tłuszcz się wydali, bo organizm też wg Tego specjalisty, nadmiar tłuszczu WYDALI zgodnie z tą bzdurną i nieprawdziwą teorią. Produkty o niskim IG (w tabelach masa błędów) z tłuszczem można spożywać bez ograniczeń. Pytanie zasadnicze: błazenada czy celowe i świadome OSZUSTWO ?!

      POTEM co oczywiste całe spektrum dolegliwości i chorób gwarantowane, również krótkie ŻYCIE. No i wybieraj z tabel IG i refleks wykazuj. Niskie IG dodaj zawsze z tłuszczem, bo można bez ograniczeń.
      Tak zalecał otyły francuski politolog: M. Montignac. Kabaret, fałsz i HIPER BZDURA !!

      WAŻNE:
      Należy również zaopatrzyć się w patyczek, którym rytmicznie pukamy się po własnym CZOLE, próbując wrócić do realiów, obowiązujących na planecie o nazwie ZIEMIA.

      R E F L E K S J A:
      INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
      IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody. IG; to marketing, obłuda i biznes.

      Zobacz też; CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW.
      Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
      Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. **
      Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
      ADRES_______: www.magdalirl.com.pl/
      • darz_bor Re: Indeks glikemiczny - jak się nim posługiwać? 12.11.10, 18:33
        > [b]Tak zalecał otyły francuski politolog: M. Montignac. Kabaret, fałsz i HIPER
        > BZDURA !!

        wow, bez przesady. M. Montignac nie byl oszustem, po prostu jako pierwszy dietetyk zwrocil uwage na GI. Inni dietetycy na bazie tego pomyslu poszli dalej i opracowali tzw. Glycemic Load.

        GL - jest bardziej przydatny przy opracowywaniu diet i uwzglednia wszystkie te zastrzezenia
        na ktore zwrocil uwage wasz Instytut.

        • annakasprzyk INDEKS Glikemiczny. Błędy i NIEprawdy. 12.11.10, 20:07
          MM.5.
          MOTTO: W Indeksie Glikemicznym; puenta to WYPRÓŻNIENIE.

          WAŻNE:
          W diecie MM Montignaca ważne jest WYPRÓŻNIENIE. Najlepiej 2 x dziennie. Należy jednak uważać na ZASYSANIE muszli, aby nie wypróżnić całej metody, bo nie powstanie 25 tytuł książki ogłupiającej Polaków, a raczej będący taką próbą. Oczywiście chodzi o tzw. Indeks Glikemiczny.

          Warto zobaczyć: Otyły specjalista od tzw. Indeksu Glikemicznego. Był politologiem, który tak do końca nie wiedział o czym mówi. IG to ewidentne błędy merytoryczne oraz nieprawdy biologiczne.
          Jak się tych wypowiedzi posłucha to rodzi się pytanie następujące: majaczenia otyłego Pana, czy już zaburzenia w realnym odbiorze rzeczywistości EWIDENTNIE niewydolnego; wręcz PRYMITYWNEGO umysłu.

          Wg tego IG to po czekoladzie 70% się CHUDNIE, a nadmiar tłuszczu z żółtego sera i szynki wieprzowej organizm człowieka WYDALA zgodnie z tą bzdurną i nieprawdziwą teorią. Produkty o niskim IG (w tabelach masa błędów) z tłuszczem można spożywać bez ograniczeń. Pytanie zasadnicze: błazenada czy celowe i świadome OSZUSTWO ?!

          Wyraźnie widać, że Ci SPECJALIŚCI od IG, cynicznie i bezczelnie potwierdzają nieprawdy BIOLOGICZNE, które sami głoszą OŚMIESZAJĄC się przy tym skutecznie.
          Ludzie którzy opracowali tabele IG nie mieli w ręku glukometru i nie czytali książek biologicznych ze szkoły podstawowej (biologia z 4 klasy). Należy jednak uważnie posłuchać. Brak LOGIKI i sensownych treści widoczne są gołym okiem !!

          1. Wpisz sobie w Google: MONTIGNAC w TVN.
          2. Wpisz sobie w Google: dieta montignac część 2

          tvn.1.__: dziendobrytvn.plejada.pl/24,17678,news,,1,,kim_jest_michel_montignac,aktualnosci_detal.html

          You Tube__: www.youtube.com/watch?v=IfPMvUy8b5Y

          Zobacz też; CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW.
          Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
          Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. **
          Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
          ADRES_______: www.magdalirl.com.pl/
          • darz_bor Re: INDEKS Glikemiczny. Błędy i NIEprawdy. 12.11.10, 20:52
            Zanczy sie, ze dietetycy ktorzy opracowali miedzynarodowa tabele GI i GL, a nastepnie ja opublikowali w Am J Clin Nutr, to sa cos nie w porzadku?:

            www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12081815?dopt=Citation
            A na dodatek prace tych dietetkow poprali i wylansowali Dr. Walter Willett (nota bene tworca obecnie obowiazujacej piramidy zywieniowe) & wspolpracownicy z Harvard School of Public Health. Cie coroba, ale afera !

            Read More nutritiondata.self.com/topics/glycemic-index#ixzz156EEH7NK
              • darz_bor Re: M. Montignac. 13.11.10, 16:24
                annakasprzyk napisała:

                > b. ADRES__:
                rel="nofollow">zdrowie.onet.pl/1624992,2040,,,,niesmiertelny_montignac,styl_zycia.html

                No , wlasnie wpisalem ten link ktory podalas i ...widze, ze Montigniac na tym zdjeciu nie wyglada na otylego. Wiec dlaczego obrazasz tego czlowieka po smierci?

                A teraz prosze sobie wpisac w google ponizszy link i zobaczysz tam wiecej zdjec Montigniaca.

                www.google.com/images?hl=en&q=michel+montignac&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1359&bih=782
                Ps.Klamliwa, agresywna i ponizajaca inne osoby reklama na pewno nie jest dobra metroda na zdobycie klientow. To swiadczy o braku profesjonalizmu (podejrzewam, ze w dietetyce tez) oraz kultury.

                EOT
                • stofftier Re: M. Montignac. 15.11.10, 23:08
                  dodam jeszcze, że ten Instytut naukowość ma chyba tylko w intencji twórców, na pewno nie jest to ośrodek naukowo-badawczy; na stronie przypadkowo dobrane zdjęcia, a tekst krzyczy jeszcze gorzej niż w postach autora annaksprzyk.

                  Dodam jeszcze, że DYREKTOR INSTYTUTU: Prof. zw. dr hab. n. med. Lidia TYRPA
                  nie figuruje w oficjalnym spisie naukowców w polsce, co zauważyli oprócz mnie także inni ludzie (np. na forum Kopalni Wiedzy). Powołania na tą panią zataczają koło wokół tego instytutu.
                  Posty pisane w charakterystyczny dla annakasprzyk sposób wklejane sa na liczne fora.
                  Na stronie instytutu nie uświadczymy żadnego artykułu naukowego opublikowanego w jakimkolwiek czasopiśmie, nie ma też wymienionych żadnych naukowców, którzy od 40 lat pracują nad tym, nad czym pracują. Naprawdę, żadnych nazwisk!

                  Pozdrawiam i zalecam szczególny sceptycyzm przy lekturze tekstów sygnowanych przez ten instytut, zawsze z adresem www firmy.
                  • stofftier Re: M. Montignac. 15.11.10, 23:16
                    jeszcze jedno: dane z GUSu
                    9 - OSOBA FIZYCZNA PROWADZĄCA DZIAŁALNOŚĆ GOSPODARCZĄ
                    Kod i nazwa szczególnej formy prawnej 99 - BEZ SZCZEGÓLNEJ FORMY PRAWNEJ
                    Kod i nazwa formy własności 214 - WŁASNOŚĆ KRAJOWYCH OSÓB FIZYCZNYCH
                    Kod i nazwa przeważającego rodzaju działalności wg PKD 2007 5811Z - WYDAWANIE KSIĄŻEK

                    5811Z - WYDAWANIE KSIĄŻEK !! ani słowa o działaności naukowej, ani słowa o pani Tyrpie

                    Są to ogólnodostepne dane, uzyskane na podstawie numeru REGON podanego na stronie
                    • annakasprzyk Czekolada. Błędy IG. Czekolada 70%. M. Montignac. 16.11.10, 17:00
                      BH.210.
                      MOTTO: Błędy merytoryczne, czyli Indeks Glikemiczny.

                      CZEKOLADA GORZKA.
                      Autorzy diet w oparciu o IG interpretują, jakoby IG dotyczył węglowodanów, które spożyte przez człowieka podnoszą odpowiednio poziom cukru we krwi po spożyciu, co kwalifikuje dane produkty w kategoriach: na chudnięcie ew. szczuplenie, na utrzymanie wagi oraz na tzw. tycie. I tu zauważamy w tabelach z tzw. IG ogromną ilość błędów, które w rzeczywistości są nieprawdą, zwłaszcza wobec ciekawych każdej diety otyłych mieszkańców naszej planety, a głównie błędem wobec chorych na cukrzycę.

                      Przykład: czekolada gorzka, o zawartości kakao minimum 70% jest według tych piewców IG produktem na chudnięcie, z uwagi na Ich klasyfikację , jakoby IG takiej czekolady wynosiło około 22, czyli IG = 22.

                      PRAWDA rzeczywista wygląda jednak, oto tak: cukier spożywczy zawarty w tej czekoladzie, pomijam toksyny i wolne rodniki, podnosi WYSOKO poziom cukru we krwi po spożyciu o ok. 42% wzrostu, a organizm tworząc trójglicerydy, po wydzieleniu się nadmiernej ilości insuliny z trzustki; realizuje biologicznie znane procesy tak, iż mechanizm tych przemian tworzy OTYŁOŚĆ. Dramatu dopełnia, ogromna MASA tłuszczów zawartych w czekoladzie, która również odkłada się w komórkach tłuszczowych bezpośrednio jako tłuszcz tzw. składnik wysoko energetyczny. Proces szybkiego tycia realizuje się skutecznie i trwale, co jest oczywiste.

                      Czekolada tak zakwalifikowana jest najlepszym przykładem na BRAK badań i kpinę z inteligencji ludzi, zwłaszcza osób chorych na cukrzycę, jakoby ten produkt można spożywać w cyklu chudnięcia i konsumpcji NISKICH węglowodanów.

                      Gołym okiem widać, że Ci SPECJALIŚCI od IG, cynicznie i bezczelnie potwierdzają nieprawdy biologiczne, które sami głoszą OŚMIESZAJĄC się przy tym skutecznie.

                      CZEKOLADA GORZKA: to
                      35-40% cukru, biały lub brązowy spożywczy, jako energia zdecydowanie NEGATYWNA, bo plaga otyłości, i cukrzycy typu 2, 40% tłuszczu, nasycony to ten z mleka, i roślinny utwardzony tzw. trans !! Ekspresowe tycie. Czekolada dla ludzi myślących rozsądnie o swoim zdrowiu, powinna być produktem zdecydowanie ZAKAZANYM !!
                      Fabryki smaku działające w zakresie propagowania tzw. ziarna kakaowego, wykazują skuteczny marketing, a jakże. Indianin z dżungli BRAZYLIJSKIEJ, wybierze zawsze to kakao fabryczne, chemicznie przygotowane, pełne szkodliwych toksyn, a dlaczego ? a no bo, smaczniejsze. Odnośnie konsumpcji to ostanie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.

                      R E F L E K S J A:
                      INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
                      IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody. IG; to marketing, obłuda i biznes.

                      Zobacz też; CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW.
                      Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
                      Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. **
                      Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
                      ADRES_______: www.magdalirl.com.pl/
                      • annakasprzyk Marchew. Dieta. Indeks glikemiczny. IG to BŁĘDY. 16.11.10, 17:04
                        BH.223.
                        MOTTO: Marchewka świeża, a marchewka gotowana wg propagatorów IG !!

                        Świeża marchewka wg IG = 35 jest produktem na tzw. szczuplenie i to prawda znana, ale podawanie przez speców od Indeksu Glikemicznego, wskaźnika IG dla marchewki gotowanej, jako produktu na tzw. tycie IG = 85, jest dużym błędem i najprawdopodobniej źle zidentyfikowanym procesem gotowania, lub najpewniej kolejną niesprawdzoną i błędną pseudo teorią, na chybił trafił.

                        O CO CHODZI ?!
                        Marchewka zawiera skrobię tj. węglowodan, czyli cukier wielokrotnie złożony, który poddany procesowi gotowania mógłby ulec rozłożeniu tzn. wiązania międzycząsteczkowe, uległy by zerwaniu czyli mogłaby wówczas np. glukoza wydzielić się nieco szybciej podnosząc poziom cukru, ale proszę Państwa jest to tylko niewłaściwa wizja, która biologicznie mogłaby mieć miejsce, ale zwyczajnie NIE ma.

                        PRAWDA realna wygląda jednak tak:
                        Zarówno marchewka świeża jak i gotowana podnoszą niemal do identycznej wysokości poziom cukru we krwi po ich spożyciu i jest to poziom bardzo NISKI; ok. 13% wzrostu. Ci specjaliści tzw. propagatorzy teorii o IG, może i ugotowali sobie marchewkę, ale od strony merytorycznych badań identyfikacyjnych, poza zjedzeniem tejże marchewki nie poczynili NIC, oprócz tworzenia nierealnych, błędnych teorii typu fiction.

                        Gołym okiem widać, że Ci SPECJALIŚCI od IG, cynicznie i bezczelnie potwierdzają nieprawdy biologiczne, które sami głoszą OŚMIESZAJĄC się przy tym skutecznie.

                        RADA jest jedna:
                        Należy od zaraz odrzucić wszelkie tabele IG, całą tę Ich wymyśloną, nieprawdziwą i w najwyższym stopniu nierealną grę; z życiem i zdrowiem zwłaszcza chorych na cukrzycę, ludzi wczytujących się w tę wirtualną i bzdurną teorię. Ważne są jednak tzw. NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu, czyli GLUKOZA naturalna, niezbędne dla naszego mózgu. Odnośnie konsumpcji to ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.

                        R E F L E K S J A:
                        INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
                        IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody. IG; to marketing, obłuda i biznes.

                        Zobacz też; CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW.
                        Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
                        Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. **
                        Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
                        ADRES_______: www.magdalirl.com.pl/
                    • darz_bor Re: M. Montignac. 16.11.10, 17:24
                      :))) tez to sprawdzalem i niestety to ewidentna sciema.....

                      Podejrzewam, ze na haslo *Montigniac* lub jakies inne zwiazane z ta osoba - wlacz sie po prostu botti zamieszcza te wszystkie brednie.

                      Prosze zauwazyc, ze automat nie odpowiada na zadne pytania w sposob racjonalny:)))
                      • annakasprzyk Michel Montignac. Był Politologiem, nie lekarzem!! 16.11.10, 17:33
                        70. TEMAT.
                        KŁAMSTWO, tj. swobodne podejście do faktów; czyżby lichy KABARET ?!

                        Przesyłam Panu/ poniższy tekst do wiadomości. Ja ten tekst napisałem dla 15 letniego młodego człowieka, zachwyconego tzw. Indeksem Glikemicznym, po którym tenże młodzian przytył w jednym roku ponad 30 kilogramów, i pełen najgłębszej frustracji zapytał mnie o zdanie. Poniżej prezentuję moją odpowiedź dla tego otyłego młodzieńca.

                        PODPOWIEDŹ:
                        1. Wpisz sobie w Google: MONTIGNAC w TVN.
                        2. Wpisz sobie w Google: dieta montignac część 2

                        tvn.1.
                        __: dziendobrytvn.plejada.pl/24,17678,news,,1,,kim_jest_michel_montignac,aktualnosci_detal.html
                        You Tube
                        __: www.youtube.com/watch?v=IfPMvUy8b5Y

                        Ten filmik wiele wyjaśnia.
                        Zobaczysz swojego naukowca od tego IG, czyli INDEKSU GLIKEMICZNEGO, który tak do końca nie wie co mówi. Stwierdzenia i niemerytoryczny przekaz; są widoczne gołym okiem. To jakieś fiction i życzenia. Przykre, bo przez ten IG, ludzie pogarszają stan zdrowia w cukrzycy nadwyrężając swoje trzustki.
                        Jak się tych wypowiedzi posłucha to rodzi się pytanie następujące: majaczenia otyłego Pana, czy już zaburzenia w realnym odbiorze rzeczywistości ewidentnie niewydolnego; wręcz prymitywnego umysłu.

                        Czekolada gorzka min. 70% cacao podnosi poziom cukru o 42%, chleb pumpernikiel, chleb pszenno żytni, podnoszą poziom o 53-74% wzrostu po spożyciu. Figi suszone 58%, a czysta apteczna glukoza o 74% itd. itd.
                        Te wzrosty nadwyrężają trzustki Polaków. Natomiast politolog od 16 lat w naszym kraju, pisał/pisze że należy spożywać produkty wg IG; szczupleć i leczyć cukrzycę. Rozumiem, że wg Niego leczenie cukrzycy polega na zamęczaniu trzustki.

                        Ludzie umierają z powodu otyłości i cukrzycy, faza wstępna to więcej chorób, nadwyrężony budżet naszego Państwa, amputacje stóp cukrzycowych, zatory tętnicze i żylne, przeciążone i zatrzymujące się serca. No i co, no i czas już z tym skończyć.
                        A otyli; przecież wg Michela Montignaca ser żółty, szynka wieprzowa czyli każdy tłuszcz się wydali, bo organizm też wg Tego specjalisty, nadmiar tłuszczu WYDALI. Produkty o niskim IG (w tabelach masa błędów) z tłuszczem można spożywać bez ograniczeń. Pytanie zasadnicze: NIErzetelność czy celowe i świadome OSZUSTWO ?!

                        Choćby teoria tego Pana Michela Montignaca, jakoby węglowodan o nazwie błonnik, który jest węglowodanem nie wchłaniającym się do krwi, wg Niego obniża Indeks Glikemiczny produktu, a przecież IG podobno ma pokazywać wzrost poziomu cukru we krwi po spożyciu produktu zawierającego węglowodany. Powstaje zatem RETORYCZNE pytanie, jak może wpływać błonnik na poziom cukru, w oczywistej sytuacji kiedy się przecież nie wchłania. Kilka wersji odpowiedzi znajdzie na pewno każdy zespół kabaretowy mający ten temat w repertuarze.

                        MOTTO & REGUŁA: wszystko MOŻNA, co NIE MOŻNA, byle z CICHA i z ostrożna.

                        Gospodarz planety, czyli Przyroda ustaliła dla organizmów żywych nośnik energii w postaci tłuszczu, który wchłania się błyskawicznie i gwarantuje minimum 1 miesiąc życia bez pokarmu. Wg politologa się wydala. A Ty lepiej zapoznaj się z tzw. INDEKSEM ŻYWIENIOWYM, tj. IŻ produktu; to zobaczysz jak to ułożył gospodarz naszej planety. Trzeba się do reguł gospodarza zawsze dostosować jak Cię gości u siebie. Nas na Ziemi gości perfekcyjny gospodarz, czyli PRZYRODA.
                        Pewien znany kucharz, oraz znana mistrzyni olimpijska się do tego nie dostosowali. Jaki wniosek. Prosty wniosek. Dostosuj się, i nie powtarzaj nieprawd przyrodniczych, o których nic nie wiesz. Dokonuj zdrowych wyborów. Pozdrawiam Cię.

                        P. S. Kompetencja i niemerytoryczna wiedza francuskiego politologa, gwarantuje pełną kompromitację wyznawców tzw. Indeksu Glikemicznego, tj. IG produktu, którego ojcem biologicznym był właśnie Pan Michel Montignac. Francuz był/jest wielkim guru dla niektórych żywieniowych podpowiadaczy, a na filmie widać w pełni Jego wiedzę i klasę naukową. BRAWO !! tak trzymać; blamaż i pełna kompromitacja, kłamliwej wizji nieprawd biologicznych tej bzdurnej teorii, jest gwarantowana i to już niebawem.

                        R E F L E K S J A:
                        INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
                        IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody. IG; to marketing, obłuda i biznes.

                        UWAGA:
                        Tabele produktów wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu; pomogą nam we właściwej ocenie, przy realnym doborze pokarmów dla nas biologicznie prawidłowych. Tabele IŻ, opracowali naukowcy z instytutu o nazwie; IRL KRAKÓW.

                        Wzrost poziomu cukru po spożyciu produktów, ten realny i biologicznie zweryfikowany zarówno TY, jak i SPECJALIŚCI od IG, znajdziecie w publikacji;
                        Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
                        Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. **
                        Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
                        ADRES_______: www.magdalirl.com.pl/
                    • annakasprzyk MM.7. 18.11.10, 13:48
                      M. MONTIGNAC. Pseudo metoda: IG to Błędy i NIEPRAWDY.
                      MM.7.
                      MOTTO: OSZCZERSTWO, lub raczej prostackie OSZUSTWO.

                      Dotyczy; wyjaśnienia ANONIMowych wpisów w całym Internecie: wszystkie negatywne nt. INSTYTUTu IRL KRAKÓW.

                      Wpisów tych dokonała Osoba sprzedająca książki o tzw. Indeksie Glikemicznym, którym to Polacy są okłamywani i manipulowani już od ponad 15 lat. Stosując zasady tego IG wg tzw. M. Montignaca ludzie szybko tyją i chorują na cukrzycę typu 2, ponieważ nadwyrężają trzustki oraz jedzą za tłusto.

                      Wg tego IG to po czekoladzie 70% się CHUDNIE, a nadmiar tłuszczu z żółtego sera i szynki wieprzowej organizm człowieka wydala zgodnie z tą bzdurną i nieprawdziwą teorią. Produkty o niskim IG (w tabelach masa błędów) z tłuszczem można spożywać bez ograniczeń. Pytanie zasadnicze: NIErzetelność czy celowe i świadome OSZUSTWO ?!

                      Gołym okiem widać, że Ci SPECJALIŚCI od IG, cynicznie i bezczelnie potwierdzają Nieprawdy biologiczne, które sami głoszą OŚMIESZAJĄC się przy tym skutecznie. Ludzie którzy opracowali tabele IG nie mieli w ręku glukometru i nie czytali książek biologicznych ze szkoły podstawowej (biologia z 4 klasy).

                      Te prymitywne OSZCZERSTWA i kłamstwa pisze niegodziwiec tworzący pozorną dyskusję; oszukując stale Polaków (podaje fałszywe nazwiska oraz fikcyjne nick-i). To co pisze ma na celu dyskredytować naukowców z IRL KRAKÓW i właścicielkę instytutu naukowego, którzy napisali i wydali książkę, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.

                      Naukowcy z IRL: przedstawili wyniki badań od roku 1970 i skuteczną terapię zwalczenia Otyłości i Cukrzycy typu 2, oraz szczegółowo opisali, demaskując OSZUSTWO o nazwie Indeks Glikemiczny. Stąd te kłamliwe, nieuczciwe i bezczelne WPISY !! Notariusz kompletuje materiały, Kancelaria Adwokacka, POLICJA ws IP, PROKURATURA. Całe odszkodowanie z tytułu pomówień, negatywnych oszczerczych wpisów zostanie przekazane na rzecz Dzieci z Fundacji P. Anny Dymnej. Sprawa w SĄDZIE niebawem.

                      Zobacz też; CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW. **
                      Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
                      ADRES_______: www.magdalirl.com.pl/
                    • annakasprzyk IRL KRAKÓW. 18.11.10, 22:17
                      BH.15.
                      MOTTO: Istnieje w Krakowie instytut naukowy o nazwie:
                      INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszard Lorenca w Krakowie.

                      Skrót nazwy tego instytutu to: INSTYTUT IRL KRAKÓW, lub IRL KRAKÓW.

                      Przedmiotem badań IRL jest identyfikacja wpływu produktów zjadanych przez człowieka, a raczej wpływ pierwiastków zawartych w tym produkcie zjadanym, na narządy wewnętrzne naszego organizmu, precyzyjniej to chodzi o IDENTYFIKACJĘ reakcji narządów wewnętrznych na produkt zjadany, które to NARZĄDY wykonują określone reakcje, wyuczone w długim okresie ewolucji na naszej planecie, procesem o nazwie ŻYCIE organizmów żywych na Ziemi.

                      IRL KRAKÓW nie jest ze świata, w którym komunikowanie się z ludźmi polega na Ich okłamywaniu, pokazywaniu agresji, przedstawianiu JAŁOWEGO przekazu pseudo merytorycznego. NIE, i stanowczo NIE !! Dla Nich to patologia i oczywista nieprawidłowość. Reprezentują komunikację międzyludzką, gdzie od początku do końca tejże komunikacji OBOWIĄZUJE klimat, kolejno: 1. Szacunku, 2. Uprzejmości wobec ludzi. Ew. kolejność może być odwrotna. To jedyna improwizacja dozwolona w tym przekazie.

                      Wszystkie porady żywieniowe ze swym poziomem skuteczności, stanowią ROZWIĄZANIE problemów otyłości i cukrzycy typu 2 u człowieka oraz wyeliminowanie bólów kręgosłupa. W temacie żywieniowym odpowiadają na każde i wiele zarazem pytań. Szczerze zachęcają. U Nich wykład jest w kategoriach wyłącznie logicznego i realnego biologicznie przekazu.

                      Te dwa terminy oraz merytoryczny, wreszcie rozwiązujący problemy tych jednostek chorobowych przekaz mają wygrawerowane w swoim emblemacie: IRL KRAKÓW.

                      Opłata za każdy wykład jest obowiązkowa, to wyłącznie słowo; dziękuję. Możliwa jest dopłata w treści słowa; bardzo. Razem pełna sugerowana opłata to: dziękuję bardzo. Jest to, taka już rzadko występująca w kraju, Ich ekstrawagancja. Publikacja, którą napisali robi wrażenie.

                      Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
                      Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione.
                      P. S. Rozdział R33 zawiera zestaw ćwiczeń na MIĘŚNIE OKOŁOKRĘGOSŁUPOWE, które w praktycznej, indywidualnej realizacji, finalnie rozwiązują problem bólów kręgosłupa u człowieka.

                      Autor: INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie.
                      Wydawca: Wydawnictwo Naukowe INSTYTUTU IRL KRAKÓW **
                      Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
                      ADRES_______: www.magdalirl.com.pl/
                  • annakasprzyk IRL Kraków. Niskie węglowodany, tj do 26% wzrostu. 17.11.10, 19:16
                    BH.54.
                    MOTTO: NAUKA. Wiedza. Badania; czyli ustalenia w krakowskim IRL.

                    Naukowcy z krakowskiego INSTYTUTU IRL KRAKÓW:

                    1. Skomponowali przepis na energetyczny CHLEB typu KR-IRL, najzdrowszy aktualnie chleb dla człowieka, oraz przepis na CHLEB na OSTEOPOROZĘ, jak również CHLEB na OTYŁOŚĆ, oraz CHLEB na CUKRZYCĘ.

                    2. Sklasyfikowali prozdrowotnie, odchudzająco i antycukrzycowo żywność w tabelach tzw. INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu.

                    3. Przedstawili spójną teorię, popartą badaniami laboratoryjnymi (1970-2010 tj. 40 lat), która daje FINALNE rozwiązanie problemów: OTYŁOŚCI, również Cukrzycy typu 2, czyli tzw. ŻYWIENIE RACJONALNE; wg: IRL KRAKÓW !!

                    4. Opracowali zestaw ćwiczeń na MIĘŚNIE OKOŁOKRĘGOSŁUPOWE, które w praktycznej, indywidualnej realizacji, skutecznie rozwiązują problem BÓLÓW KRĘGOSŁUPA u człowieka.

                    5. Przedstawili realny program oszczędności w zużyciu energii, również oszczędności żywieniowych, dla organizmów żywych w zasobach ekosystemu planety Ziemia.

                    PUENTA: IMPONUJĄCE !! Uwaga: okres badań to lata 1970-2010, czyli 40 lat.

                    Zobacz też; CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW.
                    Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
                    Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. **
                    Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
                    ADRES_______: www.magdalirl.com.pl/
      • bambambama Re: Indeks glikemiczny - jak się nim posługiwać? 07.04.11, 17:50
        ZAJADŁOŚĆ. Nachalne przedstawianie swoich poglądów na FORUM.
        MOTTO: Aby namieszać sobie w głowie przeczytaj mój wpis na forum (przepraszam, moich dwadzieścia wpisów pod rząd)
        UWAGA: annakasprzyk twierdzi że dieta oparta na IG nie działa, ale nie bierze pod uwagę tego że spadło mi 15 kg po 2 miesiącach stosowania diety South Beach :)
        SUPER HIPER MEGA WAŻNE... brednie :)
    • rommoc39 Indeks glikemiczny - jak się nim posługiwać? 13.11.10, 18:47
      Jestem cukrzykiem typu drugiego. Redaguję stronę internetową
      wwwcukrzycaseniora.szablon.pl
      i poprzez tą stronę rozprowadzam za darmo programy komputerowe dla cukrzyków i nie tylko dla nich. W tych programach uwzględniam nie tylko indeks glikemiczny ale i łącznik glikemiczn y pokarmów i posiłkow. Programy idealnie nadają się dla odchudzajacych sie
    • annakasprzyk MM.4. 18.11.10, 11:14
      Indeks Glikemiczny. Błędy i NIEPRAWDY to standard w IG.
      MM.4.
      Temat: PSEUDO metoda, oparta na masie pomyłek oraz biologicznym KŁAMSTWIE !!

      Polacy chcą być szczupli i zdrowi dlatego mówią: dość szerzenia nieprawd i KŁAMSTW ze strony piewców i propagatorów Tzw. Indeksu Glikemicznego.

      Dwa niezależne ośrodki diabetologiczne oraz UOKiK przeprowadzą badania mające na celu pełną identyfikację tabel oraz teorii o tzw. Indeksie Glikemicznym, którego wskaźniki cyfrowe mające pokazywać odpowiedni wzrost poziomu cukru we krwi po spożyciu produktu, zawierają ogromnie dużo błędów merytorycznych przyczyniając się od 15 lat do wzrastania fali otyłości i cukrzycy typu 2, u Polaków.

      Po tych badaniach identyfikujących prawdziwe oznaczenie pokazujące wzrost poziomu cukru po spożyciu produktów, sprawa zostanie przekazana na powrót do PROKURATURY, a następnie skierowana do SĄDU. Po drobiazgowej i pełnej ocenie sądu nastąpi odpowiednia fala wniosków odszkodowawczych ze strony Polaków otyłych i chorych na cukrzycę typu 2, a powodem takiego Ich stanu zdrowia było i jest nadal dostosowanie jadłospisu do zaleceń tzw. Indeksu Glikemicznego, pełnego błędów merytorycznych i nieprawd biologicznych.

      Wg tego IG to po czekoladzie 70% się chudnie, a tłuszcz z żółtego sera i szynki wieprzowej organizm człowieka wydala zgodnie z tą bzdurną i nieprawdziwą teorią. Produkty o niskim IG (w tabelach masa błędów) z tłuszczem można spożywać bez ograniczeń. Pytanie zasadnicze: błazenada czy celowe i świadome OSZUSTWO ?! Ludzie którzy opracowali tabele IG nie mieli w ręku glukometru i nie czytali książek biologicznych ze szkoły podstawowej (biologia z 4 klasy). Widać to wyraźnie.

      MOTTO: Indeks Glikemiczny. To błędy merytoryczne i NIEPRAWDY biologiczne.

      Przykład 1:
      Maltoza (piwo) wg IG to IG =110, a naprawdę wzrost poziomu cukru po spożyciu 100 gram piwa nie przekroczy 8% wzrostu tj. wzrost jest b. niski. Ryż biały, wg IG to IG =70, a poziom wzrostu po spożyciu ryżu gotowanego nie przekroczy 20%, czyli też jest niski. Chleb ryżowy, czekolada 70% cacao, ciemny chleb, śliwki suszone, arbuz, płatki zbożowe, kukurydza, ziemniaki, kasze, buraki, frytki, marchewka gotowana, bób gotowany i wiele innych wskaźników IG, do wymienionych tu produktów to zwyczajna: biologiczna NIEPRAWDA.

      Przykład 2:
      FRYTKI; zawierają tłuszcz, ale węglowodany wyłącznie z ziemniaka, których to węglowodanów w ziemniaku jest ok. 18%, i są to węglowodany (skrobia) które podnoszą poziom cukru po spożyciu nie wyżej niż 20% wzrostu. Skąd więc wysoki IG pokazujący jakoby wysoki wzrost poziomu cukru po spożyciu.

      Odpowiedź jest oczywista: MARKETING i TOTALNA BZDURA. Takich przykładów jest w IG: bardzo dużo.
      Każdy kto zechce, może sobie te wzrosty sprawdzić własnym glukometrem i NIE jest to TRUDNE !!
      Gołym okiem widać, że Ci SPECJALIŚCI od IG, cynicznie i bezczelnie potwierdzają Nieprawdy BIOLOGICZNE, które sami głoszą OŚMIESZAJĄC się przy tym skutecznie.

      Tzw. Indeks glikemiczny, którym to Polacy są okłamywani, przez ten IG tyją i zaczynają mieć cukrzycę; cała prawda o tym fałszywym i błędnym przekazie została przedstawiona w książce,
      pt. _______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. Rozdział nr R46: 5 stron merytorycznego tekstu, oraz dużo przykładów.

      Dlatego też piewcy tzw. IG czując się zdemaskowanymi propagatorami kłamstw swoje frustracje próbują niwelować oszczerstwami w kierunku naukowców z IRL KRAKÓW, pogarszając swoją sytuację procesową. Jest Ich zaskakująco mało, co potwierdza POLICJA sprawdzając stale IP komputerów.

      Notariusz kompletuje też materiały pokazujące próby dyskredytacji i oskarżania właścicielki instytutu i pracowników naukowych o wszelkie zupełnie nieistotne sprawy, regularne i negatywne wpisy w Internecie, które mają na celu osłabić przekaz ze strony IRL KRAKÓW, również zniechęcić do zakupu książki, także pogorszyć wizerunek naukowy, a jest już w sprzedaży uzupełnione 2-gie DRUGIE wydanie publikacji. (IP komputerów i dane Tych niegodziwych spamerów, oszczerców są znane i potwierdzają to co już od dawna ustaliła POLICJA, a jest jasne i przygotowywane dla SĄDU).

      Zasady, teorie dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel dotyczących tzw. Indeksu Glikemicznego, nijak się mają do rzeczywistości wykreowanej przez przyrodę na naszej planecie, procesem o nazwie: życie organizmów żywych na ZIEMI. Należy piętnować nieuczciwość, celowe i stałe podawanie NIEPRAWD czyli prostackie OSZUSTWO !! Winno się też przedstawić Ich publicznie i imiennie; co nastąpi już niebawem przy aprobacie SĄDU. Musimy mieć świadomość Kto do nas o tym IG pisze; to ANONIMOWI oszczercy kryjący się za swoją PODŁOŚCIĄ.

      Przecież do Nich nie możesz zadzwonić, bo nie ma gdzie. Nie masz kogo zapytać, o te wpisy w Internecie, dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel, dlaczego !? To proste uciekają przed prawdą bo mówią kłamstwa, oszczerstwa i Ich nigdzie nie ma. Do krakowskiego IRL KRAKÓW, zawsze możesz zadzwonić bo są to żywi, realni naukowcy nie poddani żadnym naukowym reżimom czyli lekko, łatwo mówią prawdy biologiczne, które zbadali. Warto !!

      Każdy zatem, tak jak nasza wspaniała artystka Pani Urszula DUDZIAK w telewizji tvn poinformowała, powinien się zaznajomić z tabelami tzw. Indeksu Żywieniowego, tj. IŻ produktu; oraz upiec sobie CHLEB typu KR-IRL, o którym Ona mówiła: OBYWATEL ŚWIATA, co oczywiste przecież.

      Zobacz też; prawdy biologiczne wg: IRL KRAKÓW.
      Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
      Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. **
      Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
      ADRES_______: www.magdalirl.com.pl/

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka