aneczkaa211
09.01.11, 21:02
Witam, poltorej roku temu dosc mocno chorowalam na zapalenie nerek, gardla, oskrzeli i w ogole wszystko do kupy wziete, ktore bylo dobre 3 miesiace leczone roznymi antybiotykami. OD tamtej pory ( mimo iz minelo pol roku ) mam ciagle problemy gastryczne. Ciagle zdecia, bole brzucha, przelewania, skurcze, jezdzenie jak przy biegunce oraz naprzemienne biegunki z zaparciami ( np pare dni biegunka a pozniej 3 dni zaparcie ). Nie potrafie tym niczego uregulowac, bralam juz probiotyki - bez skutku, ziola - bez skutku, debretin - pomogl tylko na wyregulowanie czestosci wyproznien, psychoterapia - bez skutku.
Jutro ide do gastriologa na kolejan konsultacje i chcialabym sie dwoeidziec jakie badania bylyby pomocne w ustaleniu diagnozy?
Dodam ze ZAWSZE OD PONAD POL ROKU mam uczucie niepelnego wyproznienia co mnie doprowadza do szalu. JEst to bardzo niekomfortowe i meczace :/, poniewaz niepelen wyrpoznienie prowadzi do nasteonych wyproznien w ciagu dnia - czasem naglych.
Myslalam od zaczecia zrobienia badan nieinwazyjncyh - czyli badanie kalu- czy to moze pomoc z ustaleniu przyczyny? JEsli tak to JAKIE badania kalu? Na bakterie? Pasozyty? Krew utajona? Jaki moze byc koszt takich badan prywatnie?
JEsli badanie kalu nic nei wykaze, czy wowczas kolonoskopia jest wskazana?
Bardzo prosze o pomoc.